Beetje warm in Maassluis

uitslagen klik hier – klassementen klik hier

Met 63 deelnemers aan de start ging de voorlaatste wedstrijd om Oomssport Skeelercup 2016 van start.
Ondanks het feit dat het bloed-verziekend heet was klaagde niemand over de afstand, 1 uur en 3 ronden, en de zwaarte van het parcours, 2 bruggen in het rondje van 1200 meter. Dat bewijst maar weer dat skeeleraars m/v geen watjes zijn.
Een tweetal rijders gaven de warmte juist extra motivatie om hun uiterste best te doen, Joerec Cijsouw en Tom van Vliet bleven al vroeg in de wedstrijd over uit een kopgroep van 7 rijders, Kevin Oud, Arnoud Mooibroek, Jarno van Wingerden, Jaques Tuijp, Brian van Vliet en natuurlijk Tom van Vliet en Joerec Cijsouw. Vanaf ronde vier zaten Cijsouw en Tom van Vliet met elkaar opgescheept. Beide mannen steken in een prima vorm, dus waarom niet! Per ronde wiste deze twee heren de voorsprong met minimaal 5 seconden te vergroten.  Stukje bij beetje kwam de staart van het voorste peloton in zicht. Na 36 minuten koers was het hele deelnemersveld gedubbeld door van Vliet en Cijsouw , ook de vijf medevluchters van het eerste uur moesten eraan geloven. Overigens deze vijf, Kevin Oud, Arnoud Mooibroek, Jarno van Wingerden, Jaques Tuijp en Brian van Vliet, dubbelde ook al eerder het grote peloton van ruim 20 rijders m/v.

Even een paar rondjes op adem komen alvorens Tom van Vliet en Joerec Cijsouw er weer vandoor gingen, nu met Brian van Vliet op de bagagedrager.
Op het laatste rechte eind van de laatste ronde werd de strijd pas beslist in het voordeel van Tom van Vliet, Joerec Cijsouw moest moe gestreden de meerdere erkenen in Tom van Vliet. Brian van Vliet (geen familie van Tom!) legde beslag op de derde plek. Jarno van Wingerden won de sprint van het 2e groepje voor Arnoud Mooibroek. (1e en 2e bij de masers 40+)

In de derde groep, het grote peloton, vochten een zestal dames om de klassementspunten en om de eer om als eerste dame over de finish te komen. Leidster in klassement bij de dames, Nadia Meijer, kwam halverwege de wedstrijd ten val en moest verzorgd worden. Zij vervolgde op achterstand de wedstrijd nog wel maar kon voor de overwinning niet meer meedoen. Liesbeth Milatz had in de laatste ronde nog het vermogen om in het voorste deel van het peloton mee te sprintten. Het leverde haar de eerste plek op in de Dames categorie. Berit Gunderson legde beslag op plek 2, Anna Wester werd 3e.

De overige nog niet benoemde categorieën:
Op plek 8, over all, werd Patrick Degens eerste in de klasse masters 50+. Op plek 15 werd Cor Varenkamp 1e bij de 60 plussers.
Karen Teuling won in de categorie Dames Masters.
Mathijs Janssen was de beste bij de Jeugd Jongens (13e)
De laatste bos bloemen was voor thuisrijdster Nerena van Vuren zij einde op plek 56 als eerste Jeugd Meisje.

Zondag 4 september 2016 de grote finale in Zwanenburg:
13.00 uur        C-rijders – Dames – Jeugd M+J
14.15 uur        Master + Dames Masters
beide wedstrijden over 50 min + 3 ronden
Let op: de kleedkamers van de wielervereniging zijn niet beschikbaar voor ons. De kleed- en douche gelegenheid is in de school tegenover de ingang van het parcours.
De welbekende verloting en uitreiking van de prijzen is na afloop (ca 15.30 uur) in de kantine van de wielervereniging.

Afdeling transponders:
253      Cor Varenkamp
073      Jaques Tuijp
125      Nico van der Meer