Skeelercup

 

Joerec Cijsouw opnieuw de beste.

Opnieuw bewees Joerec Cijsouw zijn klasse in de Oomssport Skeelercup, de derde wedstrijd oprij ging hij er met de maximale punten vandoor. Deze was wel een hele bijzondere. Op het nieuwe wegparcours in Waarland ging hij al in ronde 1 in de aanval. Alleen Brian van Vliet waagde een poging om in het kielzog van de op hol geslagen Zeeuw te blijven. Van Vliet, nog herstellende van de gevolgen van een zware val eerder dit seizoen is duidelijk nog niet op het gewenste niveau. Na één ronde liet van Vliet zich weer afzakken in het peloton. Joerec Cijsouw ging de uitdaging aan om het peloton voor te blijven tot aan de eindstreep. De weg was nog lang, het begin was er dus waarom ook niet.

voor de uitslagen klik hier
voor de klassementen klik hier
klik op "lees verder" voor volledig verslag

 

Engewormer vs 4.0

De vierde editie van de Omloop van de Engewormer is inmiddels ook weer een feit. Een 76 koppig m/v tellend peloton werd zo rond 17.40 uur weggeschoten door de burgervader van Wormer. Acht ronden later kon de balans worden opgemaakt en konden er ook acht winnaars in de diverse categorieën gehuldigd worden. Grote verliezer van de middag was 'buienradar" ze tekende donkere wolken boven de Zaanstreek. Wie dit daar verzon is een grote "oen", geen druppel regen gezien, de zon scheen zelfs! Jammer voor diegene die op basis hiervan  de beslissing namen om niet af te reizen naar deze wedstrijd.  Helaas, ze hebben echt wat gemist!

uitslagen klik hier
klassementen klik hier
foto's klik hier

klik op "lees verder" voor volledig verslag

 

Brian van Vliet wint omloop Engewormer

Het kan vriezen en het kan dooien. Met andere woorden in ons kikkerlandje weet je het maar nooit met het weer.Zaterdag,  5 juli, Engewormer staat op het programma. In de Zaanse polders ligt een rondje van ruim 5,6 km op de deelnemers te wachten. Om 14.30 uur, 2 uur voor de start, pakken donkere wolken zich samen boven dit ruim 750 jaar oude poldergebied. "Vandaag wordt het niet meer droog" hoorden we meesten zeggen, zo hard regende het. Een goed uur later geschiedde er een klein wonder. De lucht trok open en langzaam werd het droger. Dankzij de harde wind droogde de weg snel en kon de wedstrijd "droog" van start gaan.   Gedurende de wedstrijd viel verder geen druppel meer!


voor uitslagen klik hier
voor klassementen klik hier
deze keer helaas geen foto's

voor vervolg klik op "lees verder"
 

Laagvliegen in Rotterdam

Het was inderdaad laagvliegen in Rotterdam, onder de rook van vliegveld Zestienhoven werd de 9e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2013 verreden. Aleid Klompmaker landde dan wel als eerste op de eindstreep maar vanzelf ging dat allemaal niet. Een zoekgeraakte sleutel was de eerste hobbel die deze middag genomen moest worden. Toen deze eenmaal boven water kwam en vervolgens de apparatuur geïnstalleerd kon worden mocht de wedstrijd dan eindelijk een half uurtje later beginnen.

Uitslagen klik hier   Klassementen klik hier   foto's klik hier.

 

Winst voor Joerec Cijsouw

Joerec Cijsouw is de winnaar geworden van de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012. Hij was de snelste sprinter uit een kopgroep van 4 rijders. Voor het zover was moest er eerst  42 km strijd geleverd door 71 deelnemers in de diverse categorieën.  Vanzelf ging het niet maar Gijsouw was de strijdrustigste rijder van de dag, geen gestolen overwinning dus.

Voor volledig verslag klik op  "lees verder"

De uitslagen en de klassementen vind u in het topmenu onder "uitslagen".
foto's via het fotoalbum of via deze link: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630364846562/
 

Inschrijven "losse" wedstrijd

Vanaf de eerstkomende wedstrijd (25 juni 2016 - Engewormer) is het ook voor licentiehouders mogelijk om online in te schrijven voor een (enkele) losse wedstrijd. Inschrijven voor een losse wedstrijd was zo wie zo altijd al mogelijk. Dit kon tot nu alleen op de wedstrijddag ter plekke. Wij hebben de idee dat hieromtrent nogal wat verwarring is ontstaan.
Heeft u recentelijk ingeschreven, en betaald, voor de hele competitie in de wetenschap dat u slechts enkele wedstrijden mee gaat doen stuur ons dan een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Wij nemen dan contact met u op om dit met u te regelen.
Deelnamekosten voor een losse wedstrijd bedraagt € 7,50 per wedstrijd.

You are here Home