Skeelercup

 

Eindelijk zomer

Eindelijk! De zomer is in het land. We hebben er even op moeten wachten maar Hoogkarspel kreeg de eer om de eerste wedstrijd in onze competitie te zijn die onder zomerse omstandigheden verreden werd. Hier en daar konden nog knarsende kogellagers gehoord worden na al die regenwedstrijden. Dit hoort hopelijk snel tot het verleden. Het 1200 meter lange rondje in het Noord Hollandse dorp Hoogkarspel, leverde ook mooie, goede winnaars op. Bij de jeugd was iTeun Schouten met kop en schouders de beste, hij dubbelde het hele peloton. Op de vierde plek, overal, was Diewertje van Kalken het eerste meisje.

Voor uitslagen klik hier   klassementen kik hier     voor volledig verslag klik op "lees verder"

De CD wedstrijd werd ook bijzonder, een kopgroep met 4 C-rijders, daarachter een peloton met daarin de eerste drie dames. 2 wedstrijden voor de prijs van één. De voorsprong van de 4 koplopers, Ruud Slagter, Kevin Oud, Vincent Rensen en Marco de Jonge liep op tot 40 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Een lange sprint, zij aan zij, lang was onduidelijk wie het zou gaan winnen. Vincent Rensen haakte als eerste af en moest genoegen met plek 4. Pas de laatste 30 a 40 meter kwam er tekening in de strijd. Ruud Slagter had het beste eindschot en zette Kevin Oud (2e) en Marco de Jonge (3e) toch nog op een halve seconde. Toen was het de beurt aan de dames om het publiek op de banken te krijgen en net als bij de C-rijders werd de strijd pas in de laatste meters beslist. Liesbeth Milatz was Laura den Otter (2e) en Suzanne Mulder (3e) net te snel af.

De master mochten de Hoogkarspelse hoogmis afsluiten. De zon stond al hoog aan de hemel en de koperen ploert deed zijn stinkende best om het de 21 masters extra zwaar te maken. Het deerde de mannen niet, die gingen gewoon door. Slechts speldenprikken werden er uitgedeeld maar niemand kon definitief uit de greep van de hoofdmacht komen. Het draaide uit op een eindsprint. Abbekerker Erwin Wartenhorst lag op 100 meter voor de finish al op koers voor de overwinning. Micha Vendel moest op bijna een seconde achter Wartenhorst alles op alles zetten om Wim Qualm voor te blijven, dat lukte maar net aan. Gerrit Tamis werd op de 5e plek de beste 60+er. Niko de Graaf mocht met de eer gaan strijken bij de 50+ers.

 

Volgende week zaterdag, 13 juli, de wedstrijd in Engewormer, een mooi rondje van ca 5,5 km, goed en mooi asfalt, wat wilt u nog meer?  Komen dus!

Voor uitslagen klik hier

klassementen kik hier  verslag volgt
later meer

Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy
You are here Seizoen 2013 Eindelijk zomer