Skeelercup

 

Clinic inline skaten met toppers in de Leidse IJshal op 2 mei!

Persbericht IHCL Shorttrack en Inline

Vanaf nu ook zonder ijs in de ijshal leiden rijden? Nederlands zomerweer nooit meer een belemmering voor je trainingen? IHCL Shorttrack en Inline gaat vanaf 2 mei los! Verbeter je bochtentechniek, train op behendigheid en tactiek: starten, aflossing, inhalen in de bocht, positionering in een groep;  het kan nergens beter dan op de 200 meterbaan aan de Vondellaan in Leiden. Vanaf 9 mei is daar elke donderdag skeelertraining. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten of het ook wat voor jou is? Kom dan naar de gratis clinic die IHCL organiseert op 2 mei aanstaande tussen 19:00 en 21:00.

De clinic wordt gegeven onder leiding van skate internationals Marieke Dohle-van Hoek, Jos Dohle, Peter Groen en Cees Juffermans. De trainingen zijn voor iedereen: voor jong en oud, ervaren en nog niet zo ervaren. Je brengt je eigen materiaal mee, waarbij een helm verplicht is. Mocht je geen helm hebben, laat je dan niet weerhouden, we hebben er een aantal beschikbaar.

Aanmelden is heel eenvoudig: ga naar www.ihcl.nl. Locatie van de clinic: IJsbaan Leiden, Vondellaan 41, 2332 AA Leiden. Nog meer informatie nodig? Mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Wijzigingen tov seizoen 2011 op een rijtje

Ieder seizoen veranderd er wel wat. Gelukkig maar, anders wordt het een saaie boel. De veranderingen zijn doorgaans bedoeld om ‘het beter te maken’. Na afloop van het seizoen zullen wij gaan evalueren of wij in onze opzet zijn geslaagd. De belangrijkste wijzigingen zijn het inschrijven / afmelden voor de wedstrijden en de toevoeging van enkele jeugdcategorieën. Mochten er hierover nog vragen zijn vernemen wij dit gaarne via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
klik op ‘lees verder’ (rechtsonder dit artikel) voor het overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
 

Loodzware koers in Rijswijk

altRijswijk –  Bij afwezigheid van zijn ploeggenoot, Frans van Winden, mocht Delftenaar Raymond Jansen de hoofdrol voor zich opeisen in de 4 e wedstrijd die meetelt om de Oomssport Skeelercup 2011. In de wedstrijd over de klassieke marathonafstand van 42,2 km moest Jansen niet alleen afrekenen met zijn leeftijdgenoten maar ook met de C rijders en de Dames. Alle categorieën startte tegelijkertijd. Erwin Wartenhorst en Arnoud Mooibroek deden er alles aan om Jansen van de zege af te houden. Ze moesten het pas in de laatste ronde afleggen tegen Jansen in deze loodzware wedstrijd.
Om klokslag 14.30 uur stonden er 63 rijders m/v opgesteld om aan de klus te beginnen. Dat er 65 rijders m/v in de uitslag opgenomen werden lag in het feit dat 2 sympathieke skeeleraars uit Spakenburg / Bunschoten door het verkeer  verlaat aan de wedstrijd begonnen.
 

De hal uit de grond, skeeleren maar!

De wielen op het asfalt gaan weer rollen. Hoewel de hal amper uit de grond is mogen de inline skaters weer aantreden voor de 9e editie van de Oomssport Skeelercup. Maassluis mocht het spits afbijten. Het 2 kilometer lange parcours langs de Waterweg was de exacte plaats van handeling.   Vooraf hadden er zich niet veel deelnemers aangemeld. Toch wisten er 47 inline skaters de weg naar Maassluis te vinden.

Klik op "lees verder" voor de volledige verslag van de wedstrijd.

De uitslagen zijn hier terug te vinden: http://www.mylaps.com/en/events/882110

let wel op dat u opnieuw moet inloggen op de site van Mylaps.

foto's: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157633233938453/

uitslagen via schaatsen.nl: http://schaatsen.nl/Upload/evenementen/77148/77152/uitslag%2001-maassluis.pdf

Wedstrijdkalender 2012

Achter de schermen is er hard gewerkt om de wedstrijdkalender voor 2012 goed gevuld te krijgen. Wij hebben ons best gedaan en denken de skeelerliefhebbers een interessant programma te kunnen bieden. Inmiddels is, bijna, het complete programma ingevuld met betrekking tot aanvangstijden , afstanden en dergelijke.
Ook de voorwaarden en de aanvullende reglementen zijn bijgewerkt / geactualiseerd. Wij raden u met klem aan deze goed te lezen. U vind ze onder het kopje “reglementen” in de rechter navigatiebalk. Of klik hier.

Klik op lees verder voor het complete overzicht van de wedstrijden.

Ontbrekende gegevens van de wedstrijden in Hoogkarspel en Hoorn volgen zo spoedig mogelijk.

 

Meesterlijke overwinning voor Frans van Winden

altHonselersdijk - Frans van Winden had als teelt adviseurs in de komkommers een bewogen week achter de rug. Eigenlijk stond zijn hoofd er niet naar om op donderdag deel te gaan nemen aan de Oomssport Skeelercup wedstrijd in Honselersdijk. Op advies van zijn vrouw kwam hij toch en achteraf was van Winden niet alleen blij met de overwinning maar was ook blij dat hij de malaise in de komkommer handel even kon vergeten. Evenals  in de CD wedstrijd gaven 3 rijders kleur aan de wedstrijd. Klik op lees meer voor het volledige verslag van Nico (hik) Wolf.
 

You are here Home