Skeelercup

 

Zonnige seizoenopening in Maassluis


Joram Verkerk won afgelopen zaterdag de seizoenopening van de Oomssport Skeelercup jaargang 2018. De 19 jarige Nieuw Venneper troefde in de finale Matthijs Janssen (2e) en Stephan van den Nieuwendijk met ruim verschil af.

Er bleven de finale nog 14 deelnemers over die van een overwinning durfde te dromen. Voor Joram Verkerk kwam de droom uit door in de voorlaatste ronde te demarreren uit de kopgroep. De voorsprong die deze actie opleverde was voldoende om de laatste ronde met spreekwoordelijke vingers in de neus uit te rijden.
Demi Benschop wist concurrente Berit Gunderson ruim voor te blijven in de strijd bij de dames senioren.  Maartje Webbers werd derde.
De familie Janssen deed goede zaken in de jeugdcategoriën. Matthijs werd eerste bij de jongens, zus Floortje won bij de meisjes.

Jarno van Wingerden (M40) was in Maassluis de beste bij de Masters. Na ruim 50 minuten koers wist hij Arnoud Mooibroek (M50) en Romke de Haan (M40) net voor te blijven.  Na veel strubbelingen en ontsnappingspogingen bleven er  5 rijders over die elkaar het leven probeerde zuur te maken. Wim van Leest (M50) en Niek Bravenboer (M60) moesten met plek 4 en 5 genoegen nemen.
Op bijna 1,5 minuut sprintte Martijn Jager naar plek 6 in de wedstrijd.
Jarina Wolf won met nipt verschil Hellen Dekker in de categorie Dames Masters, Carla van Zandvliet werd derde.

Voor uitslagen klik: Hier
Voor foto's klik: hier

Brian van Vliet wint omloop Engewormer

Het kan vriezen en het kan dooien. Met andere woorden in ons kikkerlandje weet je het maar nooit met het weer.Zaterdag,  5 juli, Engewormer staat op het programma. In de Zaanse polders ligt een rondje van ruim 5,6 km op de deelnemers te wachten. Om 14.30 uur, 2 uur voor de start, pakken donkere wolken zich samen boven dit ruim 750 jaar oude poldergebied. "Vandaag wordt het niet meer droog" hoorden we meesten zeggen, zo hard regende het. Een goed uur later geschiedde er een klein wonder. De lucht trok open en langzaam werd het droger. Dankzij de harde wind droogde de weg snel en kon de wedstrijd "droog" van start gaan.   Gedurende de wedstrijd viel verder geen druppel meer!


voor uitslagen klik hier
voor klassementen klik hier
deze keer helaas geen foto's

voor vervolg klik op "lees verder"
 

Laagvliegen in Rotterdam

Het was inderdaad laagvliegen in Rotterdam, onder de rook van vliegveld Zestienhoven werd de 9e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2013 verreden. Aleid Klompmaker landde dan wel als eerste op de eindstreep maar vanzelf ging dat allemaal niet. Een zoekgeraakte sleutel was de eerste hobbel die deze middag genomen moest worden. Toen deze eenmaal boven water kwam en vervolgens de apparatuur geïnstalleerd kon worden mocht de wedstrijd dan eindelijk een half uurtje later beginnen.

Uitslagen klik hier   Klassementen klik hier   foto's klik hier.

 

Winst voor Joerec Cijsouw

Joerec Cijsouw is de winnaar geworden van de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012. Hij was de snelste sprinter uit een kopgroep van 4 rijders. Voor het zover was moest er eerst  42 km strijd geleverd door 71 deelnemers in de diverse categorieën.  Vanzelf ging het niet maar Gijsouw was de strijdrustigste rijder van de dag, geen gestolen overwinning dus.

Voor volledig verslag klik op  "lees verder"

De uitslagen en de klassementen vind u in het topmenu onder "uitslagen".
foto's via het fotoalbum of via deze link: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630364846562/
 

Programma Maassluis

Zaterdag 21 april 2018 gaat de 14e editie van de Oomssport Skeelercup van start.
Lijkt het, bijna, een traditie dat de start in Maassluis kil en/of nat is nu kunnen we met grote zekerheid verklappen dat het schitterend skeelerweer gaat worden.
Wij kampen zaterdag wel met een personele onderbezetting en vragen op voorhand uw begrip hiervoor.
Het programma voor zaterdag:
14.00 uur Heren Senioren - Dames Senioren - Junioren
15.00 uur Master (Heren 40+ en Dames 35+)
beide wedstrijden duren 45 minuten en 3 ronden

Het adres is:
Vlaardingsedijk 5
Maassluis
Het parcours ligt rechts van de parkeerplaats, de kleedruimte en kantine is aan de linkzijde van de parkeerplaats.
Na afloop van de wedstrijd voor de Masters is de hudiging/prijsuitreiking voor alle categoriën in de kantine.

U kunt tot zaterdag tot ca 10.00 uur online inschrijven

Hoogkarspel iets anders

Dit jaar proberen wij de wedstrijd in Hoogkarspel een tikkeltje anders te doen dan gebruikelijk. Besloten is om dit jaar alle categorieën die strijden om de Oomssport Skeelercup tegelijk te laten starten voor een wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden.
In het voorprogramma is het Open Gewestelijk Marathonkampioenschap NH-U voor pupillen 1 en Kadetten opgenomen. (meisjes en jongens). 
De kadetten die in onze skeelercup strijden om de klassementspunten hebben de keuze, of het Gewestelijk Kampioenschap of de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. In het Open Gewestelijk Kampioenshap zijn echter geen competitiepunten te verdienen!
In de enveloppen zitten deze wedstrijd geen Oomssport tegoed bonnen maar klinkende munt. Tevens is er een leidersprijs van € 25,00 beschikbaar.

Hoogkarspel is een ouderwets rondje om de kerk, er ligt een klinkerstrook maar deze is goed te doen.
Komen dus!

Wil je als Pupil1 of Kadet wel meedoen aan het Open Gewestelijk Kampioenschap, maar doe je niet mee aan de OomSport Cup, dan kun je ook per mail aanmelden naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. , o.v.v. naam, categorie, J/M, beennr., transpondernr., woonplaats, of ter plaatste tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de  wedstrijd
You are here Home