Brian van Vliet wint omloop Engewormer

Het kan vriezen en het kan dooien. Met andere woorden in ons kikkerlandje weet je het maar nooit met het weer. Zaterdag,  5 juli, Engewormer staat op het programma. In de Zaanse polders ligt een rondje van ruim 5,6 km op de deelnemers te wachten. Om 14.30 uur, 2 uur voor de start, pakken donkere wolken zich samen boven dit ruim 750 jaar oude poldergebied. “Vandaag wordt het niet meer droog” hoorden we meesten zeggen, zo hard regende het. Een goed uur later geschiedde er een klein wonder. De lucht trok open en langzaam werd het droger. Dankzij de harde wind droogde de weg snel en kon de wedstrijd “droog” van start gaan.  Gedurende de wedstrijd viel verder geen druppel meer!

voor uitslagen klik hier
voor klassementen klik hier
deze keer helaas geen foto’s

Het 37 koppig tellende peloton kreeg om 16.30 uur het startschot voor de wedstrijd over 1 uur en 1 ronde. Met het windje recht in de rug gingen de mannen en vrouwen hard van start. Een kleine 11 minuten later melden de eerste deelnemers die er een ronde op hadden zitten. De eerste schifting had plaatsgevonden, 3 groepen van ca 10 rijders. Het zou een zware klus gaan worden voor de rijders. Dankzij de harde wind bleef het droog maar de straffe wind werd hiermee voor velen de grootste tegenstander. De voorste groep vel in de tweede ronde ook weer uit elkaar. Liesbeth Milatz, Mees Schrander, Brian van Vliet, Roel Boek en Erwin Wartenhorst pakte al een halve minuut op een zevental achtervolgers.
In ronde 6 moest alleen Mees Schrander lossen uit de kopgroep. De vier overige koplopers kregen de bel voor de laatste ronde. Voorspeld werd een sprint, zij aan zij, tussen het kwartet maar ook deze voorspelling kwam niet uit. De 15 jarige Brian van Vliet was in de laatste kilometers bij zijn medestrijders weggereden, die hadden geen antwoord op de demarrage. Brian van Vliet won afgetekend de wedstrijd. De sprint om plek twee werd door Roel Boek gewonnen, Liesbeth Milatz werd op plek drie de beste dame.
Op de vierde plaats werd Erwin Wartenhorst de beste bij de masters 40, Niko de Graaf won bij de Masters 50 en Ad de Kort bij de 60+