Skeelercup 8 Den Haag

Op zondag 10 september stond alweer de 8ste wedstrijd van het seizoen op het programma, dit keer in Den Haag. In twee start groepen trotseerden maarliefst 45 deelnemers het uitdagende heuvel parcours. Vooral voor de laatste bocht omlaag,  moesten de deelnemers stalen zenuwen hebben, om de bocht te bedwingen.

De toeschouwers konden genieten van twee mooie wedstrijden en van het heerlijke weer. De deelnemers kregen echter te maken met een zware wedstrijd, waarin het warme weer een van de grootste obstakels bleek te zijn.

Een ander groot obstakel, bleken blaadjes op de baan. De jury probeerde met man en macht de baan bladvrij te houden, maar in de loop van de wedstrijd stak de wind daar een stokje voor, waardoor de baan opnieuw weer bedekt werd met blaadjes.

Bij de senioren won Luke Kooij met afstand de wedstrijd van de mannen senioren.

Bij de dames senioren kregen we een verrassende winnaar, April del Rio een van onze Spaanse deelnemers wist bij de vrouwen de eerste plek te bemachtigen.

Zoals van ouds werden Wim Kwakkel en Laura den Otter respectievelijk de snelste mannelijke master en de snelste vrouwelijk master.

(Door Renzo Wessels)