Skeelercup

 

Bevrijdende overwinning voor Olaf Kleyweg

Olaf Kleyweg heeft op imponerende wijze de 3e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2012 op zijn naam geschreven. De 18 jarige inwoner van Oud Beijerland ontsnapte in de finale uit het peloton. De concurrentie was niet bij machte de ontketende Kleyweg terug te halen. Vanaf ronde één was het een onrustige wedstrijd. De mix van jong en oud door elkaar zijn de rijders niet meer gewend. Er was voor gekozen om alle categorieën gelijk te laten starten. Reden, minder inschrijvingen door meerdere wedstrijden op dezelfde datum. 

Uitslagen en klassementen zijn terug te vinden onder "uitslagen" in het topmenu hierboven.
foto's: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629972088765/  of via "fotoalbums" in het topmenu hierboven.

 

Het roer moet om!

altZwanenburg – De zesde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup trok niet veel deelnemers. Totaal 31 vrouwen en mannen wisten de weg naar Zwanenburg te vinden. De 9 deelnemers bij de CD wedstrijd wisten er desondanks een mooie pot van te maken.  Erwin Wartenhorst haalde de volle buit binnen door halverwege de wedstrijd te demarreren. Hij werd niet meer teruggehaald. Op ruim 2 minuten achterstand was het Remco de Mik die naar de tweede stek sprintte.  De laatste ereplaats was voor Jeffrey Kos. Bij de masters stonden 22 deelnemers aan het vertrek.  John van Dijk won de wedstrijd.
 

Winderige Grasplanten race

uitslagen klik hier  -  klassementen klik hier  -  foto's klik hier

Een kar vol met grasplanten zijn van eigenaar gewisseld na de Grote Prijs Gras Plant. Er moets wel voor gestreden worden want het moto was: "geen strijd, geen grasplant".

Op het zonnige maar winderige parcours van Westland Wil Vooruit is de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2019 verreden. Een klein pelotonnetje Dames en Heren senioren en junioren stond aan de start. He NK baan zal hiervan wel de oorzaak zijn. Het mocht de pret niet drukken, het werd een levendige wedstrijd.  Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 7 rijders, waaronder 2 dames ( Berit Gunderson en Liesbeth Miltaz). Ondanks een aantal pogingen om ook deze groep weer uit elkaar te laten vallen stranden in een mission impossible. Het draaide dus uit op een eindsprint. In deze eindsprint had Stephan van de Nieuwendijk alleen moeite om de junior Luca Colla voor te blijven. Job de Vast legde, op een dikke seconde achterstand, beslag op de derde plek.
Berit Gunderson werd op een vierde plek overall de eerste dame. Saline Verkerk werd eerste bij de dames junioren.

Het peloton masters was wel iets groter, voor deze mannen, en vrouwen, staat komend weekend een EK in Londen op het programma. Voor de één nog een laatste test voor de ander rust tot de grote wedstrijd die komen gaat.
Al in de 12e ronde gingen Wouter Walta en Jan Grauss aan de wandel, namen een serieuze voorsprong maar Parijs was nog ver. Toch groeide de voorsprong per ronde. Wim van Leest was de enige snuggere in het peloton die in de gaten had het een serieuze poging was. Het koste wel veel kracht maar van Leest sloot aan bij de koplopers, de voorsprong liep op tot bijna 1 minuut. Alleen Seppo Spaapen ondernam nog een poging die in schoonheid strandde. Het peloton had geaccepteerd dat een vierde plek het maximaal haalbare was.
De koplopers mochten op het laatste rechte, tegen de wind in, de podium plekken gaan verdelen. Zij aan zij gingen zij op de eindstreep af. Het was Jan Grauss en met enkele centimeters verschil won van Wouter Walta, het verschil met de nummers was ook niet meer dan een paar centimeter, Wim van Leest werd derde.
Arie Roozendaal werd eerste bij de masters 60 en Hellen Dekker was voor de derde keer op rij de beste bij de dames masters.

 

Nat, natter, natst

Enkele minuten voor twee uur stopte het dan eindelijk met zachtjes regenen. De miezerige regen ging over naar druppels, de druppels werden steeds dikker en op een gegeven moment werden het complete waterstralen. De hemel poort draaide alle kranen wijd open. Geen pretje voor de deelnemers die de stoute skeelers aangetrokken hadden. Toch klaagde niemand.
Als eerste gingen 28 C-rijders, Dames, Kadetten en B junioren van start. Eigenlijk al in de eerste ronde werd duidelijk wie er wel en wie er niet met de omstandigheden om konden gaan.

klik op “lees verder” voor het complete verslag.

Klik hier voor de uitslagen.         Klik hier voor de foto’s         Klik hier voor klassementen.

 

Rotterdam marathon

altRotterdam - Op het Leontien van Moorsel parcours wordt zaterdag 9 juli de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2011 verreden. Vorig jaar onder zeer natte omstandigheden. Zoals het er nu naar uitziet zijn de weersgoden ons beter gezind. Om 14.00 uur starten alle vrouwen, senioren en masters tegelijk voor de klassieke marathon afstand van 42,195 km. Dit zijn 28 ronden van 1500 meter. De afsprintprocedure is niet zoals gebruikelijk, alle deelnemers dienen de volle 28 ronden te rijden. Inschrijven kan nog via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   of op de wedstrijddag tot 13.30 uur.
Oomssport is ook weer met een stand aanwezig met vele aantrekkelijke aanbiedingen.

Grote Prijs Gras Plant

Honselersdijk donderdag 30 mei 2019

Donderdag, hemelsvaartdag, wedstrijd nummer 3 van het seizoen 2019.
Een traditie: De GP-GP. Wat begon als Grote Prijs Gele Paprika is sinds een aantal jaren gewijzigd in de Grote Prijs Gras Plant. De naam hoefde we niet veranderen. Na afloop is er voor iedere deelnemer een Grasplant, beschikbaar gesteld door Kees van Schie.

De online inschrijving (via schaatsen.nl) is open tot donderdag 30 mei 2019 - 10.00 uur of terplekke tot uiterlijk 30 voor aanvang van de wedstrijd.

Taarten voor deze wedstrijd zijn beschikbaar gesteld door Oomssport Skates en Schaatsen

Het programma:
13.00 uur   opening inschrijfbureau
14.00 uur   DJB-DJA-DSJ-DSA  - HJB-HJA-HSJ-HSA
15.00 uur   Masters Dames en Heren
Beide wedstrijden over 50 minuten en 3 ronden

Bloemenhuldiging:
Nummers 1 – 2 en 3 in de overall uitslag en de nummers 1 in iedere categorie, die niet (overall) op plek 1 – 2 of 3 zijn geëindigd.

Locatie:
Wielervereniging Westland Wil Vooruit
Broekpolderlaan 14
Honselersdijk

You are here Home