Vallen en opstaan in Rijswijk

De vorige wedstrijden om de Oomssport Skeelercup moesten deels onder natten omstandigheden worden verreden. Eindelijk, vandaag geen dreiging van regen. Resultaat 84 deelnemers aan de start in Rijswijk. De eerste startgroep 43 c-rijders en dames en in de tweede startgroep 41 masters. Toch een wedstrijddag die we niet gauw zullen vergeten.

Klokslag 14.00 uur mochten de C-rijders en de Dames als eerste starten over het 1,42 km lange parcours. Een sterk peloton waar in de beginfase van de wedstrijd niemand de lengte kreeg om de plaat te poetsen. Anthony Janse probeerde het wel  maar werd onmiddellijk in de kraag gevat door Wessel Schilders. In ronde 4 tekende Erwin Wartenhorst, Richard Kruithof, Wessel Schilders en Antwan Tolhoek een overeenkomst. Deze overeenkomst hield in: uit de greep van peloton blijven! Met nog ruim 15 minuten en 3 ronden koers geen makkelijke opgaven. De voorsprong groeide van 11 seconden naar ruim een halve minuut. Geen van de contractanten pleegde contractbreuk. Het peloton viel in een aantal groepen uit elkaar, ook dit werkte in voordeel van de koplopers. Na 37 minuten koers werd de bel als eerste geluid voor Wessel Schilders, die toch wel de motor van de kopgroep genoemd mag worden.  Op het lange, brede, rechte stuk voor de finish werd een finish van 4 rijders zij aan zij verwacht maar het was Wessel Schilders die Erwin Wartenhorst (2e) , Antwan Tolhoek (3e) en Richard Kruithof (4e) die zijn mede ondertekenaars ruim voor bleef.  Bram Hachmang won de sprint van het peloton nipt voor Anthony Janse.
Op de 7e plaats overall eindigde de Belgische Jelena Peters als eerst in de Dames 1 categorie. Corina Wisse was de beste bij de Dames2.  Robin Snoek was de nummer 1 bij de C2.

Een kwartiertje na de finish van de CD wedstrijd waren de Masters aan de beurt. Daar, waar de masters altijd beweren dat het gemoedelijke wedstrijden zijn, met respect voor de medestrijders, gebeurt er altijd relatief weinig als het om valpartijen gaat. Na deze wedstrijd was men eerder klaar met het tellen van de rijders die niet gevallen zijn. De wedstrijd ging ondanks dit gegeven gewoon door, wel met de schrik in de benen.  In ronde 4 waren het Raymond Jansen, Paul van de Ven en André van der Burg als eerste door met 6 seconden voorsprong.  Achter het leidende trio probeerde een tweetal ploeggenoten (Bauke Thijsseling en Jan Hubert) van Paul van de Ven met Jan Graus aan te sluiten bij de 3 koplopers. De 2 Anthura rijders in de kopgroep, Jansen en van der Burg lieten het niet zover komen. Langzaam groeide de voorsprong uit naar 20 seconden.  In ronde 10 gaf Paul van de Ven de pijp aan Maarten en kon de 2 blauwe Anthura smurfen niet meer volgen.  Ook de 3 achtervolgers deden nog verwoede pogingen om bij de koplopers aan te sluiten. In deze groep had Bauke Thijsseling zich terug laten vallen in het peloton. Het werd een gevecht 2 tegen 2. De voorsprong liep terug naar een kleine 8 seconden. Hubert en Graus konden het gaatje niet dichten zodat Jansen en van der Burg uit mochten gaan maken wie er met de overall overwinning vandoor mocht gaan. Tussen een groepje achterblijvers sprintte  Raymond Jansen naar zijn 2e overwinning in deze competitie.  Jan Graus won de sprint om de 3e plaats van Jan Hubert.
Op de 2e plaats overall won André vd Burg wel in de categorie 50+. Jan Klompmaker was de beste in zijn klasse, 60+ .

volgende wedstrijd 8 juni 2010: Het Skeelerspektakel in Leimuiden.