Skeelercup

 

Denderende finale in Zwanenburg

18
Sep 2010
  • PDF

addekortDenderende finale in Zwanenburg

Even dreigde het in Zwanenburg te gaan regenen, jaja bijna viel er een klein druppeltje. We hadden gehoopt dat het droog zou blijven tijdens de finale wedstrijd om de Oomssport Skeelercup. Het bleef gelukkig ook droog. De enige druppel die dreigde te gaan vallen bleef gelukkig aan de neus van Ad de Kort hangen. De omstandigheden waren prima. Niets stonden mooie wedstrijden in de weg. Ondanks de concurrentie met de KPN Inline Cup finale was de opkomst zeer goed te noemen. Totaal 60 mannen en vrouwen.
Klik op "Uitslagen en klassementen" voor de resultaten.


Zoals gebruikelijk mochten de Dames en de C-rijders het programma openen.  Op het smalle Zwanenburgse parcours met een lengte van 1230 meter werd het peloton al snel op een lint getrokken. Dit hoge tempo resulteerde dat de achterzijde van het peloton snel afbrokkelde  Bijna half koers was het aantal kanshebbers op de eindoverwinning reduceert tot 13.  De Zeeuwen Antwan Tolhoek en Anthony Janse demarreerde met regelmaat en dwongen zo  mannen als Wessel Schilders, Hans Pater en Erwin Wartenhorst steeds maar weer om diep in de beugels te gaan om de controle over de wedstrijd te houden.  Met nog 3 ronden voor de boeg was het aantal kanshebbers opnieuw gehalveerd.  7 mannen gingen uitvechten wie er met de eer mocht gaan strijken. Antwan Tolhoek probeerde het solo, nam 7 seconden voorsprong maar Wessel Schilders en Micheal van Mol reden het gat naar Tolhoek in een ronde weer dicht. De bel voor de laatste klonk, reden voor Erwin Wartenhorst om nog een poging te wagen, een paar meter, meer niet wist hij te veroveren, wetende dat dit niet voldoende zou zijn voor de overwinning. De laatste ronde reden Wessel Schilders, Hans Pater en Mats Stoltenborg zo hard dat de moe gestreden medestrijders op 5 of meer seconden werden gereden. Met een flitsende spagaat kon Wessel Schilders Hans Pater nog net voor blijven, Mats Stoltenborg legde beslag op plek 3.  Op de 9 e plaats eindigde Jasper Jansen als eerste C2. Karen Teuling won in de categorie D1, Hellen Dekker deed dit in de klasse D2.

Bij deze het verslag van de laatste masters wedstrijd van het seizoen 2010 gehouden op het parcours van de fietsvereniging de “Bataaf” in Zwanenburg. Dit verslag schrijven is  altijd extra moeilijk, omdat je weet dat je weer 7 maanden moet wachten op de nieuwe inline-skate competitie(s).
Met alle bij elkaar gereden en gewonnen premiesprinten en eindprijzen toogden wij als ploeg en organisatie naar  Zwanenburg onder de rook van Schiphol waar talloze vliegtuigen opstegen en landde. Met de Oomssport bonnen in de aanslag moest nog een hindernis genomen worden, omdat voor sommige nog klassementsplaatsen omhoog waren te verdienen en nieuwe wielen van Oomssport  bonnen gekocht konden worden.
Met onze vaste speaker en trouwe gast BenVerduin in de aanslag gaat het peloton klokslag 14.15 uur van start, met ook nu weer vele trouwe rijders die net als Gé al memoreerde, niet naar Terschelling zijn afgereisd, onze dank als organisatie naar al die mensen is groot.
Direct al vanaf de start doet Jan Eerens wat er van hem verwacht word, namelijk hard wegrijden en na 1 ronde lekker in het peloton zitten pieren, gelukkig is het ook nog vastgelegd op foto anders zou je denken dat ik het gelogen zou hebben, dat het parcours erg moeilijk(smal) en winderig was bleek wel uit de uitslag, omdat het gehele peloton zo goed als bij elkaar bleef. Het was te smal om met 2 mensen fatsoenlijk naast elkaar te kunnen rijden, dit maakt de wedstrijd natuurlijk ook weer aantrekkelijk omdat de vlugge rappe ouwe mannen in het voordeel zijn (welke dat zijn weet ik ook niet). Dit werd bij iedere premiesprint weer duidelijk want ook in de 2 kleine achterliggende pelotonnetjes lukte het de ouwe rappe Leen Rog van 68 jaar een premie te winnen. Waar het niet lukte was bij Niko de Graaf, hij mocht met nog een halve ronde te gaan helemaal in zijn eentje een premiesprint winnen waar er in totaal 5 te winnen waren, met nog maar 200 mtr te gaan komt een deel van het peloton met 5 man opgang en halen Niko de Graaf met nog 20 mtr te gaan net voor het streeppie in met als gevolg een 6de plek en geen premie. Dat hier later veel commotie om was zal duidelijk zijn en hij probeert het ook nooit meer. Met na deze premiesprint nog 4 ronden te gaan was het peloton geheel bij elkaar en zijn zelfs  gedubbelde rijders als Bauke Meijer aangesloten en meegereden. Het word dan in de laatste ronde altijd gezellig druk, er word een plekje gezocht en er word wat gescholden en gelachen en natuurlijk afgesprint waar de Tonnie van Tongeren de macht vandaan haalt met zijn specifieke wijdbeense slag weet ik ook niet maar hij presteerde het wel om toch weer 1ste te worden met in zijn zuggie Wim van Leest die 2de word en daar weer achter als 3e de altijd verrassende Theo Selman. Inmiddels is iedereen binnen, zijn er geen gewonden of geblesseerden gevallen en is alleen Rob Baars  licht gewond (liesklachten), die na de wedstrijd nog verder de kop op staken. Hij is naar de kleedkamer geduwd en zal de komende weken moeten herstellen.
Wie dat ook moet is Kees van Schie die nog steeds met de gevolgen van de wedstrijd in Rijswijk rondloopt en wederom in oktober voor de 4e keer geopereerd moet worden aan zijn schouder.

Kees ……….namens de rijders een spoedig herstel gewenst en tot volgend seizoen.

Na afloop werden de eindprijzen verdeeld, de podiums in de diverse categorieën waren als volgt:

C1
1. Wessel Schilders
2. Antwan Tolhoek
3. Erwin wartenhorst

C2
1.  Kevin Oud
2. Robin Snoek
3. Hidde Schouten

D1
1. Karen Teulings
2. Nadia Meijer
3. Evha van Rheenen

D2
1. Bionda Heeringa
2. Kimberley Hanemaayer
3. Hellen Dekker

M40
1. Raymond Jansen
2. Jan Graus
3. Nico Wolf

M50
1. André vd Burg
2. Tonnie van Tongeren
3. Maarten Berrevoets

M60
1. Peter Valk
2. Hans van Wijk
3. Herman Pouwels

Na afloop alleen blije- en tevreden gezichten, het mooiste compliment voor de organisatie, daarom zeggen wij bedankt en tot volgend seizoen.

Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy
You are here Home