Kamelenrace Maassluis

uitslagen klik hier – klassementen klik hier;  foto’s klik hier

De start van de voorlaatste wedstrijd liep wat vertraging op veroorzaakt door de vastlopende Nederlandse snelwegen. Om 19.35 uur klonk dan eindelijk het startschot voor de 59 deelnemers m/v.

Het parcours in Maassluis staat bekend als loodzwaar. Het 1200 meter lange rondje kent twee korte maar steile bruggetjes die gaande de wedstrijd in de benen gaan zitten. Het werden uiteindelijk 33 ronden die afgelegd moesten worden door de winnaar. Het werd een afvalrace waar uiteindelijk twee rijders gingen strijden om de eer. Bas Noorloos en Stephan van den Nieuwendijk bleven over. Bas Noorloos was de hele wedstrijd de meest actieve rijder en werd de terechte winnaar door Stephan van den Nieuwendijk in de eindsprint te verslaan. Achter dit tweetal vochten Robert Wierts en Jeremy Brinkers strijd om plek 3 en 4. Deze strijd viel in voordeel van Robert Wierts uit en verweest Jeremy Brinkers naar plek 4.  De pelotonsprint werd gewonnen door Jordi Martens. In dit peloton eindigde Femke Mossinkoff als eerste dame. De juniore bleef Liesbeth Milatz 2 plekjes voor.

Robert Wierts won bij de masters,  Wim Kwakkel werd op plek 8 (overall) de eerste master 50+. Niek Bravenboer was de beste 60-plusser en, hoe kan het ook anders. Hellen Dekker won bij de dames masters.

Zaterdag aanstaande de laatste wedstrijd van het seizoen. We starten om 14 uur met alle categorieën tegelijk, 1 uur en 3 ronden en weer zijn er twee taarten te verdienen en extra premiesprints.

Na afloop is de prijsuitreiking, deze gaat vooraf met de gebruikelijke verloting.