Vroege ontsnappingen lonen

Het lijkt een gewoonte te gaan worden, vroeg in de koers demarreren en dan maar zien waar het schip strand. De laatste wedstrijd in Rotterdam lukte het Laurent Jansen om bijna 40 kilometer solo voor het peloton uit te blijven. Nu was het zijn maatje Rico van Damme die een poging ondernam. In ronde twee ging hij er in zijn eentje al vandoor. Niemand reageerde en in ‘no-time’ was de voorsprong meer dan 30 seconden.

uitslagen klik hier
klassementen klik hier
foto’s klik hier

Rik Qualm was de enige die nog probeerde de schade beperkt te houden en zette de achtervolging in. Het gaatje naar van Damme was nog slechts een seconde of toen van Damme aansloot in de staart van het peloton. Daar kreeg hij weer voldoende hulp, het tempo ging omhoog en voor Rik Qualm was de tweede plaats het hoogst haalbare. Rico van Damme kon onbedreigd, na 26 ronden van 1,05 km, solo te hebben gereden winnende over de meet komen. Laurent Janse won de sprint om de 3e plek. Liesbeh Milatz won de wedstrijd bij de dames 1, de voorsprong op de nummer 2, Karen Teuling was minder dan halve seconde. Daisy Goedhart was de beste bij de dames 2.

“Wat van Damme kan, kan ik ook” zal Erwin Wartenhorst gedacht hebben. In de eerste ronde ging hij er al vandoor. Nam maximaal 15 seconden voorsprong en vroeg na 4 ronden al of hij de bel voor de laatste ronde kon krijgen. Het was dus na 5 ronde exit voor Wartenhorst.

In diezelfde ronde maakte Jarno van Wingerden en Wim van Leest zich los uit het peloton, 5 tellen maar, een ronde later 7 en kwamen er iedere ronde een paar tellen bij. Het werden ruim 40 seconden voordat het peloton weer wat van voorsprong af ging snoepen.  Even leek het er zelfs op dat de koplopers weer ingerekend zouden gaan worden.  Het peloton verzaakte om de laatste 10 seconden dicht te rijden, zo kon het gebeuren dan van Leest en van Wingerden in de slotfase de voorsprong weer zagen groeien. Met weer een voorsprong van 40 seconden werd de bel voor de laatste ronde geluid. Van Leest en van Wingerden mochten het samen uit gaan vechten. Op het laatste rechte eind was, na een lange ontsnapping, Wim van Leest de betere sprinter, hij wist Jarno van Wingerden een halve tel voor te blijven. De pelotonsprint werd gewonnen door Wim Qualm.

Cor Varenkamp was op plek 5 de beste 50-plusser, Bauke Meijer, kopman van de badkuip-ploeg, op plek 22 de beste 60-plusser.

Pechvogel van de laatste wedstrijden is Micha Vendel, in Rotterdam kon hij niet starten vanwege materiaalpech, nu kwam hij hard ten val in de laatste bocht en zal noodgedwongen een weekje op een handdoekje moeten slapen.

Volgende wedstrijd: 5 juli in Engewormer, een dag later weer in Noord Holland, Hoogkarspel.

Afdeling slecht werkende transponders:
149  Wim Qualm
021  Leo Janse
218  Micha Vendel (deze is echt zo goed als leeg!)
007  Marius de Koter
118  Ad de Kort
185  Jos Zegers
018  Martijn Storm