Skeelercup

 

De race om grasplanten

Het laagje nieuw asfalt op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk is een heerlijkheid voor de inline skaters, super glad en super snel. De gemiddelde rondetijden zijn op deze nieuwe asfaltlaag  bijna 2 seconden sneller dan tijdens de wedstrijd in 2011. Niet iedereen heeft de snelheid in benen om snelheden van tegen de 40 km/u te halen. Resultaat: al vroeg in de wedstrijd reden de deelnemers in verschillende groepjes over het parcours. Geen straf, de omstandigheden waren prima, een graadje of 16 a 17, weinig wind en af te een zonnetje. Ideale omstandigheden dus!

uitslagen en klassementen vind u onder het kopje "uitslagen" in het topmenu.
foto's onder het kopje "fotoalbums" of via onderstaande link:
http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629772600036/

 

Extra Oomssport Skeelercupwedstrijd 10 aug 2011

altLet op! om bij de skeelerbaan in Leiderdorp te komen moet men bij de Doeshaven verder over het fietspad! Direct voorbij de haven is aan uw rechterhand de skeelerbaan en aan uw linkerhand de parkeerplaats. Ivm werkzaamheden aan de A4 zijn er mogelijk omleidingen.

We hadden het aangekondigd! De skeelerloze periode tussen de wedstrijd in Rotterdam op 9 juli en de volgende wedstrijd op 25 augustus in Maassluis vinden wij te lang. Wij zijn erin geslaagd om, ism SSV Leiderdorp, op woensdagvond 10 augustus een extra wedstrijd in lassen. Op deze avond is er een Landelijke KPN Baanwedstrijd op de 400 meterbaan in Leiderdorp. Aansluitend zal de Oomssport Skeelercup wedstrijd voor Dames 1+2,C-rijders 1+2 en de Masters om ca 20.30 uur starten voor een marathon over 50 ronden op deze mooie 400 meter skeelerbaan in Leiderdorp.

Er is wel een aangepast puntenschema voor deze wedstrijd. klik op "Lees verder"

Uitwaaien in Rotterdam

uitslag klik hier  -  klassementen klik hier  -  foto's van Hanneke Mennens klik hier
foto's Edwin Verkerk klik hier (facebook)

Een beetje wind is niet erg maar een woei van ongeveer windkracht 6 is niet bepaald prettig als je een skeelerwedstrijd op het programma hebt staan. Komt er nog eens een zeiknat parcours bij kijken, dan zijn de omstandigheden bepaald niet ideaal. Toch bleef het aantal afmeldingen in verband met het slechte weer beperkt tot 15 van de 67 aanmeldingen. De 52 helden en heldinnen die de storm en regen negeerde maakte er een mooie wedstrijd van op de wielerbaan onder de rook van vliegveld Zestienhoven in Rotterdam. Na een aantal speldenprikken kwam de wedstrijd half koers echt op gang. Een viertal jonge honden waagde het om voor het peloton uit te blijven. De oude garde zal wel gedacht hebben: “Dat gaat nooit lukken”. Maar Jarno van der Endt, Matthieu Hollaar, Kayo Vos en Daan Spruit zijn bepaald niet de minsten. Het kwartet nam een voorsprong van bijna een minuut op het inmiddels behoorlijk uitgedunde peloton. Het was inmiddels droog maar de wind was onverminderd hard. Daan Spruit kon het tempo van zijn mede koplopers niet volgen en moest helaas even later de strijd staken. Uit de kopgroep moest Matthieu Hollaar ook tot twee keer toe lossen, maar wist ook twee keer weer aan te sluiten. Het trio kreeg na 1 uur en 20 minuten de bel voor de laatste ronde. Juist van degene waar je het niet van verwacht demarreert Matthieu Hollaar achter de ruggen van zijn mede koplopers. Het verrassingseffect slaagde en de 50 meter voorsprong was genoeg voor Matthieu Hollaar om de winst in de deze loodzware wedstrijd op te eisen. Kayo Vos sprintte voor Jarno van der Endt naar plek twee en drie. Plek 1, 2 en drie voor junioren, De eerste heren senior eindigde op plek 10, Koen Kersten.
Bij de dames ging de overwinning naar Laura van Ramshort, zij eindigde ruim een minuut voor de nummer twee, Olin Verhoog.
John van Dijk boekte zijn derde overwinning bij de masters 40+, Wim Kwakkel won de categorie 50+ en Arie Roozendaal was de beste 60-plusser. Hellen Dekker won bij de dames masters.
Hilde Houtzager was bij de dames junioren de beste.

Over twee weken, 22 juni de wedstrijd in Rijswijk. Bijzonderheden volgen.

Laurent Janse klasse apart!

Met alleen een grote drinkbus in zijn rugzak stond Laurent Janse met 59 andere skeeleraars aan de start van de 4e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De opgave van de dag: 42 loodzware kilometers op het Leontien van Moorsel parcours in Rotterdam. Een goed uur later kwam hij na een indrukwekkende solo als winnaar over de finish.
Het rondje heeft een lengte van 1550 meter en moet dus 28 keer afgelegd worden om aan de 42 kilometer te komen. De toon van de wedstrijd werd al in ronde één gezet. Een echte man van de lange adem probeerde in zijn eentje de benen te nemen. Het werd Erwin Wartenhorst niet gegund. Eén ronde later werd hij alweer ingerekend. 

klik op lees verder voor het vervolg.

voor uitslag klik hier
voor klassementen klik hier
voor foto's klik hier

Regent het of regent het niet?

Een druilerige middag in Rijswijk zorgde voor onrust onder de deelnemers. De baan is nat, is de baan ook glad? Steek ik 2, 3 of 4 regenwielen. Een blik omhoog, in de lucht, blijft het regenen of wordt het droog. Diegene die het allemaal kon voorspellen was op voorhand spekkoper. Om half drie schaarde 52 deelnemers zich bij start / finish voor de aftrap van de 5e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. De eerste ronde werd verreden ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Gijs van Wijnen*), een rondje voor Gijs.

Uitslagen klik  hier      Klassementen klik hier     foto's klik hier     meer foto's klik hier

klik op "lees verder" voor volledig verslag

Wedstrijden 17 en 19 mei

Morgen, donderdag 17 mei, zal op het nieuwe, super gladde, asfalt de 4e Oomssport Skeelercup wedstrijd van het seizoen in Honselersdijk verreden worden.
Het programma:
14.00 uur C-rijder, Dames, Kadetten en Junioren - 40 min + 3 ronden
15.00 uur Masters - 40 min + 3rnd
Voor iedere deelnemer is er een grasplant, deze is beschikbaar gesteld door Kees van Schie.
Huldiging / prijsuitreiking ca 15 minuten na afloop van de Masters wedstrijd.

Zaterdag 19 mei strijkt het Oomssport circus neer in Rijswijk waar wij te gast zijn bij wielervereniging De Spartaan.
Om 14.30 uur starten alle categorieën*1) tegelijk voor een wedstrijd over 42 km *2)
*1)  C-rijders, Dames, Kadetten, Junioren en Masters
*2)  28 ronden van 1500 meter, wordt gedraaid en gebeld op de kop van de wedstrijd. Als rondebord op 1 staat krijgt iedereen de bel voor de laatste ronde.

en niet onbelangrijk, het blijft droog!
 

You are here Home