Skeelercup

 

Vroege ontsnappingen lonen

Het lijkt een gewoonte te gaan worden, vroeg in de koers demarreren en dan maar zien waar het schip strand. De laatste wedstrijd in Rotterdam lukte het Laurent Jansen om bijna 40 kilometer solo voor het peloton uit te blijven. Nu was het zijn maatje Rico van Damme die een poging ondernam. In ronde twee ging hij er in zijn eentje al vandoor. Niemand reageerde en in 'no-time' was de voorsprong meer dan 30 seconden.

uitslagen klik hier
klassementen klik hier
foto's klik hier


voor het volledige verslag klik op "lees verder"

Plezier in de polder

Het was feest in de met zon overgoten polder in Engewormer. Er was reden tot een feestje. En als de bewoners in deze polder iets te vieren hebben doen ze het goed, half werk kennen de boeren hier niet! 375 jaar bestaan van de polder was de reden om een skeelerwedstrijd te organiseren. IJsclub Nova Zembla uit Wormer hebben een heuse krachtsinspanning moeten leveren om de wedstrijd op het 5,6 km lange rondje te realiseren. Met vlag en wimpel zijn ze geslaagd. Alleen blije gezichten waarop af te lezen was “volgend jaar weer?” De finish van de wedstrijd was er één die niet gauw vergeten zal worden.

klik hier voor de uitslagen.  Klik hier voor foto's   klassementen klik hier.

klik op "lees verder" voor volledig verslag.

klik hier voor de foto's van de wedstrijd in Hoogkarspel (met dank aan Fred Homan)

 

Zeeland boppe!

De 6 wedstrijd meetellende voor de Oomssport Skeelercup werden overwinningen voor Dick Hoogstrate (in de gecombineerde C-D-JunB-Kadetten wedstrijd) en Edward Hagen bij de masters. Decor was het parcours van Wielervereniging HRC de Bataaf in Zwanenburg. Het parcours ligt in de aanvlieg route van de landingsbanen van Schiphol. De vliegtuigen vielen er bijna letterlijk en figuurlijk uit de lucht. De overwinningen van de winnaars vielen niet uit de lucht, hierop was niets af te dwingen.

Uitslagen en klassemneten zijn geupload en zijn terug te vinden onder "Uitslagen" in het topmenu.
Foto''s via "Fotoalbum" in het topmenu of http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630161819878/
 

Winst voor Daan Spruit in Engewormer

Ruim vier weken geleden alweer flikte hij, Daan Spruit, hetzelfde kunstje ook al een keer. In de finale snoeihard demarreren, niet omkijken en dan maar zien waar het schip strand. Toen leverde het hem de Nederlandse Marathontitel bij de Junioren A op. Nu leverde het hem de overwinning in de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup op. Wetende dat de achterblijvers naar elkaar zouden gaan en het gat niet voor een ander dicht willen rijden was de aanval perfect getimed, met nog twee ronden van 1250 meter te gaan liet Daan Spruit iedereen staan en soleerde naar de overwinning. Ruim drie tellen achter Daan Spruit eindigde Matthijs Janssen op plek twee en Matthieu Hollaar op plek drie.
Een prachtig rondje onder de rook van de Zaanse Schans, langs de snelweg A7, prachtig mooi asfalt een brug in het parcours, kortom alle ingrediënten voor een mooie pot skeeleren.  Snelheden dik boven de 40 kilometer per uur waren zo nu en dan tijdens de wedstrijd geen uitzondering. Juist omdat het zo hard ging was het bijna onmogelijk om uit de greep van het peloton te blijven Het zal Stefan Credit niet zijn geweest die het een aantal malen probeerde maar nooit verder kwam dan 10 tellen voorsprong. Het was steeds een mission impossible. Zo kon het gebeuren dat een groot peloton op een massasprint afstevende waren het niet dat, zoals eerder gemeld, Daan Spruit hier een stokje voor stak.

Zowel Spruit als Janssen en Hollaar zijn nog rijders in de jeugdcategorie. De eerste heren senior was Oliver Kersten op plek 4.
De eerste dames kwam als 9de over finish, Berit Gunderson. Tweede dame werd Eline Verhagen (12e overall) Eva Peters werd op ruime achterstand 3e in deze categorie.
Saline Verkerk won bij de dames jeugd.
Jarno van Wingerden werd op plek 6 de eerste Master 40. Wim Qualm op plek 16 eerste Master 50. De hele wedstrijd niet gezien maar Martin van Veen won bij de masters 60.

Uitslagen klik hier
klassementen klik hier
foto's klik hier

Echtelijke strijd op skeelerbaan

Lange tijd reden ze gezamenlijk op in de wedstrijd. Man en vrouw, in dit geval Jos Dohle en Marieke Dohle-van Hoek, samen in de achtervolging op de 2 koplopers Sjors van der Meer en Rik Qualm (beide B junior). Pas laat in de finale zag Jos Dohle kans om de koplopers bij te halen, deze kans greep hij ook aan en liet vrouwlief achter om zijn kansen op de overwinning te grijpen.

klik hier voor uitslagen mylaps
klik hier voor klassement jeugd
klik hier voor foto's
klik op "lees verder" voor vervolg

Eindelijk zomer

Eindelijk! De zomer is in het land. We hebben er even op moeten wachten maar Hoogkarspel kreeg de eer om de eerste wedstrijd in onze competitie te zijn die onder zomerse omstandigheden verreden werd. Hier en daar konden nog knarsende kogellagers gehoord worden na al die regenwedstrijden. Dit hoort hopelijk snel tot het verleden. Het 1200 meter lange rondje in het Noord Hollandse dorp Hoogkarspel, leverde ook mooie, goede winnaars op. Bij de jeugd was iTeun Schouten met kop en schouders de beste, hij dubbelde het hele peloton. Op de vierde plek, overal, was Diewertje van Kalken het eerste meisje.

Voor uitslagen klik hier   klassementen kik hier     voor volledig verslag klik op "lees verder"

You are here Home