Skeelercup

 

Ook Uitgeest niet meer op kalender

07
Dec 2011

Uitgeest - Na Leimuiden zal ook de skeeleromloop in Uitgeest niet meer terugkeren op skeelerkalender. Na 13 jaar houd IJsclub Uitgeest het voor gezien. De wijk de Kleis is sinds 1998 onafgebroken het strijdtoneel geweest van de skeelerronde Uitgeest. In 1999 werd Arjan Smit op deze omloop voor de eerste keer Nederlands kampioen. Door herinrichting van de wijk is het de laatste jaren niet meer mogelijk om wedstrijden op het hoogste niveau op dit stratenparcours te rijden. De regionale C-rijders, Dames en Masters konden hier wel uit de voeten.
 


Bon Beentjes geeft namens de organisatie aan dat, met veel enthousiasme, door vele vrijwilligers 13 jaar de skeelerronde is georganiseerd.  Zij hebben helaas moeten constateren dat het skeeleren in de regio niet populair genoeg is om een ronde te organiseren met voldoende deelnemers. De deur blijft echter wel op een kier want er wordt gesproken dat de skeelerronde in 2011 voorlopig de laatste is geweest.

Laten we hopen dat het Inline Skaten zich op een positieve wijze gaat ontwikkelen dat ook de Skeelerronde van Uitgeest weer op de kalender komt. Het parcours heeft, met enkele kleine aanpassingen, ongekende mogelijkheden en zou in de toekomst uitmate geschikt  zijn om nogmaals als decor voor een NK te dienen.

Namens de Regionale Technische Commissie West, en namens de deelnemers, willen wij IJsclub Uitgeest en wijkvereniging De Kleis hartelijk bedankenvoor de gastvrijheid de afgelopen jaren.  

Commentaar (1)Add Comment
0
...
geschreven door Hidde, januari 10, 2012
Da's nou echt jammer. Dat wordt een uitdaging om een even mooi parcours en sfeer te vinden.

Schrijf commentaar

busy
You are here Seizoen 2011 Ook Uitgeest niet meer op kalender