Jeugd maakt de dienst uit.

Vorige wedstrijd ging het verslag over een jonge held op skeelers die het hele C peloton de baas was. Dit verhaal krijgt een vervolg, alleen de hoofdrolspeler is een andere acteur.  Het begint een beetje op een jongens boek te lijken. Nu is de winnaar nog geen 4 weken geleden 16 jaar geworden. Antwan Tolhoek zal hiervoor niet genomineerd worden voor een Oscar maar in het skeeler / skate wereldje begint hij al aardig naam te maken.

klik op onderstaande links voor foto’s gemaakt door Klaas te Linde

De wedstrijd bij de C-rijders en de Dames begon op een nat wegdek, dat maar langzaam op wilde drogen na de regen in de ochtend uren. Toch gingen 32 helden en heldinnen van start. Dat niet iedereen op een natte weg uit de voeten kan bleek al gelijk uit de eerste doorkomst na 2 km wedstrijd. Achter het peloton was het deelnemersveld al in 4 a 5 groepen uit elkaar geslagen.  Na 2 ronden was het peloton al gereduceerd tot 10 rijders. Hans Pater en Remco de Mik waren in de begin ronden de actiefste rijders, een verdere schifting forceren lukte niet. In ronde 4 probeerde de man uit Krabbendijke, Gerard Wisse het, een gaatje van 7 seconden werd een ronde later 11 seconden en liep vervolgens weer terug naar 3 seconden. Je moest van uitzonderlijke klasse zijn om de andere 9 koplopers de baas te kunnen zijn. Dus ook Gerard Wisse moest eraan geloven. In de voorlaatste ronde demarreerde Antwan Tolhoek, de 16e jarige Zeeuw kreeg de bel voor de laatste precies 5 seconden eerder te horen dan zijn kompanen. 2 kilometer en dan 5 seconden in een finale? Maar een oude wet uit het wielrennen is dat diegene die het gat dichtrijdt in de eindsprint gezien is. Tolhoek knalde de laatste ronde hard door en kwam als eerste de het laatste rechte eind op richting finish. Ze waren te laat! Tolhoek kon al 10 meter voor de finish beginnen met het vieren van een feestje. Wessel Schilders, de winnaar van de wedstrijd in Honselersdijk werd 2e, Hans Pater 3e.
Op de 14e plek overall finishte Robin Snoek als eerste C2 rijder. Bij de dames werd Karen Teuling eerste bij de Dames 1 en een ander Zeeuws succes was er voor Corina Wisse uit Krabbendijke, zij werd eerste bij de Dames 2.

Een kwartiertje nadat de C-rijders en Dames gefinisht waren mochten 43 meesters in de skatekunst hun kunsten gaan vertonen. Het parcours begon al aardig te drogen, de mannen hadden er dus zin. De jarige Niko de Graaf deelde de eerste plaag stoot uit. Verjaardagen worden in de regel niet tijdens de wedstrijden gevierd dus ook Niko kon deze hoop na 1 ronde gelijk opgeven. Pas in de 6e ronde was de volgende ontsnapping, Arnoud Mooibroek  probeerde het alleen. Het duurde weer slecht 1 ronde. Er was geen wegkomen aan, het tempo lag gewoon weg veel te hoog. Deze meesterlijke wedstrijd zou uit gaan draaien op een massasprint.   Drie rijen dik kwamen de mannen op de eindstreep af. Waar hij ineens vandaan kwam? Niemand weet het maar Bauke Thijsseling gaf weer eens knap staaltje sprint werk weg. De Fries die dit seizoen nog niet echt op gang wil komen pakte zijn eerste overwinning. Arnoud Mooibroek (2e) en Jan Graus (3e) hadden het nakijken.
Dit waren ook de nummers 1, 2 en 3 bij de 40 plussers. De dagwinst bij de 50 plussers ging naar Tonnie van Tongeren, Peter Valk won bij de masters 60+.

uitslagen:

klassementen:

Volgende wedstrijd 29 mei aanstaande in Rijswijk.
De aanvangstijd van de wedstrijd op 19 juni in Rotterdam zal ivm de WK voetbal worden aangepast, hierover worden op korte termijn mededeling gedaan.