Oorsprong

Oorsprong

In de winter van 2004/2005 is het idee geboren om in Zuid Holland een skeelercompetitie te gaan organiseren. In Oomssport skates & skeelers werd een partner gevonden die ons financieel wilde ondersteunen en met ons mee wilde denken. In samenwerking met de Skatebond Nederland (SBN) werden er 5 wedstrijden in Zuid Holland verreden. Wielerparcoursen diende als locatie. Hierdoor konden de kosten laag gehouden worden. In september 2005 konden we met een tevreden gevoel het 1e jaar van de “Oomssport-Skeelercup” afsluiten.

Vanaf 2006 staan er jaarlijks zo’n 10 wedstrijden op het programma. Voor de beginnende wedstrijdskeeleraars zijn deze wedstrijden een perfecte opstap naar het grotere werk. Voor de “doorgewinterde” wedstrijdrijders uit de regio is het een welkome aanvulling op het programma.

In 2010 is het skeeleren Skaten gaan heten. De oude bond (SBN) is opgeheven en we mogen onder paraplu van de KNSB verder rollen. Hoe dan ook wij hopen komende seizoenen de vertrouwde gezichten weer terug te zien bij onze wedstrijden en hopen velen nieuwe “skaters” te mogen verwelkomen in “ons” peloton.

Gé Wijnands

Vanaf 2021 is het stokje van de organisatie overgedragen naar Edwin en Ingeborg Verkerk. Samen met de kennis van Kees van Schie en Rob van Genugten is er in de corona periode een mooie korte competitie neergezet. De jaren erna is er weer een bloeiende competitie ontstaan. In het najaar van 2022 is onze steun en penningmeester Kees van Schie overleden.
Rob van Genugten heeft aangegeven niet meer actief te helpen met de skeelercup in 2023. Daarmee vervielen ook de gediplomeerde juryleden, penningmeester en vrijwilligers.
Gelukkig kwam er hulp van Martijn Wessels. Samen met Martijn hebben Edwin en Ingeborg de jurycursus gedaan en goed afgerond. Daarbij hebben we ook een enthousiaste speaker, André van der Weiden gevonden. Samen met Martijn en André hebben Edwin en Ingeborg weer een mooie kalender voor 2024 neer kunnen zetten.
De doelstelling van de organisatie van Oomssport Skeelercup is simpel, het promoten en organiseren van skeelerwedstrijden in de provincies Noord- en Zuid Holland.
Wilt u na het lezen van deze informatie ook een skeelerevenement in uw woonplaats organiseren, neem dan even contact met ons op.  Link naar contactformulier Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
Via onze website www.skeelercup.nl en onze Facebook pagina informeren wij iedereen over onze activiteiten, doormiddel van uitslagen, verslagen en foto’s.