Skeelercup

 

Frans van Winden de sterkste in Rijswijk

Nederland is eigenlijk maar een raar landje als het om het weer gaat. Seizoenen kennen we bijna niet meer want zomerse dagen kunnen net zo goed in de winter voorkomen als in de zomer. Zo is in juni een nachtvorstje ook nog goed mogelijk. Regen en wind komen in alle jaargetijden voor. Op de dagen dat je wilt gaan skeeleren wil je deze omstandigheden juist niet hebben. Wie weet skeeleren we straks nog eens de hele winter door! 
Zaterdag in Rijswijk was dus één van die zeldzame dagen, de omstandigheden waren perfect,in lekker zonnetje en een licht briesje vanuit zee  dat voor verkoeling zorgde. 74 mannen, vrouwen , jongens en meisjes wisten de weg naar Rijswijk te vinden om de 42 kilometer te volbrengen.

klik hier voor de uitslag
klik hier voor de klassementen
klik hier voor de foto's
klik hier voor de foto's van gelegenheidsfotograaf Fred Kramer

Een lekker potje skeeleren

Dit zal voor de meeste deelnemers wel de reden zijn geweest om naar Honselersdijk te komen voor alweer de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 213. Het weer was mooi, de opkomst nog mooier. 78 deelnemers aan de start is voor de organisatie een mooi resultaat. Als eerste gingen er 43 C-rijders, Dames, Junioren en Kadetten van start. Het werd een levendige wedstrijd waar het tempo zo nu en dan erg hoog lag. De heren en dames laste ook met regelmatig pauzes in om op adem te komen. Op deze momenten was er steeds weer één van de rijders die op avontuur wilde gaan. De pogingen mislukte telkenmale, niemand raakte uit de greep van het overgebleven peloton.
Een massasprint was onvermijdelijk. Dick Hoogstrate, de man uit Yrseke, was Louis Hollaar en Cas van Trierum te snel af in deze eindsprint. Laura den Otter was op plek 20 overall de beste dame 1 zij  bleef Liesbeth Milatz en Karen Teuling een paar plekken voor.
Lisette de Jong was bij de dames 2 de beste.

uitslagen klik hier   klassementen klik hier     foto's: klik hier      klik op "lees verder" voor het gehele verslag

Puntenregen in Puttershoek

Door de regenachtige omstandigheden kon de puntenkoers niet op de manier die vooraf bedacht werd verreden worden. Hiervoor is het tijdregistratie systeem een must. Dan maar op de ouderwetse manier, de eerste 2 bij iedere sprint punten en bij de laatste sprint 3 tevens is de laatste sprint is ook bepalend voor de plaatsen na de rijders met punten.
De uitslagen van de puntenkoers en de marathon vind u in het topmenu onder “uitslagen”. Ook de klassementen zijn up to date.

Foto's: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629503166438/

klik op "lees verder ' voor het complete verslag.
 

Waag eens een gokje in Zwanenburg


altDe jaarlijkse wedstrijd om de Oomssport Skeelercup zal zaterdag 2 juli aanstaande opnieuw worden afgesloten met een loterij. De prijsuitreikingen zullen zijn na de wedstrijd van de masters hierna kunt u uw geluk beproeven. De loterij is nodig om de wedstrijd op het mooie Zwanenburgse parcours mogelijk te maken. Douwe ter Schure, de initiator, heeft weer voor veel prijzen gezorgd! Koop een lot om te zorgen dat we ook volgend jaar weer een wedstrijd in Zwanenburg op het programma hebben.

voor het programma van zaterdag klik op ” lees verder”
 

Uitwaaien in Rotterdam

uitslag klik hier  -  klassementen klik hier  -  foto's van Hanneke Mennens klik hier
foto's Edwin Verkerk klik hier (facebook)

Een beetje wind is niet erg maar een woei van ongeveer windkracht 6 is niet bepaald prettig als je een skeelerwedstrijd op het programma hebt staan. Komt er nog eens een zeiknat parcours bij kijken, dan zijn de omstandigheden bepaald niet ideaal. Toch bleef het aantal afmeldingen in verband met het slechte weer beperkt tot 15 van de 67 aanmeldingen. De 52 helden en heldinnen die de storm en regen negeerde maakte er een mooie wedstrijd van op de wielerbaan onder de rook van vliegveld Zestienhoven in Rotterdam. Na een aantal speldenprikken kwam de wedstrijd half koers echt op gang. Een viertal jonge honden waagde het om voor het peloton uit te blijven. De oude garde zal wel gedacht hebben: “Dat gaat nooit lukken”. Maar Jarno van der Endt, Matthieu Hollaar, Kayo Vos en Daan Spruit zijn bepaald niet de minsten. Het kwartet nam een voorsprong van bijna een minuut op het inmiddels behoorlijk uitgedunde peloton. Het was inmiddels droog maar de wind was onverminderd hard. Daan Spruit kon het tempo van zijn mede koplopers niet volgen en moest helaas even later de strijd staken. Uit de kopgroep moest Matthieu Hollaar ook tot twee keer toe lossen, maar wist ook twee keer weer aan te sluiten. Het trio kreeg na 1 uur en 20 minuten de bel voor de laatste ronde. Juist van degene waar je het niet van verwacht demarreert Matthieu Hollaar achter de ruggen van zijn mede koplopers. Het verrassingseffect slaagde en de 50 meter voorsprong was genoeg voor Matthieu Hollaar om de winst in de deze loodzware wedstrijd op te eisen. Kayo Vos sprintte voor Jarno van der Endt naar plek twee en drie. Plek 1, 2 en drie voor junioren, De eerste heren senior eindigde op plek 10, Koen Kersten.
Bij de dames ging de overwinning naar Laura van Ramshort, zij eindigde ruim een minuut voor de nummer twee, Olin Verhoog.
John van Dijk boekte zijn derde overwinning bij de masters 40+, Wim Kwakkel won de categorie 50+ en Arie Roozendaal was de beste 60-plusser. Hellen Dekker won bij de dames masters.
Hilde Houtzager was bij de dames junioren de beste.

Over twee weken, 22 juni de wedstrijd in Rijswijk. Bijzonderheden volgen.

Spetterende seizoensstart

Het spetteren was niet van de voorspelde regen, die bleef gelukkig uit. Het waren de deelnemers die voor een spetterende wedstrijd zorgden. Teun Schouten (C1), Suzanne Mulder (D1), Larissa Vos (KM/JBM) en Brian van Vliet (KJ/JBJ) zijn de eerste winnaars van de jubileum uitvoering van de Oomssport Skeelercup. Een uurtje later konden Romke de Haan (ma40), Cor Varenkamp (ma60) en Kees Missaar (ma60) hetzelfde doen bij de masters. Het waren 2 levendige wedstrijden.

voor vervolg klik op "Lees verder"
 
uitslagen klik hier
klassementen klik hier
foto's klik hier
You are here Home