Oliver Kersten sprint naar zege op thuisbaan

uitslagen klik hier;  klassementen klik hier, foto’s klik hier

De Oomssport Skeelercup 2019 is afgelopen zaterdag onder goede omstandigheden afgesloten in Zwanenburg. Voor het eerst in haar 15 jarig bestaan zijn alle wedstrijden onder droge omstandigheden verreden. Wederom zorgde een file voor een kort oponthoud van de start. Een paar minuten over twee uur starten de bijna 60 mannen en vrouwen om 1 uur en 3 ronden te gaan skeeleren. Het ging er wel om wie, na de afgesproken afstand en tijd, als eerste over de eindstreep zou komen.
Na een drietal ronden was het aantal kanshebbers op de overwinning al gehalveerd. Een peloton van iets meer van 30 rijders die het hoge aanvangstempo overleefd hadden. Gaandeweg werd de groep steeds kleiner en half koers was het hele parcours bezaaid met kleine groepjes op achterstand. Toen na een uur koers het rondenbord op 3 werd gezet  was de kopgroep opnieuw gehalveerd. Nog 16 rijders die in de finale de podiumplekken gingen verdelen. Het was dringen om op het podium te komen. Tot de laatste bocht leek iedereen nog op het schavot te kunnen belanden. Pas op het laatste rechte stuk kwamen de echte sprinters naar voren.
Met drieën naast elkaar kwamen Oliver Kersten, Stephan van den Nieuwendijk en Jarno van Wingerden op de finish af. Met een laatste krachtinspanning pushte Oliver Kersten zijn skate als eerste over de eindstreep, vlak voor Stephan van den Nieuwendijk. Jarno van Wingerden moest met plek drie genoegen nemen maar was wel de beste master 40.

In dit sprintgeweld werd Berit Gundersen op plaats 8 overall de beste dame van de dag. Nathalie Janssen werd tweede en Mariska van Zon derde.

De heren Junioren waren ook goed vertegenwoordigd in de kopgroep, op plaats 4 overall werd Luca Colla de eerste junior bij de heren. Bij de dames was deze eer voor Hilde Houtzager.

De winst bij de masters 40 was dus voor Jarno van Wingerden, bij de 50 jarigen en ouder mocht René de Klein de bloemen afhalen bij de rondemiss. Martin van Veen won bij de 60 plussers terwijl Hellen Dekker haar grandslam voltooide met haar negende overwinning op rij.

Na afloop werd het seizoen 2019 passend afgesloten, 24 bekers in totaal werden in 8 categorieën aan de man / vrouw gebracht. Onder het genot van een heerlijk ijsje werd passend voortuit geblikt naar het komende schaatsseizoen. (Carla bedankt!)