Skeelercup

 

Plezier in de polder

Het was feest in de met zon overgoten polder in Engewormer. Er was reden tot een feestje. En als de bewoners in deze polder iets te vieren hebben doen ze het goed, half werk kennen de boeren hier niet! 375 jaar bestaan van de polder was de reden om een skeelerwedstrijd te organiseren. IJsclub Nova Zembla uit Wormer hebben een heuse krachtsinspanning moeten leveren om de wedstrijd op het 5,6 km lange rondje te realiseren. Met vlag en wimpel zijn ze geslaagd. Alleen blije gezichten waarop af te lezen was “volgend jaar weer?” De finish van de wedstrijd was er één die niet gauw vergeten zal worden.

klik hier voor de uitslagen.  Klik hier voor foto's   klassementen klik hier.

klik op "lees verder" voor volledig verslag.

klik hier voor de foto's van de wedstrijd in Hoogkarspel (met dank aan Fred Homan)

 

Zeeland boppe!

De 6 wedstrijd meetellende voor de Oomssport Skeelercup werden overwinningen voor Dick Hoogstrate (in de gecombineerde C-D-JunB-Kadetten wedstrijd) en Edward Hagen bij de masters. Decor was het parcours van Wielervereniging HRC de Bataaf in Zwanenburg. Het parcours ligt in de aanvlieg route van de landingsbanen van Schiphol. De vliegtuigen vielen er bijna letterlijk en figuurlijk uit de lucht. De overwinningen van de winnaars vielen niet uit de lucht, hierop was niets af te dwingen.

Uitslagen en klassemneten zijn geupload en zijn terug te vinden onder "Uitslagen" in het topmenu.
Foto''s via "Fotoalbum" in het topmenu of http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630161819878/
 

Uitwaaien in Rotterdam

uitslag klik hier  -  klassementen klik hier  -  foto's van Hanneke Mennens klik hier
foto's Edwin Verkerk klik hier (facebook)

Een beetje wind is niet erg maar een woei van ongeveer windkracht 6 is niet bepaald prettig als je een skeelerwedstrijd op het programma hebt staan. Komt er nog eens een zeiknat parcours bij kijken, dan zijn de omstandigheden bepaald niet ideaal. Toch bleef het aantal afmeldingen in verband met het slechte weer beperkt tot 15 van de 67 aanmeldingen. De 52 helden en heldinnen die de storm en regen negeerde maakte er een mooie wedstrijd van op de wielerbaan onder de rook van vliegveld Zestienhoven in Rotterdam. Na een aantal speldenprikken kwam de wedstrijd half koers echt op gang. Een viertal jonge honden waagde het om voor het peloton uit te blijven. De oude garde zal wel gedacht hebben: “Dat gaat nooit lukken”. Maar Jarno van der Endt, Matthieu Hollaar, Kayo Vos en Daan Spruit zijn bepaald niet de minsten. Het kwartet nam een voorsprong van bijna een minuut op het inmiddels behoorlijk uitgedunde peloton. Het was inmiddels droog maar de wind was onverminderd hard. Daan Spruit kon het tempo van zijn mede koplopers niet volgen en moest helaas even later de strijd staken. Uit de kopgroep moest Matthieu Hollaar ook tot twee keer toe lossen, maar wist ook twee keer weer aan te sluiten. Het trio kreeg na 1 uur en 20 minuten de bel voor de laatste ronde. Juist van degene waar je het niet van verwacht demarreert Matthieu Hollaar achter de ruggen van zijn mede koplopers. Het verrassingseffect slaagde en de 50 meter voorsprong was genoeg voor Matthieu Hollaar om de winst in de deze loodzware wedstrijd op te eisen. Kayo Vos sprintte voor Jarno van der Endt naar plek twee en drie. Plek 1, 2 en drie voor junioren, De eerste heren senior eindigde op plek 10, Koen Kersten.
Bij de dames ging de overwinning naar Laura van Ramshort, zij eindigde ruim een minuut voor de nummer twee, Olin Verhoog.
John van Dijk boekte zijn derde overwinning bij de masters 40+, Wim Kwakkel won de categorie 50+ en Arie Roozendaal was de beste 60-plusser. Hellen Dekker won bij de dames masters.
Hilde Houtzager was bij de dames junioren de beste.

Over twee weken, 22 juni de wedstrijd in Rijswijk. Bijzonderheden volgen.

Echtelijke strijd op skeelerbaan

Lange tijd reden ze gezamenlijk op in de wedstrijd. Man en vrouw, in dit geval Jos Dohle en Marieke Dohle-van Hoek, samen in de achtervolging op de 2 koplopers Sjors van der Meer en Rik Qualm (beide B junior). Pas laat in de finale zag Jos Dohle kans om de koplopers bij te halen, deze kans greep hij ook aan en liet vrouwlief achter om zijn kansen op de overwinning te grijpen.

klik hier voor uitslagen mylaps
klik hier voor klassement jeugd
klik hier voor foto's
klik op "lees verder" voor vervolg

Eindelijk zomer

Eindelijk! De zomer is in het land. We hebben er even op moeten wachten maar Hoogkarspel kreeg de eer om de eerste wedstrijd in onze competitie te zijn die onder zomerse omstandigheden verreden werd. Hier en daar konden nog knarsende kogellagers gehoord worden na al die regenwedstrijden. Dit hoort hopelijk snel tot het verleden. Het 1200 meter lange rondje in het Noord Hollandse dorp Hoogkarspel, leverde ook mooie, goede winnaars op. Bij de jeugd was iTeun Schouten met kop en schouders de beste, hij dubbelde het hele peloton. Op de vierde plek, overal, was Diewertje van Kalken het eerste meisje.

Voor uitslagen klik hier   klassementen kik hier     voor volledig verslag klik op "lees verder"

Frans van Winden op herhaling

Een mooi koppeltje van  66 skeeleraars stonden in Rijswijk aan de start voor de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012.  Perfecte omstandigheden zorgde ervoor dat ook alle deelnemers er zin in hadden. Met de wedstrijd van twee dagen eerder in Honselersdijk nog vers in het geheugen verwachte men een waar slagveld.   Alhoewel de wedstrijd eindigde in een massasprint verliep dit niet bepaald in een gestrekte draf. Frans Winden won weliswaar de wedstrijd maar de, nog regerend, Nederlands kampioen bij de masters moest meerdere malen diep in de beugel om de boel weer bij elkaar te krijgen.

foto's onder het kopje "fotoalbums" of via onderstaande link:
http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629801874810/

You are here Home