Brian van Vliet en Liesbeth Milatz eerste seizoen winnaars

uitslagen klik hier – foto’s klik hier

Zo, de strijd is gestreden, de eerste punten zijn verdeeld. De omstandigheden waren prima, oké, de temperatuur zou nog wat omhoog mogen. Klokslag 14.00 uur stonden de dames en heren van startgroep 1 te popelen om losgelaten te worden. De opdracht 40 minuten en 3 ronden over het 2000 meter lange parcours met de 2 bruggen. De C-rijders, dames en de jeugd, samen 26 m/v sterk begonnen aan de klus. Lang hoefde er niet op gewacht te worden voordat er tekening in de strijd kwam. Stefan Crediet en Brian van Vliet trokken er al vroeg op uit. Het peloton vond het goed, er werd meer op elkaar gelet dan op de koplopers, de voorsprong groeide daardoor met de ronde.

In ronde 9 vond Rik Koppelaar het welletjes en ging op avontuur, de derde plek was het hoogst haalbare, de voorsprong van het duo Crediet / van Vliet was al zo groot dat in ronde 12 het peloton gedubbeld werd.  Na 14 ronden koers kregen de koplopers de bel voor de laatste ronde. 2000 meter en 3 minuten en 26 seconden later kwam Brian van Vliet als eerste over de eindstreep, Stefan Crediet volgde 1,5 seconde later. Rik Koppelaar bleef het peloton vooruit en werd 3e.
Liesbeth Milatz werd eerste bij de dames, het zat heel dicht bij elkaar, de dames. Nadia Meijer en Eline Verhagen weden binnen een seconde achter Milatz 2e en 3e.

Even na drie uur stond een peloton 41 masters vol ongeduld te wachten om te mogen beginnen aan hun lijdensweg over 40 minuten en 3 ronden. Met een primeur! Een klassement voor Dames Masters. Op initiatief van Brenda Pauw is deze groep in het leven geroepen voor dames van 35 jaar en ouder, 5 dames kwamen door de ballotagecommissie om  in deze klasse mee te mogen doen. De voorzitter van deze ballotagecommissie, Ad de Kort, heeft er tijdens de wedstrijd persoonlijk op toegezien of alles volgens de regels ging in deze catergorie.
De echte wedstrijd kwam maar moeilijk op gang, de masters zijn goed aan elkaar gewaagd. Voornamelijk plaagstootjes die niet het gewenste resultaat kregen. Het draaide dus uit op een massasprint van het overgebleven peloton. Jarno van Wingerden wist op de streep met een half wieltje voorsprong te winnen van Martijn Jager, vlak hier achter was het verschil tussen nummer 3, Arnoud Mooibroek en nr 4 Robert Wierts minimaal.
Karen Teulings had de primeur om als eerste dames in deze nieuw dames categorie te winnen.
Cor Varenkamp was op plek 6 de beste 60+er, één plek hierachter won Niek Bravenboer in de klasse 50+.

Aanstaande donderdag, 5 mei, de 2e wedstrijd in Honselersdijk, vergeet u niet aan te melden!

Afdeling bijna overleden transponders:
143         Jan Paauwe
080         Bauke Meijer
124         Helen Dekker
184         Yvonne Kuin
017         Rik Koppelaar
170         Arlieke Teunisse
017         Stefan Crediet