Skeelercup

 

Het is droog in Zwanenburg!

De hele week werden de weersvoorspellingen voor zaterdag gevolgd. Het beloofde niet veel goeds maar naar mate de week vorderde zag het er wel steeds iets beter uit. Jammer genoeg werd dit niet door alle deelnemers gezien en werden er andere plannen voor de zaterdag gemaakt. Het resultaat was een teleurstellend aantal deelnemers, 14 in startgroep 1 (Dames, C-rijders en jeugd Meisjes en Jongens) en 25 in startgroep 2 (masters).

uitslagen: klik hier
klassementen klik hier
foto's volgen

klik op "lees verder" voor volledig verslag

Rond een uur of elf stopte het met regenen en, wonderwel, bleef het de hele middag droog. De wel opgekomen deelnemers probeerde er nog een mooie pot van te maken.
In startgroep 1 viel de definitieve beslissing in de 2e helft van de wedstrijd. Een kopgroep 6 rijders (M/V) splitste in twee groepje van 3. De voorste 3, Nick Roetman, Joram Verkerk en Niels Jansen wisten vervolgens nog het hele deelnemers te dubbelen. De finale ging tussen Roetman en Verkerk, een prachtige spagaatfinish tussen beide heren viel uit in het voordeel van Nick Roetman, Joram Verkerk finishte als 2e en Niels Jansen als 3e.
Op plek 4 eindigde Mathijs Janssen als 1e bij de Jongens Jeugd, één plaats achter Janssen werd Berit Gunderson 1e bij de dames en daar weer een plek achter was het Laura Qualm die met eer mocht gaan strijken bij de Meisjes Jeugd.

Even over tweeën gingen 25 masters (22 mannen en 3 vrouwen) van start voor hun finalerit om de Oomssport Skeelercup 2017. Lang bleef een grote groep van ongeveer 18 bij elkaar, af en toe een paar plaagstootjes maar niemand wist de beslissende slag te maken. Pas in ronde 12 werd een versnelling van Arnoud Mooibroek (M40) in eerste instantie niet beantwoord. Toch konden een halve ronde later nog 3 rijders bij de Mooibroek aan te sluiten, Wim van Leest (M50), Jarno van Wingerden (M40) en Wouter Walta (M40) maakte de kopgroep compleet. Langzaam maar zeker groeide de voorsprong van dit kwartet uit naar een minuut en na 22 ronden koers kreeg dit viertal ook als eerste de laatste bel van het seizoen. Op een deels natte baan sprintte deze vier mannen bijna zij aan zij richting de eindstreep. Wim van Leest (M50) was net iets rapper dan Jarno van Wingerden (M40). Arnoud Mooibroek (M40) en Wouter Walta (M40) eindigde op enkele tienden achter de winnaar op plek 3 en 4. Arie Rozendaal won in de categorie M60, Brenda Pauw was de beste bij de Dames Masters.

Het seizoen 2017 zit erop. Wij kunnen terugzien op een goed seizoen. Wel zullen wij het seizoen gaan evalueren. Doel hiervan is natuurlijk om te kijken of bepaalde zaken anders of misschien beter kunnen. Input hiervoor is van harte welkom en wij zien jullie reacties met belangstelling tegemoet.


mmmm…. En de ijsjes werden geschonken door: 


De bekers werden als volgt verdeeld:
Jeugd Meisjes:
1.       Mariska van Zon
2.       Nerena van Vuuren
3.       Saline Verkerk

Jeugd Jongens:
1.       Job de Vast
2.       Matthijs Janssen
3.       Jelle Rief

Dames:
1.       Liesbeth Milatz
2.       Berit Gunderson
3.       Eve Riemersma-van Rheenen

C-rijders:
1.       Joram Verkerk
2.       Nick Roetman
3.       Brian van Vliet

Masters Dames:
1.       Brenda Pauw
2.       Carla van Zantvliet
3.       Gitte Kloek

Masters 40:
1.       Arnoud Mooibroek
2.       Johan Haring
3.       René Kaptijn

Masters 50:
1.       Wim van Leest
2.       Bert Robbemondt
3.       Jan Graus

Masters 60:
1.       Martin van Veen
2.       Maarten Berrevoets
3.       Arie Rozendaal

Beker niet ontvangen?
Deze kunt u afhalen bij Oomssport in Den Haag

You are here Seizoen 2015 Het is droog in Zwanenburg!