Rik Qualm wint de slag om Maassluis

Rik Qualm heeft de 8e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup op overtuigende wijze op zijn naam geschreven.  Op het loodzware rondje van 1200 meter met twee steile bruggen maakte hij in de slotfase van de wedstrijd het definitieve verschil met zijn medevluchters.
Om 19.30 uur exact begon het 47 koppige peloton aan de zware opgaven om de ronde 30 keer rond te gaan, 60 keer een brug op en ook weer af. De start was gemoedelijk een nagenoeg gesloten peloton passeerde na de eerste omloop de start/finish.

uitslagen klik hier hier
voor foto’s klik hier
klassementen klik hier.

In de 2e ronde werd het spel al op de wagen gezet 7 mannen namen een lichte voorsprong op het peloton. Vanuit het peloton werden verwoede pogingen ondernomen om het gat naar de kop te dichten. Het verschil was minder dan 10 tellen maar toch slaagde met name Jarno van Wingerden en Wim van Leest er niet in om het gat dicht te rijden. De voorsprong van de 6 koplopers liep snel op naar 30 seconden. Romke de Haan, Mitchel Berrevoets, Brian van Vliet, André Zevenbergen, Kevin Oud en Rik Qualm hielde er goed de gang in. Achter de leiders in de wedstrijd werd het een waar slagveld waar Napoleon jaloers op zou worden. Achter de koplopers een groep van 15, daarachter nog een groep van ongeveer 10 en daarachter allemaal groepje van tot 5 m/v. In ieder groep werd strijd geleverd, niemand kreeg het cadeau vandaag.

Kevin Oud moest als eerste lossen uit de kopgroep. De volgende die eraan moest geloven was Romke de Haan. De wedstrijd was nog maar amper op de helft een zware taak voor André Zevenbergen, Rik Qualm, Brian van Vliet en Mitchel Berevoets om vooruit te blijven. Behalve het peloton was iedereen in de wedstrijd al minimaal 1 keer gedubbeld.  In ronde 20 moest ook het hele peloton eraan geloven. Even bijkomen en dan weer door zullen de 4 koplopers gedacht hebben, zij dus bleven braaf 1 ronde netjes tussen het peloton. Toen trok Rik Qualm de gashendel weer open en ging ervan door. Mitchel Berrevoets, André Zevenbergen en Brian van Vliet konden de ontketende Qualm niet volgen. Het werd een solo van 9 ronden voor de 17 jarige Rik Qualm die de wedstrijd met 40 seconden voorsprong wint op de nummer 2 Brian van Vliet en 46 tellen op de nummer 3, André Zevenbergen. Het podium bij de Jeugd Jongens was hiermee gelijk gevuld.  Mitchel Berrevoets werd op de 4e plek de eerste C-rijder. Liesbeth Milatz werd op plek 14 de eerste dame. Dominique Lommers won in de categorie Jeugd Meisjes. Op de 6e plek werd Qualm senior de eerste bij de masters 40+, de eerste 50+er vinden we terug op plek 17, Nico Wolf. Tot slot de beste 60+er, op plek 41, Kees Schouten.

Zaterdag 30 augustus gaan we met zn allen naar Puttershoek voor de 9e wedstrijd. Het programma is als volgt:

14.00 uur puntenkoers C1-C2-D1-D2-KM-KJ-JBM-JBM
14.30 uur puntenkoers Masters
15.00 uur 50 rnd marathon C1-C2-D1-D2-KM-KJ-JBM-JBM
15.30 uur 50 rnd marathon Masters

De puntenkoersen worden in elk geval afzonderlijk gereden en gaan over max. 25 ronden.

Afhankelijk van het aantal inschrijvers zal ter plaatse worden besloten of de marathons volgens het programma afgewerkt zal worden of dat alle categorieën tegelijk van start zullen gaan.