Skeelercup

 

De race om grasplanten

Het laagje nieuw asfalt op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk is een heerlijkheid voor de inline skaters, super glad en super snel. De gemiddelde rondetijden zijn op deze nieuwe asfaltlaag  bijna 2 seconden sneller dan tijdens de wedstrijd in 2011. Niet iedereen heeft de snelheid in benen om snelheden van tegen de 40 km/u te halen. Resultaat: al vroeg in de wedstrijd reden de deelnemers in verschillende groepjes over het parcours. Geen straf, de omstandigheden waren prima, een graadje of 16 a 17, weinig wind en af te een zonnetje. Ideale omstandigheden dus!

uitslagen en klassementen vind u onder het kopje "uitslagen" in het topmenu.
foto's onder het kopje "fotoalbums" of via onderstaande link:
http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629772600036/

 

Extra Oomssport Skeelercupwedstrijd 10 aug 2011

altLet op! om bij de skeelerbaan in Leiderdorp te komen moet men bij de Doeshaven verder over het fietspad! Direct voorbij de haven is aan uw rechterhand de skeelerbaan en aan uw linkerhand de parkeerplaats. Ivm werkzaamheden aan de A4 zijn er mogelijk omleidingen.

We hadden het aangekondigd! De skeelerloze periode tussen de wedstrijd in Rotterdam op 9 juli en de volgende wedstrijd op 25 augustus in Maassluis vinden wij te lang. Wij zijn erin geslaagd om, ism SSV Leiderdorp, op woensdagvond 10 augustus een extra wedstrijd in lassen. Op deze avond is er een Landelijke KPN Baanwedstrijd op de 400 meterbaan in Leiderdorp. Aansluitend zal de Oomssport Skeelercup wedstrijd voor Dames 1+2,C-rijders 1+2 en de Masters om ca 20.30 uur starten voor een marathon over 50 ronden op deze mooie 400 meter skeelerbaan in Leiderdorp.

Er is wel een aangepast puntenschema voor deze wedstrijd. klik op "Lees verder"

Winderige Grasplanten race

uitslagen klik hier  -  klassementen klik hier  -  foto's klik hier

Een kar vol met grasplanten zijn van eigenaar gewisseld na de Grote Prijs Gras Plant. Er moets wel voor gestreden worden want het moto was: "geen strijd, geen grasplant".

Op het zonnige maar winderige parcours van Westland Wil Vooruit is de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2019 verreden. Een klein pelotonnetje Dames en Heren senioren en junioren stond aan de start. He NK baan zal hiervan wel de oorzaak zijn. Het mocht de pret niet drukken, het werd een levendige wedstrijd.  Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 7 rijders, waaronder 2 dames ( Berit Gunderson en Liesbeth Miltaz). Ondanks een aantal pogingen om ook deze groep weer uit elkaar te laten vallen stranden in een mission impossible. Het draaide dus uit op een eindsprint. In deze eindsprint had Stephan van de Nieuwendijk alleen moeite om de junior Luca Colla voor te blijven. Job de Vast legde, op een dikke seconde achterstand, beslag op de derde plek.
Berit Gunderson werd op een vierde plek overall de eerste dame. Saline Verkerk werd eerste bij de dames junioren.

Het peloton masters was wel iets groter, voor deze mannen, en vrouwen, staat komend weekend een EK in Londen op het programma. Voor de één nog een laatste test voor de ander rust tot de grote wedstrijd die komen gaat.
Al in de 12e ronde gingen Wouter Walta en Jan Grauss aan de wandel, namen een serieuze voorsprong maar Parijs was nog ver. Toch groeide de voorsprong per ronde. Wim van Leest was de enige snuggere in het peloton die in de gaten had het een serieuze poging was. Het koste wel veel kracht maar van Leest sloot aan bij de koplopers, de voorsprong liep op tot bijna 1 minuut. Alleen Seppo Spaapen ondernam nog een poging die in schoonheid strandde. Het peloton had geaccepteerd dat een vierde plek het maximaal haalbare was.
De koplopers mochten op het laatste rechte, tegen de wind in, de podium plekken gaan verdelen. Zij aan zij gingen zij op de eindstreep af. Het was Jan Grauss en met enkele centimeters verschil won van Wouter Walta, het verschil met de nummers was ook niet meer dan een paar centimeter, Wim van Leest werd derde.
Arie Roozendaal werd eerste bij de masters 60 en Hellen Dekker was voor de derde keer op rij de beste bij de dames masters.

 

Laurent Janse klasse apart!

Met alleen een grote drinkbus in zijn rugzak stond Laurent Janse met 59 andere skeeleraars aan de start van de 4e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De opgave van de dag: 42 loodzware kilometers op het Leontien van Moorsel parcours in Rotterdam. Een goed uur later kwam hij na een indrukwekkende solo als winnaar over de finish.
Het rondje heeft een lengte van 1550 meter en moet dus 28 keer afgelegd worden om aan de 42 kilometer te komen. De toon van de wedstrijd werd al in ronde één gezet. Een echte man van de lange adem probeerde in zijn eentje de benen te nemen. Het werd Erwin Wartenhorst niet gegund. Eén ronde later werd hij alweer ingerekend. 

klik op lees verder voor het vervolg.

voor uitslag klik hier
voor klassementen klik hier
voor foto's klik hier

Regent het of regent het niet?

Een druilerige middag in Rijswijk zorgde voor onrust onder de deelnemers. De baan is nat, is de baan ook glad? Steek ik 2, 3 of 4 regenwielen. Een blik omhoog, in de lucht, blijft het regenen of wordt het droog. Diegene die het allemaal kon voorspellen was op voorhand spekkoper. Om half drie schaarde 52 deelnemers zich bij start / finish voor de aftrap van de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De eerste ronde werd verreden ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Gijs van Wijnen*), een rondje voor Gijs.

Uitslagen klik  hier      Klassementen klik hier     foto's klik hier     meer foto's klik hier

klik op "lees verder" voor volledig verslag

Wedstrijden 17 en 19 mei

Morgen, donderdag 17 mei, zal op het nieuwe, super gladde, asfalt de 4e Oomssport Skeelercup wedstrijd van het seizoen in Honselersdijk verreden worden.
Het programma:
14.00 uur C-rijder, Dames, Kadetten en Junioren - 40 min + 3 ronden
15.00 uur Masters - 40 min + 3rnd
Voor iedere deelnemer is er een grasplant, deze is beschikbaar gesteld door Kees van Schie.
Huldiging / prijsuitreiking ca 15 minuten na afloop van de Masters wedstrijd.

Zaterdag 19 mei strijkt het Oomssport circus neer in Rijswijk waar wij te gast zijn bij wielervereniging De Spartaan.
Om 14.30 uur starten alle categorieën*1) tegelijk voor een wedstrijd over 42 km *2)
*1)  C-rijders, Dames, Kadetten, Junioren en Masters
*2)  28 ronden van 1500 meter, wordt gedraaid en gebeld op de kop van de wedstrijd. Als rondebord op 1 staat krijgt iedereen de bel voor de laatste ronde.

en niet onbelangrijk, het blijft droog!
 

You are here Home