Skeelercup

 

even geduld aub

altHet inschrijven via inschrijven.schaatsen.nl voor de Oomssport Skeelercup 2016 is op dit moment nog niet mogelijk. De oorzaken hiervan zijn divers maar er wordt hard aan gewerkt om de inschrijving zo spoedig mogelijk open te stellen. Het inschrijfsysteem moet door ons zelf ingericht worden. Zelfs met een beknopte handleiding is het nog een hele toer om de gegevens op de juiste plek in het systeem te krijgen. De inschrijfgelden worden direct op onze eigen rekening gestort. Om dit mogelijk te maken moeten er een aantal zaken bij de bank en bij de Kamer van Koophandel geregeld worden. Vervolgens moet er dan nog een licentie worden afgesloten om I-deal betalingen mogelijk te maken. Al met al nog een heel gedoe, dus even geduld a.u.b. Wij hopen op korte termijn melding te kunnen maken dat alle probleempjes zijn opgelost en dat u naar hartenlust kunt inschrijven voor onze wedstrijden.

125 mm wielen en de Oomssport Skeelercup

Update (16-03-2016) omtrent onderstaande berichtgeving:

Inmiddels heeft de KNSB onderstaande toelichting verstrekt met betrekking tot het toestaan van 125mm wielen in de wedstrijden:

Zoals u vermoedelijk heeft gelezen op schaatsen.nl heeft de KNSB besloten om de wielen met een diameter van maximaal 125mm toe te staan voor de KNSB marathon wedstrijden.

Echter, in het artikel (http://www.schaatsen.nl/nieuws/2016/knsb-staat-wielen-van-125-millimeter-toe/) staat dat dit enkel is toegestaan voor de KNSB Marathon Cup, het NK Marathon en het ONK Marathon. Dit is niet waar.

De KNSB staat het gebruik van 125mm wielen toe voor alle KNSB marathon wedstrijden, dit zijn dus ook de regionale marathons.

Inmiddels is het artikel op schaatsen.nl aangepast.

Dit zal ook vermeld worden in de eerst volgende nieuwsbrief richting de licentiehouders.

Programma 2016 bekend!

Eindelijk! Het Oomssport Skeelercup programma voor de zomer van 2016 is dan eindelijk bekend. Het was een heel gepuzzel om regenvrije en liefst zonnige dagen te vinden tussen al de wedstrijden die al gepland zijn door andere organisaties.

Een mooi programma denken wij, een goede spreiding van de wedstrijden over het gehele skeelerseizoen. Ook twee nieuwe locaties, Alphen ad Rijn, vorig seizoen gastheer voor het Zuid Hollands Kampioenschap, is nu opgenomen in onze competitie. Het 1500 meter lange parcours langs de N11 zal ongetwijfeld garant staan voor een mooie pot. Ook nieuw is dit jaar het Rondje Waarland, een rondje van bijna 1500 meter in het dorp, dus weer een rondje om kerk!

Afvallers zijn Hoogkarspel, de plaatselijke organisatie wilde eens wat anders in combinatie met de wielerwedstrijden. Den Haag en Leiderdorp zijn afgevallen omdat er gewoonweg geen ruimte meer zit in het overvolle skeelerprogramma.
De details van de wedstrijden zullen wij binnenkort publiceren op de site. 

Zo, en nu de schouders eronder.

In onze publicatie op 10 november jl hebben wij een oproep geplaatst om ons organisatieteam te komen versterken. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Twee enthousiaste mensen  hebben zich aangemeld en daar zijn wij uiteraard heel blij mee. Wij stellen ze even aan u voor:

Pauline van der Zandt, de 35 jarige altijd goedlachse Leidse zal, behalve meedoen, zich ook bezig gaan houden met de PR en het beheer van de website. Wij hopen met haar ondersteuning onze skeelercup meer onder de aandacht gaat komen bij potentiële deelnemers en de regionale pers.
De tweede nieuwkomer is Kees Schouten. Kees is altijd al als deelnemer aanwezig in onze competitie, bij de 60+ers heeft hij al menig podiumplekkie weten te bemachtigen. Kees gaat de taken bij- en rond de inschrijving overnemen van Nico Wolf die 8 jaar lang een vertrouwd gezicht was bij de inschrijving.

Het is dus nu aan ons om de schouders er onder te gaan zetten om u een geweldig skeelercup programma voor te schotelen.
Na de Weissensee gaan wij beginnen met het samenstellen van de wedstrijdkalender 2016. Hopelijk hebben wij deze eind februari of begin maart rond.

Twee voor twaalf!

Wij hebben het al eerder gememoreerd:  "Onze organisatie is op zoek naar uitbreiding". Tot op heden hebben onze verzoeken niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wellicht hebben wij niet genoeg ons best gedaan om dit doel te bereiken. Wel kregen wij veel reacties van: "Het zou zonde zijn als jullie ermee stoppen." Hieruit concluderen wij dat het wel leeft onder onze deelnemers.

Zoals de zaken er nu voor staan zal de stekker eruit getrokken moeten worden. Maar wij geven ons nog niet gewonnen. Medio december gaan wij daar een definitief besluit over nemen. Tot die tijd kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Om u een beeld te geven van waar behoefte aan is hebben wij in onderstaand overzicht de taken waarvoor uitbreiding / ondersteuning kort toegelicht is waarbij wij opmerken dat invulling van het inschrijfbureau prioriteit heeft.  

The Return Off Bauke

In een zevental klassementen is er een heel seizoen gestreden om de competitiepunten. In een aantal van deze klassementen was de onderlinge afstand tussen de deelnemers al zo groot dat het resultaat van de laatste wedstrijd niet meer van belang was. In een paar categorieën was het nog bloedstollend spanend en kon de balans pas worden opgemaakt na de finish.
Ondanks de goede omstandigheden, droog en mooi nieuw asfalt was de opkomst vrij matig. Jammer, van zo'n laatste wedstrijd van het seizoen wordt altijd een klein feestje gemaakt, dan is het  altijd doodzonde dat een aantal podiumplekken onbezet blijven.
Na een klein oponthoud mocht de eerste startgroep (C-rijders, Dames, Jeugd Jongens en Meisjes) van start gaan. Zij kregen de primeur, de eerste wedstrijd op het nieuwe asfalt op het parcours van Wielervereniging De Bataaf.

voor uitslag klik hier
voor eindklassementen klik hier
foto's klik hier

You are here Home