Jeugd Skeelercup

Skaten is leuk, hard skaten is leuker maar hard skaten en van anderen winnen is toch nog wel het leukst! Sinds 2010 wordt er voor de jeugd een heuse inline-competitie georganiseerd. Ons doel is hiermee de jeugd bekender en enthousiaster te maken voor de Inline Skatesport.

In de regel ca 6 wedstrijden per seizoen, het kan er wel eens 1 meer of 1 minder worden. We proberen de wedstrijden laagdrempelig te houden dus iedereen is welkom van pupillen 4 t/m junioren B en van beginners tot meer gevorderde skaters. We streven er naar zo veel mogelijk verschillende wedstrijd vormen de revue te laten passeren zoals tijdritten, series, afval races en (mini)marathons. Daarnaast proberen we enkele speelse vormen als slalom of achteruit skaten erin te verwerken.

In de eerste plaats is deze competitie opgezet om de jeugd met de sport kennis te laten maken maar het is de afgelopen 10 jaar een kweekvijver voor talenten en kampioenen geweest. Heb je de ‘drive’ te pakken en je prestaties worden beter bestaat er de kans dat je wordt uitgenodigd voor de opleidingsploeg van het gewest en later misschien ook wel het talentteam (voorheen RTC)

Inschrijven kan:
* Via  https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden  door te klikken op een van de wedstrijden in de kalender of via de button “Inline skaten” vervolgens het sign-up formulier in te vullen en te versturen en het inschrijfgeld per I-deal over te maken.
Hiervoor is het wel noodzakelijk om in het bezit te zijn van een geldige KNSB wedstrijdlicentie voor de discipline Inline Skaten.

* Op de wedstrijddag dien je ruim op tijd aanwezig te zijn (ruim een half uur!) Je meld je eerst bij wedstrijdleiding/inschrijfbureau, tekent de presentielijst, controleer de juistheid van je gegevens, naam, beennummer, transpondernummer etc.
Heb je geen eigen transponder (deze is nodig voor de tijdregistratie op de finish) kan je er hier één huren.

Voor meer informatie kijk op: https://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/