Skeelercup

 

15 juli 2018 - Monster

Een nieuwe locatie in ons skeelerprogramma, Monster, de glazenstad achter de duinen. Wij zijn te gast in het programma van het Hoogvliet Wielerspektakel. Het parcours is ca 1800 meter lang en heeft de vorm van een acht.
Wij hopen dat wij hier een goede indruk achter gaan laten. Dat kan natuurlijk alleen met hulp van de deelnemers, kom in grote getale en maak er een mooie pot van.
Onderstaand de gegevens die belangrijk zijn:

Permanence:  Themapark De Westlandse Druif, Vlotlaan 535, 2681 TW Monster, tel. 0174 – 248787. Let op!  Wel kleedgelegenheid, geen douche gelegenheid.

Parkeren: Het wielerprogramma begint al om 11.00 uur, het is daarom niet mogelijk om in de directe nabijheid van de Westlandse Druif te parkeren. Wij adviseren u om te parkeren op de parkeerplaats van Kubo Logistics BV, Havenstraat 51, Monster. Dan is het slecht een paar honderd meter lopen naar de Westlandse Druif.

Programma: 13.00 uur alle categorieën  45 minuten en 3 ronden

Huldiging: direct na afloop op medal-plaza nabij start / finish.
De eerste drie in de overall uitslag, de eerste drie dames en alle overige nummers 1 in de categorieën.

Tot slot:  Wij zorgen voor extra prijzen / premies, dus de moeite waard om te komen!

Link naar de site van organisatie Hoogvliet Wielerspektakel klik hier

Winst voor Daan Spruit in Engewormer

Ruim vier weken geleden alweer flikte hij, Daan Spruit, hetzelfde kunstje ook al een keer. In de finale snoeihard demarreren, niet omkijken en dan maar zien waar het schip strand. Toen leverde het hem de Nederlandse Marathontitel bij de Junioren A op. Nu leverde het hem de overwinning in de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup op. Wetende dat de achterblijvers naar elkaar zouden gaan en het gat niet voor een ander dicht willen rijden was de aanval perfect getimed, met nog twee ronden van 1250 meter te gaan liet Daan Spruit iedereen staan en soleerde naar de overwinning. Ruim drie tellen achter Daan Spruit eindigde Matthijs Janssen op plek twee en Matthieu Hollaar op plek drie.
Een prachtig rondje onder de rook van de Zaanse Schans, langs de snelweg A7, prachtig mooi asfalt een brug in het parcours, kortom alle ingrediënten voor een mooie pot skeeleren.  Snelheden dik boven de 40 kilometer per uur waren zo nu en dan tijdens de wedstrijd geen uitzondering. Juist omdat het zo hard ging was het bijna onmogelijk om uit de greep van het peloton te blijven Het zal Stefan Credit niet zijn geweest die het een aantal malen probeerde maar nooit verder kwam dan 10 tellen voorsprong. Het was steeds een mission impossible. Zo kon het gebeuren dat een groot peloton op een massasprint afstevende waren het niet dat, zoals eerder gemeld, Daan Spruit hier een stokje voor stak.

Zowel Spruit als Janssen en Hollaar zijn nog rijders in de jeugdcategorie. De eerste heren senior was Oliver Kersten op plek 4.
De eerste dames kwam als 9de over finish, Berit Gunderson. Tweede dame werd Eline Verhagen (12e overall) Eva Peters werd op ruime achterstand 3e in deze categorie.
Saline Verkerk won bij de dames jeugd.
Jarno van Wingerden werd op plek 6 de eerste Master 40. Wim Qualm op plek 16 eerste Master 50. De hele wedstrijd niet gezien maar Martin van Veen won bij de masters 60.

Uitslagen klik hier
klassementen klik hier
foto's klik hier

Brian van Vliet wint omloop Engewormer

Het kan vriezen en het kan dooien. Met andere woorden in ons kikkerlandje weet je het maar nooit met het weer.Zaterdag,  5 juli, Engewormer staat op het programma. In de Zaanse polders ligt een rondje van ruim 5,6 km op de deelnemers te wachten. Om 14.30 uur, 2 uur voor de start, pakken donkere wolken zich samen boven dit ruim 750 jaar oude poldergebied. "Vandaag wordt het niet meer droog" hoorden we meesten zeggen, zo hard regende het. Een goed uur later geschiedde er een klein wonder. De lucht trok open en langzaam werd het droger. Dankzij de harde wind droogde de weg snel en kon de wedstrijd "droog" van start gaan.   Gedurende de wedstrijd viel verder geen druppel meer!


voor uitslagen klik hier
voor klassementen klik hier
deze keer helaas geen foto's

voor vervolg klik op "lees verder"
 

Laagvliegen in Rotterdam

Het was inderdaad laagvliegen in Rotterdam, onder de rook van vliegveld Zestienhoven werd de 9e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2013 verreden. Aleid Klompmaker landde dan wel als eerste op de eindstreep maar vanzelf ging dat allemaal niet. Een zoekgeraakte sleutel was de eerste hobbel die deze middag genomen moest worden. Toen deze eenmaal boven water kwam en vervolgens de apparatuur geïnstalleerd kon worden mocht de wedstrijd dan eindelijk een half uurtje later beginnen.

Uitslagen klik hier   Klassementen klik hier   foto's klik hier.

 

Winst voor Joerec Cijsouw

Joerec Cijsouw is de winnaar geworden van de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012. Hij was de snelste sprinter uit een kopgroep van 4 rijders. Voor het zover was moest er eerst  42 km strijd geleverd door 71 deelnemers in de diverse categorieën.  Vanzelf ging het niet maar Gijsouw was de strijdrustigste rijder van de dag, geen gestolen overwinning dus.

Voor volledig verslag klik op  "lees verder"

De uitslagen en de klassementen vind u in het topmenu onder "uitslagen".
foto's via het fotoalbum of via deze link: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630364846562/
 

Omloop Engewomer -2-

Het zal u niet zijn ontgaan: De “Omloop Engewormer” ziet er dit jaar iets anders dan gepland. De organiserende vereniging :STG De Zaanstreek” hebben alles op alles gezet om toch en wedstrijd te organiseren. Kees Waqué en zijn manschappen zijn hierin geslaagd, waarvoor hulde!

Het programma voor zaterdag 23 juni 2018:

17.30 uur alle categorieën 32 rnd  (=ca 40 km)
Lengte parcours 1250 meter

DTS Zaanlandse Wielerclub
Zuiderweg 72-B
1456 NH  Wijdewormer

Op dit moment zijn er totaal ongeveer 30 aanmeldingen voor alle categorieën. Wij schatten in dat ca 60 deelnemers op dit rondje verantwoord is.
Mocht dit aantal ruim worden overschreden zullen wij ter plaatse besluiten om het programma aan te passen (2 startgroepen).

You are here Home