Skeelercup

 

Plezier in de polder

Het was feest in de met zon overgoten polder in Engewormer. Er was reden tot een feestje. En als de bewoners in deze polder iets te vieren hebben doen ze het goed, half werk kennen de boeren hier niet! 375 jaar bestaan van de polder was de reden om een skeelerwedstrijd te organiseren. IJsclub Nova Zembla uit Wormer hebben een heuse krachtsinspanning moeten leveren om de wedstrijd op het 5,6 km lange rondje te realiseren. Met vlag en wimpel zijn ze geslaagd. Alleen blije gezichten waarop af te lezen was “volgend jaar weer?” De finish van de wedstrijd was er één die niet gauw vergeten zal worden.

klik hier voor de uitslagen.  Klik hier voor foto's   klassementen klik hier.

klik op "lees verder" voor volledig verslag.

klik hier voor de foto's van de wedstrijd in Hoogkarspel (met dank aan Fred Homan)

 

Zeeland boppe!

De 6 wedstrijd meetellende voor de Oomssport Skeelercup werden overwinningen voor Dick Hoogstrate (in de gecombineerde C-D-JunB-Kadetten wedstrijd) en Edward Hagen bij de masters. Decor was het parcours van Wielervereniging HRC de Bataaf in Zwanenburg. Het parcours ligt in de aanvlieg route van de landingsbanen van Schiphol. De vliegtuigen vielen er bijna letterlijk en figuurlijk uit de lucht. De overwinningen van de winnaars vielen niet uit de lucht, hierop was niets af te dwingen.

Uitslagen en klassemneten zijn geupload en zijn terug te vinden onder "Uitslagen" in het topmenu.
Foto''s via "Fotoalbum" in het topmenu of http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630161819878/
 

Voorbereidingen op de skeelerzomer van 2018

Inmiddels beginnen wij te ontwaken uit onze winterslaap. De meeste ‘inliners’ onder ons houden zich meer bezig met de vraag: “gaat het nog gebeuren deze winter?” Ook wij hopen dat koning Winter ons land nog aandoet alvorens wij de rolschaatsen onder gaan binden.
Neemt niet weg dat wij al begonnen zijn met de voorbereidingen van het nieuwe skeelerseizoen.
Wij willen eigenlijk gelijk met de deur in huis vallen. De Oomssport Skeelercup 2018, die zal wel plaatsvinden deze zomer, dat beloven wij u.
De edities na het seizoen 2018 baren ons zorgen. Ons vrijwilligersteam is de afgelopen jaren aardig geslonken en de verwachting is dat deze trend zich de komende jaren voort zal zetten.
Wij hopen echter dat het niet zover zal komen en doen hierbij een dringend beroep op u om te zorgen dat wij niet in een ‘wak’ terecht komen.

Ons verzoek aan u is om in uw omgeving eens om u heen te kijken. Zijn er in uw vriendenkring, of familie, mensen die over wat vrije tijd beschikken al dan niet  zelf actief skeeleren maar zich in ieder geval wel verdienstelijk willen maken om onze sport in leven te houden. Maar….. wij stellen het ook op prijs als er (oud) deelnemers zijn die iets terug willen geven aan de sport waaraan zij veel plezier hebben beleefd.

Waar zitten wij om te springen:
1. Juryleden
2. Systeembeheerder / uitslagverwerking (Mylaps)
3. PR commissie, oa wedstrijdverslagen, actueel houden website etc.
Voor de punten 1 en 2 bied de KNSB opleidingen aan. Het cursusgeld nemen wij dan voor onze rekening.
Ten aanzien van punt 3, de website moet nodig vernieuwd worden, wij zoeken iemand die hierin het voortouw wil nemen.

Wat hebben wij u te bieden:
- een gedreven team die niet de ambitie heeft om de grootste te zijn, wel de beste!
- jaarlijkse BBQ met alle vrijwilligers van de diverse competities in de regio op een top locatie!
- een kleine onkostenvergoeding, ingeval u aanwezig moet bij de wedstrijden.
Kortom, doe uw best steek uw nek voor ons uit.

Belangstellende kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar dit adres: klik Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of gebruik het contactformulier op deze site.

Echtelijke strijd op skeelerbaan

Lange tijd reden ze gezamenlijk op in de wedstrijd. Man en vrouw, in dit geval Jos Dohle en Marieke Dohle-van Hoek, samen in de achtervolging op de 2 koplopers Sjors van der Meer en Rik Qualm (beide B junior). Pas laat in de finale zag Jos Dohle kans om de koplopers bij te halen, deze kans greep hij ook aan en liet vrouwlief achter om zijn kansen op de overwinning te grijpen.

klik hier voor uitslagen mylaps
klik hier voor klassement jeugd
klik hier voor foto's
klik op "lees verder" voor vervolg

Eindelijk zomer

Eindelijk! De zomer is in het land. We hebben er even op moeten wachten maar Hoogkarspel kreeg de eer om de eerste wedstrijd in onze competitie te zijn die onder zomerse omstandigheden verreden werd. Hier en daar konden nog knarsende kogellagers gehoord worden na al die regenwedstrijden. Dit hoort hopelijk snel tot het verleden. Het 1200 meter lange rondje in het Noord Hollandse dorp Hoogkarspel, leverde ook mooie, goede winnaars op. Bij de jeugd was iTeun Schouten met kop en schouders de beste, hij dubbelde het hele peloton. Op de vierde plek, overal, was Diewertje van Kalken het eerste meisje.

Voor uitslagen klik hier   klassementen kik hier     voor volledig verslag klik op "lees verder"

Frans van Winden op herhaling

Een mooi koppeltje van  66 skeeleraars stonden in Rijswijk aan de start voor de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012.  Perfecte omstandigheden zorgde ervoor dat ook alle deelnemers er zin in hadden. Met de wedstrijd van twee dagen eerder in Honselersdijk nog vers in het geheugen verwachte men een waar slagveld.   Alhoewel de wedstrijd eindigde in een massasprint verliep dit niet bepaald in een gestrekte draf. Frans Winden won weliswaar de wedstrijd maar de, nog regerend, Nederlands kampioen bij de masters moest meerdere malen diep in de beugel om de boel weer bij elkaar te krijgen.

foto's onder het kopje "fotoalbums" of via onderstaande link:
http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629801874810/

You are here Home