Zonnige seizoenopening in Maassluis

Joram Verkerk won afgelopen zaterdag de seizoenopening van de Oomssport Skeelercup jaargang 2018. De 19 jarige Nieuw Venneper troefde in de finale Matthijs Janssen (2e) en Stephan van den Nieuwendijk met ruim verschil af. Er bleven de finale nog 14 deelnemers over die van een overwinning durfde te dromen.
Voor Joram Verkerk kwam de droom uit door in de voorlaatste ronde te demarreren uit de kopgroep. De voorsprong die deze actie opleverde was voldoende om de laatste ronde met spreekwoordelijke vingers in de neus uit te rijden.
Demi Benschop wist concurrente Berit Gunderson ruim voor te blijven in de strijd bij de dames senioren.  Maartje Webbers werd derde.
De familie Janssen deed goede zaken in de jeugdcategoriën. Matthijs werd eerste bij de jongens, zus Floortje won bij de meisjes.

Jarno van Wingerden (M40) was in Maassluis de beste bij de Masters. Na ruim 50 minuten koers wist hij Arnoud Mooibroek (M50) en Romke de Haan (M40) net voor te blijven.  Na veel strubbelingen en ontsnappingspogingen bleven er  5 rijders over die elkaar het leven probeerde zuur te maken. Wim van Leest (M50) en Niek Bravenboer (M60) moesten met plek 4 en 5 genoegen nemen.
Op bijna 1,5 minuut sprintte Martijn Jager naar plek 6 in de wedstrijd.
Jarina Wolf won met nipt verschil Hellen Dekker in de categorie Dames Masters, Carla van Zandvliet werd derde.

Voor uitslagen klik: Hier