Skeelercup

 

Rood Wit Blauw geeft Crispijn Ariëns vleugels

altLeimuiden - Crispijn Ariëns heeft het skeelerspektakel 2011 in Leimuiden op zijn naam geschreven. De kersverse nationaal kampioen reed op het 725 meter lange rondje in Leimuiden een ijzersterke wedstrijd. Na 40 minuten en 3 ronden was de voorsprong op de nummer 2, Mark Horsten, 24 seconden. Joshua Lose werd 3e.
Australische Brooke Lochland troefde in de gecombineerde C D wedstrijd al haar mannelijke kompanen af. Robin Snoek (2e) en Johan Hendriks (3e) hadden in de eindsprint het nakijken.
 

26 mei 2018 Rijswijk

Komende zaterdag alweer de 4e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. Plaats van handeling is het bijna 1500 meter lange wielerparcours van De Spartaan in Rijswijk.
Wij verwachten dat het totale inschrijvingen niet boven de 80 uit gaat komen. Besloten is dat wij de eerste echte marathon van het seizoen alle categorieën tegelijk te laten starten.

programma:
14.00 uur DSA-DSJ-DJA-DJB-HSA-HSJ-HJA-HJB-M40-M50-M60-DM
afstand 42 km = 29 ronden van 1450 meter
Finishprocedure: als de winnaar is gefinisht, dan finisht iedereen

Adres:
Wielerparcours De Spartaan
Lange Kleiweg 116,
Rijswijk
 

Programma Leiderdorp 28 april 2013

Zondag middag op de 400 meter in Leiderdorp, de tweede wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De weergoden lijken ons goed gezind, hopelijk een grote opkomst en veel strijd.

14.00 uur             40 rnd   puntenkoers                     C-D-JbJ-JbM-KJ-KM
14.35 uur             40 rnd   puntenkoers                     Masters
15.10 uur             40 rnd   marathon                           C-D-JbJ-JbM-KJ-KM
15.45 uur             40 rnd   marathon                           Masters

Klik op "lees verder" voor de spelregels

Klaar voor de start

Nog één nachtje slapen, dan gaat het skeelergeweld in West van start. De weersgoden lijken ons niet goed gezind maar dat mag de pret niet drukken.
Om morgen alles gladjes te verlopen even de volgende aandachtspunten:
Kom op tijd! De eerste paar wedstrijden vergt het verwerken van de deelnemers in de regel wat meer tijd, gun ons die tijd.
Kadetten en junioren B starten gelijk met de C-rijder en de Dames. Na 20 minuten gaat voor deze categorieën het ronde bord op 2. Nadat deze groep is gefinisht niet meer over start/finish rijden.
Na de finish van de masters ruimen wij op en rond het parcours in snel tempo alles op en zullen hierna de prijsuitreiking doen in de kantine.

Tot morgen!

Bel voor laatste ronde in Leimuiden

altLeimuiden - Het organisatiecomité luidt dinsdagavond 14 juni aanstaande voor de laatste maal de bel voor de laatste ronde. Het comité houdt het voor gezien na 10 edities van het skeelerspektakel. Sinds 2002 staan de skeelerwedstrijden op het programma van de feestweek in Leimuiden. Het publiek kwam er in grote getale op af en de rijders kwamen graag naar het kleine  plaatsje onder de rook van Schiphol.
 

Hattrick voor Jormam Verkerk

Drie op een rij, oftewel een glaszuivere hattrick voor Joram Verkerk. De, nog, 19 jarige inwoner van Nieuw Vennep was ook in de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup de beste. Dit keer was er een close finish met Nick Roetman voor nodig om de overwinning in de wacht te slepen.
Het wedstrijdverloop was vrij grimmig, heel veel pogingen om uit de greep van het peloton te blijven duurde, in de meeste gevallen, niet meer dan enkele ronden. Het hoge tempo resulteerde dat de kopgroep steeds iets kleiner werd. Bij het ingaan van de laatste ronden waren er nog acht deelnemers over die aanspraak konden maken op de overwinning. Met een ultieme spagaatfinish ,zij aan zij, tussen Nick Roetman en Joram Verkerk was het Verkerk die, met miniem verschil, de wedstrijd won. De prijs voor de strijdlustigste rijder zou zonder meer voor Stefan Credit zijn, een derde plek was zijn beloning hiervoor.
Op de zesde plek eindigde Loesanne van der Geest als eerste dame, ploeggenote Eline Verhage werd op kleine achterstand tweede.
Bij de junioren won Jelle Rieff, overall werd hij 5de. Rommy Brommer won bij de junioren dames.

 

Klik hier voor de uitslagen
klassementen klik hier
foto's klik hier

voor verslag masters klik op 'lees verder'

You are here Home