Skeelercup

 

Corona maatregelen versoepeld.

In eerste instantie zijn wij ervan uit gegaan dat de regering van lieverlee ‘uitversoepeld’ was en hierdoor een dikke-vette streep door het skeelerseizoen gezet kon worden. Ineens blijkt na de persconferentie van 24 juni jl. er toch weer heel veel mogelijk.

De weg is letterlijk en figuurlijk vrijgemaakt voor de skeeleraars om per 1 juli toch weer, onder bepaalde voorwaarden, wedstrijden op te organiseren.
Het NK marathon staat gepland op 29 augustus op het circuit van Zandvoort. Een week eerder wordt het NK baan en weg verreden in Heerenveen en Wolvega.
Uiteraard krijgen wij ook de vraag: : “gebeurt er nog wat bij jullie deze zomer?”. Het antwoord hierop is: “Ja, maar verwacht niet van ons dat wij in een week weer een nieuw programma in elkaar flansen”.

Wij gaan eerst de beschikbaarheid peilen van onze vrijwilligers. Aan de hand hiervan zullen wij trachten in overleg met de KNSB in de periode begin augustus tot half september circa 3 wedstrijden in te plannen.

Denk dus niet dat wij niets doen, achter de schermen wordt keihard gewerkt om aan deze onverwachte, positieve, wending een vervolg te geven.

Rond 15 juli hopen wij meer mededelingen te kunnen doen, wordt vervolgd dus.

Skeeleren in de regio en Corona

Update 21-05-2020

Skeeleren en social distance

Wij hadden nog een sprankje hoop om na 1 juli toch nog skeelerwedstrijden om de Oomssport Skeelercup te kunnen laten verrijden.
Helaas, het ziet er niet naar uit dat dit gaat lukken met inachtneming van de regels rondom “social distance”.
Om deze reden moeten wij helaas ook de laatste twee wedstrijden van onze competitie ‘schrappen’.
Het is jammer genoeg niet anders. We gaan ons richten op het seizoen 2021. Hierover gaan we binnenkort al mededelingen doen. Houd de site dus in de gaten.

Een fijne zomer en houd u taai!
 

De organisatie van de Oomssport Skeelercup

Coronavirus: start inlineskateseizoen voorlopig tot 1 mei uitgesteld

ls gevolg van de ontwikkelingen met het coronavirus heeft de KNSB besloten de start van het inlineskateseizoen voorlopig uit te stellen tot 1 mei. Alle wedstrijden, zowel nationaal als regionaal, zijn tot die datum afgelast.

 

Lees het volledige statement op knsb.nl

 

Uitnodiging

De noodklok hoeft nog niet geluid te worden, daar is het misschien nog te vroeg voor maar een wake-up call lijkt ons wel op zijn plaats. Na dit seizoen gaan er namelijk enkele sleutelfiguren stoppen met hun werkzaamheden.
Ook het jurykorps zien wij gestaag wat kleiner worden. Dit alles bij elkaar baart ons zorgen!
Om allerlei noodscenario’s te voorkomen nodigen wij Iedereen, die onze mooie sport een warm hart toedraagt, uit om mee te komen praten (en denken) over de toekomst van onze competities.

De bijeenkomst vind plaats op woensdag 11 maart 2020 in de gewestelijke ruimte van de KNSB op de Uithof, aanvang 20.00 uur.
Wij gaan ons best doen om de bijeenkomst  ongeveer een uurtje te laten duren. Hierna willen wij met u in het restaurant van de Uithof een drankje aanbieden zodat er ook nog even informeel met elkaar nagepraat kan worden.
Wij hopen op een grote opkomst. Zorg dat onze sport blijft rollen en dat wij niet in een rollercoaster terecht gaan komen

Tot de 11e!

