Skeelercup 7 Gouda

Op zaterdag 26 augustus werd de 7e wedstrijd van de Oomssport marathoncup verreden in Gouda. De hele dag stond in het teken van skeeleren, want voor de marathon wedstrijd, werd de gezamenlijke baanwedstrijd van de Ooms jeugdskeelercup en de Dave van Dam competitie verreden. Veel deelnemers gebruikte deze wedstrijd als opwarmertje voor de marathon.

In de eerste ronde van de wedstrijd, sprintte meteen 3 deelnemers ervan door. Waaronder de winnaar van de mannen Peter van Vught en de winnares bij de vrouwen Annelies van Miert.

Door het wisselvallige weer en de uitgelopen baanwedstrijd, kon de wedstrijd pas om 5 uur inplaats van half 4 vertrekken. Er stond een loodzware regenrace op het programma. Halverwege de wedstrijd leek de baan redelijk op te drogen, iets wat de deelnemers op regenwielen niet bepaalt gunstig uitkwam. Maar gelukkig voor hen begon het in het laatste deel van de wedstrijd weer een beetje te regenen.

Het maken van de keuze tussen regenwielen en standaart wielen werd een beslissende factor in de wedstrijd.

Toen de door modder doorweekte deelnemers over de finish kwamen, leek het net of er een ware motorcross wedstrijd aan de gang was geweest.

Aangezien het einde van het seizoen alweer nadert, houden steeds meer mensen de algemene klassementen in de gaten. Nathalie Janssen en Ralf Ruysschaert voeren het algemene klassement van de vrouwen senioren en de mannen senioren aan.

De volgende wedstrijd van de competitie, is op zondag 10 September op het uitdagende bergachtige circuit van Den Haag.

Ben jij er dan ook weer bij?