Skeelercup

 

Bevrijdende overwinning voor Olaf Kleyweg

Olaf Kleyweg heeft op imponerende wijze de 3e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012 op zijn naam geschreven. De 18 jarige inwoner van Oud Beijerland ontsnapte in de finale uit het peloton. De concurrentie was niet bij machte de ontketende Kleyweg terug te halen. Vanaf ronde één was het een onrustige wedstrijd. De mix van jong en oud door elkaar zijn de rijders niet meer gewend. Er was voor gekozen om alle categorieën gelijk te laten starten. Reden, minder inschrijvingen door meerdere wedstrijden op dezelfde datum. 

Uitslagen en klassementen zijn terug te vinden onder "uitslagen" in het topmenu hierboven.
foto's: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629972088765/  of via "fotoalbums" in het topmenu hierboven.

 

Het roer moet om!

altZwanenburg – De zesde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup trok niet veel deelnemers. Totaal 31 vrouwen en mannen wisten de weg naar Zwanenburg te vinden. De 9 deelnemers bij de CD wedstrijd wisten er desondanks een mooie pot van te maken.  Erwin Wartenhorst haalde de volle buit binnen door halverwege de wedstrijd te demarreren. Hij werd niet meer teruggehaald. Op ruim 2 minuten achterstand was het Remco de Mik die naar de tweede stek sprintte.  De laatste ereplaats was voor Jeffrey Kos. Bij de masters stonden 22 deelnemers aan het vertrek.  John van Dijk won de wedstrijd.
 

uitslag Alphen ad Rijn

uitslagen klik hier - klassementen klik hier  - foto's klik hier 

We wilden iets toevoegen aan onze wedstrijden. Behalve de Oomssport dollars is er nu voor een aantal wedstrijd ook een taart als prijs, iedere wedstrijd op een andere manier aan de man/vrouw gebracht. Vandaag werd er iedere ronde gesprint voor punten. De rijd(st)er aan het einde van de wedstrijd krijgt van één van onze sponsors een taart mee naar huis. De volgende wedstrijd, in Honselersdijk, zijn er weer 2 beschikbaar. In ieder geval veranderen ze niet van eigenaar met een leidersprijs, hoe of wat, dat hoort u voor de wedstrijd.
De leidersprijs zorgde in de beide wedstrijden voor een boeiend wedstrijd verloop, voor ieder punt werd gestreden. De eerste wedstrijd, senioren en junioren Dames en Heren was het de overmoed van Jordy Martens, de eerste vier ronden pakte hij de volle 100% punten maar de van oorsprong zijnde sprinter kreeg het steeds moeilijker. Hierna sprokkelede hij nog 3 een punt bij elkaar, zijn totaal bleef steken op 7.  Het peloton brak en er bleven 3 man op kop over, Jos Dohle, Stephan van den Nieuwendijk en Luca Colla. Dit trio gingen niet alleen de podiumplekken verdelen, de taart werd niet verdeeld. Jos Dohle verzamelde in de overgebleven ronden voldoende punten om eigenaar te worde van de “Maaldrift” taart. De eindsprint werd gewonnen door Stephan van de Nieuwendijk, Jos Dohle werd 2e en Luca Colla 3e en eerste Junior.
Een halve ronde achter de kopgroep eindigde Berit Gunderson als eerste dame. Femke Mossinkhoff werd eerste bij de Dames Junioren.

klik op lees verder voor volledig verslag.

Nat, natter, natst

Enkele minuten voor twee uur stopte het dan eindelijk met zachtjes regenen. De miezerige regen ging over naar druppels, de druppels werden steeds dikker en op een gegeven moment werden het complete waterstralen. De hemel poort draaide alle kranen wijd open. Geen pretje voor de deelnemers die de stoute skeelers aangetrokken hadden. Toch klaagde niemand.
Als eerste gingen 28 C-rijders, Dames, Kadetten en B junioren van start. Eigenlijk al in de eerste ronde werd duidelijk wie er wel en wie er niet met de omstandigheden om konden gaan.

klik op “lees verder” voor het complete verslag.

Klik hier voor de uitslagen.         Klik hier voor de foto’s         Klik hier voor klassementen.

 

Rotterdam marathon

altRotterdam - Op het Leontien van Moorsel parcours wordt zaterdag 9 juli de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2011 verreden. Vorig jaar onder zeer natte omstandigheden. Zoals het er nu naar uitziet zijn de weersgoden ons beter gezind. Om 14.00 uur starten alle vrouwen, senioren en masters tegelijk voor de klassieke marathon afstand van 42,195 km. Dit zijn 28 ronden van 1500 meter. De afsprintprocedure is niet zoals gebruikelijk, alle deelnemers dienen de volle 28 ronden te rijden. Inschrijven kan nog via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   of op de wedstrijddag tot 13.30 uur.
Oomssport is ook weer met een stand aanwezig met vele aantrekkelijke aanbiedingen.

Alphen ad Rijn

Zaterdag, 25 mei 2019, alweer de tweede wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2019. Wij zijn te gast bij STG De Rijnstreek in Alphen ad Rijn.

Het programma is als volgt:
13.00 uur   Opening inschrijfbureau
14.00 uur   Senioren Dames / Heren + Junioren AB Dames en Heren
15.30 uur   Masters Dames en Heren
Beide wedstrijden over 28 ronden van ca 1500 meter

Inschrijven (online) is mogelijk tot zaterdagochtend 10.00 uur of tot 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

Let op! Voor beide wedstrijden extra verrassing prijs, wordt voor aanvang bekend gemaakt!!

Bloemenhuldiging:
Nummers 1 – 2 en 3 in de overall uitslag en de nummers 1 in iedere categorie, die niet (overall) op plek 1 – 2 of 3 zijn geëindigd.

Locatie:
Wielerbaan Avanti
Amerikalaan 163,
2408 TX Alphen aan den Rijn

De dagprijzen van de eerste wedstrijd in Gouda kunt u bij de inschrijving afhalen.
 

You are here Home