Rijswijkse winst voor Tom van Vliet

uitslagen klik hier – klassementen volgen – foto’s klik hier

Gisteren werd in Rijswijk de zevende marathon in de OomsSport Skeelercup gereden.
Vijfenzestig mannen en vrouwen stonden aan de start. Deze keer niet heel veel jeugd omdat ook de KNSB baan competitie voor de jeugd in Almere werd verreden. Om twee uur klonk het startschot voor de 29 ronden op het wielerparcours van de Spartaan van 1500 meter. Al snel waren er mooie treinen ontstaan. Door de warmte (rond de 27 graden) was het zwaar, heel even viel er een verkoelend drupje maar het bleef warm.

Tom van Vliet heeft na één uur en negen minuten met grote overmacht de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup op zijn naam geschreven. Stefan Credit (2e) en Jaques Tuijp (3e) konden Van Vliet lang volgen. In de finale moesten beiden hun meerdere erkennen in Tom van Vliet. Nadia Meijer kwam als eerste dame over de finish. John van Dijk als eerste master 40, Patrick Degens als eerste master 50, Cor Varenkamp als eerste master 60 en Karen Teuling als eerste master dame. Fijn dat de zeer trouwe deelnemer op leeftijd (en vaste maatje van Yvonne Kuin) Joop Verschoor weer meereed. En ook fijn dat de groep masters dames zich langzaam lijkt uit te breiden. Na Gitte Kloek lijken Carla van Zandvliet en Monique de Graaf nu ook vaste deelnemers.

Mees Schrander, vorige week nog deelnemer aan de 24 uur van Le mans, wilde deze zevende editie eigenlijk niet aan hem voorbij laten gaan maar zijn benen bleken toch nog te zwaar; na dertien ronden stapte hij uit. Het getuigt van doorzettingsvermogen en wilskracht dat Mees toch aan de start stond maar nog beter dat hij naar zijn lijf luisterde. We hebben nu even een zomerstop en wensen u dan ook een fijne en sportieve zomer! We zien u graag gezond weer terug op 25 augustus in Maassluis.