Oliver Kersten sprint naar zege op thuisbaan

uitslagen klik hier;  klassementen klik hier, foto's klik hier

De Oomssport Skeelercup 2019 is afgelopen zaterdag onder goede omstandigheden afgesloten in Zwanenburg. Voor het eerst in haar 15 jarig bestaan zijn alle wedstrijden onder droge omstandigheden verreden. Wederom zorgde een file voor een kort oponthoud van de start. Een paar minuten over twee uur starten de bijna 60 mannen en vrouwen om 1 uur en 3 ronden te gaan skeeleren. Het ging er wel om wie, na de afgesproken afstand en tijd, als eerste over de eindstreep zou komen. Na een drietal ronden was het aantal kanshebbers op de overwinning al gehalveerd. Een peloton van iets meer van 30 rijders die het hoge aanvangstempo overleefd hadden. Gaandeweg werd de groep steeds kleiner en half koers was het hele parcours bezaaid met kleine groepjes op achterstand. Toen na een uur koers het rondenbord op 3 werd gezet  was de kopgroep opnieuw gehalveerd. Nog 16 rijders die in de finale de podiumplekken gingen verdelen. Het was dringen om op het podium te komen. Tot de laatste bocht leek iedereen nog op het schavot te kunnen belanden. Pas op het laatste rechte stuk kwamen de echte sprinters naar voren. Met drieën naast elkaar kwamen Oliver Kersten, Stephan van den Nieuwendijk en Jarno van Wingerden op de finish af. Met een laatste krachtinspanning pushte Oliver Kersten zijn skate als eerste over de eindstreep, vlak voor Stephan van den Nieuwendijk. Jarno van Wingerden moest met plek drie genoegen nemen maar was wel de beste master 40.
In dit sprintgeweld werd Berit Gundersen op plaats 8 overall de beste dame van de dag. Nathalie Janssen werd tweede en Mariska van Zon derde.
De heren Junioren waren ook goed vertegenwoordigd in de kopgroep, op plaats 4 overall werd Luca Colla de eerste junior bij de heren. Bij de dames was deze eer voor Hilde Houtzager.
De winst bij de masters 40 was dus voor Jarno van Wingerden, bij de 50 jarigen en ouder mocht René de Klein de bloemen afhalen bij de rondemiss. Martin van Veen won bij de 60 plussers terwijl Hellen Dekker haar grandslam voltooide met haar negende overwinning op rij.

Na afloop werd het seizoen 2019 passend afgesloten, 24 bekers in totaal werden in 8 categorieën aan de man / vrouw gebracht. Onder het genot van een heerlijk ijsje werd passend voortuit geblikt naar het komende schaatsseizoen. (Carla bedankt!)

Kamelenrace Maassluis

uitslagen klik hier - klassementen klik hier;  foto's klik hier

De start van de voorlaatste wedstrijd liep wat vertraging op veroorzaakt door de vastlopende Nederlandse snelwegen. Om 19.35 uur klonk dan eindelijk het startschot voor de 59 deelnemers m/v.
Het parcours in Maassluis staat bekend als loodzwaar. Het 1200 meter lange rondje kent twee korte maar steile bruggetjes die gaande de wedstrijd in de benen gaan zitten. Het werden uiteindelijk 33 ronden die afgelegd moesten worden door de winnaar. Het werd een afvalrace waar uiteindelijk twee rijders gingen strijden om de eer. Bas Noorloos en Stephan van den Nieuwendijk bleven over. Bas Noorloos was de hele wedstrijd de meest actieve rijder en werd de terechte winnaar door Stephan van den Nieuwendijk in de eindsprint te verslaan. Achter dit tweetal vochten Robert Wierts en Jeremy Brinkers strijd om plek 3 en 4. Deze strijd viel in voordeel van Robert Wierts uit en verweest Jeremy Brinkers naar plek 4.  De pelotonsprint werd gewonnen door Jordi Martens. In dit peloton eindigde Femke Mossinkoff als eerste dame. De juniore bleef Liesbeth Milatz 2 plekjes voor.
Robert Wierts won bij de masters,  Wim Kwakkel werd op plek 8 (overall) de eerste master 50+. Niek Bravenboer was de beste 60-plusser en, hoe kan het ook anders. Hellen Dekker won bij de dames masters.

Zaterdag aanstaande de laatste wedstrijd van het seizoen. We starten om 14 uur met alle categorieën tegelijk, 1 uur en 3 ronden en weer zijn er twee taarten te verdienen en extra premiesprints.
Na afloop is de prijsuitreiking, deze gaat vooraf met de gebruikelijke verloting.

You are here Home