Skeelercup

 

Rood Wit Blauw geeft Crispijn Ariëns vleugels

altLeimuiden - Crispijn Ariëns heeft het skeelerspektakel 2011 in Leimuiden op zijn naam geschreven. De kersverse nationaal kampioen reed op het 725 meter lange rondje in Leimuiden een ijzersterke wedstrijd. Na 40 minuten en 3 ronden was de voorsprong op de nummer 2, Mark Horsten, 24 seconden. Joshua Lose werd 3e.
Australische Brooke Lochland troefde in de gecombineerde C D wedstrijd al haar mannelijke kompanen af. Robin Snoek (2e) en Johan Hendriks (3e) hadden in de eindsprint het nakijken.
 

Joram Verkerk en Jarno van Wingerden op herhaling

De uitslag lijkt bijna op een kopie van de eerste wedstrijd, 2 weken terug in Maassluis. Niets is minder waar. Beide potjes kende een geheel ander wedstrijdverloop, wel met dezelfde winnaars, dat dan wel.
Klokslag 14.00 uur vertrok het 32 koppen tellende peloton Dames en Heren senioren en junioren aan een loodzware opgave: 60 minuten en 3 ronden over het licht glooiende parcours achter IJsbaan De Uithof. Al vroeg in koers probeerde Stephan Crediet het spel al op de wagen te zetten. Ruim 10 ronden lang wist hij de 2 achtervolgers, Joram Verkerk en Stephan van den Nieuwendijk, voor te blijven. Stefan Crediet recapituleerde, liet de 2 achtervolgers aansluiten en het trio wist de voorsprong op het peloton langzaam maar zeker te vergroten. In ronde 24 was het dan zover, het hele deelnemersveld op minimaal 1 rondje. De beslissing moest in de laatste ronde gaan vallen. Het was wederom Joram Verkerk die de sprint won van Stephan van Nieuwenburg. De moe gestreden Stefan Crediet werd op enkele seconden achter de winnaar 3e.
In de eindsprint van het peloton troefde Sandra Dekker Eline Verhage af. Berit Gunderson werd op kleine achterstand 3e dame.
De junioren waren ook goed vertegenwoordigd, bij Jongens won Jelle Rieff, bij de meisjes was het Rommy Brommer met de bloemen naar huis.

Voor verslag masters, klik op 'lees verder'

uitslagen,klik op link: https://results.sporthive.com/events/PC1519841
klassementen volgen 
voor foto's klik hier.

Programma Leiderdorp 28 april 2013

Zondag middag op de 400 meter in Leiderdorp, de tweede wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De weergoden lijken ons goed gezind, hopelijk een grote opkomst en veel strijd.

14.00 uur             40 rnd   puntenkoers                     C-D-JbJ-JbM-KJ-KM
14.35 uur             40 rnd   puntenkoers                     Masters
15.10 uur             40 rnd   marathon                           C-D-JbJ-JbM-KJ-KM
15.45 uur             40 rnd   marathon                           Masters

Klik op "lees verder" voor de spelregels

Klaar voor de start

Nog één nachtje slapen, dan gaat het skeelergeweld in West van start. De weersgoden lijken ons niet goed gezind maar dat mag de pret niet drukken.
Om morgen alles gladjes te verlopen even de volgende aandachtspunten:
Kom op tijd! De eerste paar wedstrijden vergt het verwerken van de deelnemers in de regel wat meer tijd, gun ons die tijd.
Kadetten en junioren B starten gelijk met de C-rijder en de Dames. Na 20 minuten gaat voor deze categorieën het ronde bord op 2. Nadat deze groep is gefinisht niet meer over start/finish rijden.
Na de finish van de masters ruimen wij op en rond het parcours in snel tempo alles op en zullen hierna de prijsuitreiking doen in de kantine.

Tot morgen!

Bel voor laatste ronde in Leimuiden

altLeimuiden - Het organisatiecomité luidt dinsdagavond 14 juni aanstaande voor de laatste maal de bel voor de laatste ronde. Het comité houdt het voor gezien na 10 edities van het skeelerspektakel. Sinds 2002 staan de skeelerwedstrijden op het programma van de feestweek in Leimuiden. Het publiek kwam er in grote getale op af en de rijders kwamen graag naar het kleine  plaatsje onder de rook van Schiphol.
 

Programma Den Haag 5 mei 2018

Zaterdag 5 mei 2018, de tweede wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2018. De vooruitzichten wat het weer betreft zien er goed uit, dus wat houd u nog tegen nog om niet in te schrijven?
Het programma voor zaterdag is:
14.00 uur  Dames - Heren - Junioren
15.15 uur Masters (Dames en Heren)
Beide wedstrijden over 60 minuten en 3 ronden

Het adres is:
Jaap Edenweg 40
2544 NL   Den Haag
tel: 070-367 28 94

Het parcours is gelegen achter IJsbaan De Uithof in Den Haag.
Parkeren op de grote parkeerplaats voor de torenflat. Parcours bereikbaar via fietspad.

Inschrijving staat tot zaterdag 5 mei 2018  10.00 uur open!

You are here Home