Skeelercup

 

Zo, en nu de schouders eronder.

In onze publicatie op 10 november jl hebben wij een oproep geplaatst om ons organisatieteam te komen versterken. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Twee enthousiaste mensen  hebben zich aangemeld en daar zijn wij uiteraard heel blij mee. Wij stellen ze even aan u voor:

Pauline van der Zandt, de 35 jarige altijd goedlachse Leidse zal, behalve meedoen, zich ook bezig gaan houden met de PR en het beheer van de website. Wij hopen met haar ondersteuning onze skeelercup meer onder de aandacht gaat komen bij potentiële deelnemers en de regionale pers.
De tweede nieuwkomer is Kees Schouten. Kees is altijd al als deelnemer aanwezig in onze competitie, bij de 60+ers heeft hij al menig podiumplekkie weten te bemachtigen. Kees gaat de taken bij- en rond de inschrijving overnemen van Nico Wolf die 8 jaar lang een vertrouwd gezicht was bij de inschrijving.

Het is dus nu aan ons om de schouders er onder te gaan zetten om u een geweldig skeelercup programma voor te schotelen.
Na de Weissensee gaan wij beginnen met het samenstellen van de wedstrijdkalender 2016. Hopelijk hebben wij deze eind februari of begin maart rond.

Twee voor twaalf!

Wij hebben het al eerder gememoreerd:  "Onze organisatie is op zoek naar uitbreiding". Tot op heden hebben onze verzoeken niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wellicht hebben wij niet genoeg ons best gedaan om dit doel te bereiken. Wel kregen wij veel reacties van: "Het zou zonde zijn als jullie ermee stoppen." Hieruit concluderen wij dat het wel leeft onder onze deelnemers.

Zoals de zaken er nu voor staan zal de stekker eruit getrokken moeten worden. Maar wij geven ons nog niet gewonnen. Medio december gaan wij daar een definitief besluit over nemen. Tot die tijd kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Om u een beeld te geven van waar behoefte aan is hebben wij in onderstaand overzicht de taken waarvoor uitbreiding / ondersteuning kort toegelicht is waarbij wij opmerken dat invulling van het inschrijfbureau prioriteit heeft.  

The Return Off Bauke

In een zevental klassementen is er een heel seizoen gestreden om de competitiepunten. In een aantal van deze klassementen was de onderlinge afstand tussen de deelnemers al zo groot dat het resultaat van de laatste wedstrijd niet meer van belang was. In een paar categorieën was het nog bloedstollend spanend en kon de balans pas worden opgemaakt na de finish.
Ondanks de goede omstandigheden, droog en mooi nieuw asfalt was de opkomst vrij matig. Jammer, van zo'n laatste wedstrijd van het seizoen wordt altijd een klein feestje gemaakt, dan is het  altijd doodzonde dat een aantal podiumplekken onbezet blijven.
Na een klein oponthoud mocht de eerste startgroep (C-rijders, Dames, Jeugd Jongens en Meisjes) van start gaan. Zij kregen de primeur, de eerste wedstrijd op het nieuwe asfalt op het parcours van Wielervereniging De Bataaf.

voor uitslag klik hier
voor eindklassementen klik hier
foto's klik hier

Finalespanning

Nog een paar nachtjes slapen tot de finalewedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2015 in Zwanenburg. Het beloofd een spektakel te gaan worden, hiervoor staan 4 ingrediënten garant, t.w:
1. Het ziet er naar uit dat het zaterdag prima skeelerweer wordt
2. Het parcours in Zwanenburg is voorzien van een nieuwe asfaltlaag, wij zijn zaterdag de eerste gebruikers van dit nieuwe zwarte "asfalt".
3. Alle overgebleven en niet afgehaalde "Oomssport-waardebonnen" gaan er uit. Dat wordt sprinten om deze bonnen die altijd van pas komen maar soms worden ze ook gewoon weggegeven.
4. De verloting voor-, tijdens- en na de prijsuitreiking. De organiserende vereniging "Skeelerclub Zwanenburg" zorgt voor een goed gevulde prijzentafel, uiteraard zal onze sponsor Oomssport ook een duit in het zakje doen.

Klik op "lees verder" voor meer belangrijke informatie.

Op naar de finale!

Een laatste kans om extra punten te vergaren voor het algemeen klassement in de voorlaatste wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2015. Aan het programma is een nieuw onderdeel toegevoegd, een zogenaamde "flying-lap". Een aanloopje nemen en dan een volle ronde van 400 meter door knallen. De vijf snelste in iedere categorie konden hiermee wat extra puntjes vergaren voor het klassement. De punten lagen dus letterlijk en figuurlijk voor het oprapen.
De snelste ronde werd door Vincent Riemersma gereden, 35.32 sec. gevolgd voor Kevin Oud die de klok op 36.04 sec stil liet staan. Johan Haring werd in de senioren categorie 3e met een tijd van 39.86 sec.
Bij de dames was Liesbeth Milatz met 39.91 sec de snelste, nummer 2 ( Lisette de Jong) deed er met 40.84 sec bijna een seconde langer over. Arlieke Teunisse maakte het dames podium compleet met een tijd van 45.29 sec.

De uitslagen van de westrijd in Leiderdorp klik: hier 
voor de klassementen klik: hier
Foto's klik hier

Brian van Vliet en Esther Stierman Zuid Hollands Kampioen

Op een winderig en nat parcours zijn Brian van Vliet en Esther Stierman vrijdagavond 4 september Zuid Hollands kampioen geworden. Bij de masters gingen de gouden plakken naar Wim Qualm en Brenda Pauw.
De regen en wind geselde de rijders. Ze moesten wel degelijk aan de bak. Een wedstrijd waar het peloton uiteensloeg in kleine groepjes en veel eenlingen. Brian van Vliet gingen al vrij vroeg in de wedstrijd samen met Jos Dohle in de aanval om met zijn twee-en de wind te trotseren. Samen bereikten ze de eindstreep, waar een bloedstollende sprint uit moest maken wie er met het goud naar huis mocht. Bloedstollend, want met het blote oog was niet te zien wie won. De transponderprint gaf enkele duizenden van een seconde voorsprong voor Brian. De senioren dames vochten ieder een eigen strijd. Esther Stierman kon lang in het peloton blijven en wist zodoende de winst veilig te stellen. Haar directe concurrent moest de strijd voornamelijk alleen opknappen. Master Wim Qualm pakte de winst op zeer sterke wijze. Waar de senioren nog met zijn twee-en het werk konden verdelen, deed Wim alles alleen. Solo ging hij dan ook over de streep. Ook Brenda moest het voornamelijk op eigen kracht doen in deze eerlijke strijd. Ze probeerde nog wat te organiseren onderweg, maar dat ging haar toch nog niet snel genoeg.

Kortom een wedstrijd waarin de elementen ons grote parten speelde. Alhoewel sommige rijders vooraf toch een beetje koudwatervrees hadden, kwam uiteindelijk iedereen zeer voldaan over de finish en werd in de kantine van Avanti nog gezellig nageborreld.

Uitslag klik hier 
Foto’s klik hier

You are here Home