Skeelercup

 

Het roer moet om!

02
Jul 2011

altZwanenburg – De zesde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup trok niet veel deelnemers. Totaal 31 vrouwen en mannen wisten de weg naar Zwanenburg te vinden. De 9 deelnemers bij de CD wedstrijd wisten er desondanks een mooie pot van te maken.  Erwin Wartenhorst haalde de volle buit binnen door halverwege de wedstrijd te demarreren. Hij werd niet meer teruggehaald. Op ruim 2 minuten achterstand was het Remco de Mik die naar de tweede stek sprintte.  De laatste ereplaats was voor Jeffrey Kos. Bij de masters stonden 22 deelnemers aan het vertrek.  John van Dijk won de wedstrijd.
 

In ronde 11 (van de 24) demarreerde Jeroen Slikker. Marius de Koter probeerde bij de ontketende Slikker aan te klampen maar kon de, voor masters begrippen, jonge Hoofddorper niet bijhouden. Pas  3 ronden later kreeg Slikker gezelschap van John van Dijk. Gebroederlijk bouwde de 2 Noord Hollanders de voorsprong op naar 40 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Een echte sprint werd het niet meer tussen dit duo. Van Dijk hield het tempo hoog zodat de moe gestreden Slikker niet meer de power voor een beslissend eindschot had. In het peloton sprintte Wim van Leest naar de 3e plek.  Maarten Berrevoets was de beste in de klasse Ma50, Hans van Wijk won in de categorie Ma60.

2 juli 2011, de skeelerkalender van deze dag:
1. Staphorst                       KPN Inline Cup
2. Arnhem                          Midden Nederland
3. Zwanenburg                 Oomssport Skeelercup
Een beetje teveel van het goede! Wordt het niet tijd dat het roer om gaat? Betere afstemming van de kalenders zou een oplossing kunnen zijn.
Om u een idee te geven hoe in West de kalender in elkaar wordt gezet. Getracht wordt om niet tegelijk met de landelijk KPN Inline Cup en de Midden Nederland te plannen. Half januari ontvingen wij de betreffende kalenders, toen zijn wij aan het werk gegaan. Allereerst plannen wij de, nog, vrije zaterdagen en daarna maken wij de overweging wel of niet. Als er een KPN Inline Cup wedstrijd in het verre noorden op het programma staat willen wij wel enkele deelnemers minder voor lief nemen. Veel van de rijd(st)ers uit de regio West willen ook in de Midden Nederland competitie starten, daarom plannen wij nooit dubbel met deze regio competitie! Op 2 juli was er geen wedstrijd in Midden Nederland gepland. Daar is in een later stadium het programma gewijzigd zonder met onze competitie rekening te houden.
Een beetje gezonde concurrentie moet kunnen, ja toch! Echter voor concurrentie is onze sport veel te klein. Dus tijd dat het roer eens omgaat. Hoe?  Op de eerste plaatst moet de sectie Inline Skaten van de KNSB in de reglementen op gaan nemen dat wanneer er een KPN Inline Cup wedstrijd op de kalender staat op dezelfde dag geen regiowedstrijd gepland wordt. Ook het maximaal aantal wedstrijden in de regio’s moet eens ter discussie worden gesteld. Ook een heldere en duidelijke promotie en degradatie reglement zou niet verkeerd zijn.

Maar goed, midden Nederland heeft niet de moeite genomen om met ons programma rekening te houden. Ze slaan zichzelf hard op borst met uitdrukkingen “wij zij de grootste” en “wij houden met niemand rekening want bij ons komen ze toch wel”. Wij noemen dit arr……...

Van ons mogen ze de grootste zijn. Wij hebben maar één ambitie, wij willen de beste zijn!
 

Commentaar (3)Add Comment
0
reaktie
geschreven door marcel, juli 06, 2011
De wedstrijd in Arnhem stond vanaf januari al gepland op de datum 2 juli. De bond heeft alleen een verkeerde datum op de kalender gezet.
Jammer dat de Mijnten Competitie, ten onrechte zo door het slijk wordt gehaald. Niet echt netjes en zorgvuldig evenmin.....
0
...
geschreven door Liefhebber, juli 08, 2011
Wellicht is het een optie de wedstrijden (weer) op zondag te gaan verrijden. Zaterdag midden op de dag is voor veel mensen een ongelukkig tijdstip op een dag die vaak in het teken staat van sporten met de kinderen, boodschappen en andere noodzakelijke acties die buiten de werkweeg om gepland moeten worden.
0
...
geschreven door Toeschouwer, juli 09, 2011
Marcel, dat is niets ten nadele van de organisatie in Arnhem, maar dat gaat al jaren zo met de mnsc!!

Schrijf commentaar

busy
You are here Seizoen 2011 Het roer moet om!