Sam Boon en Erwin Wartenhorst winnaars in Hoogkarspel

Hoogkarspel, een nieuwe wedstrijd op de kalender van de Oomssport Skeelercup. In het Noord Hollandse dorp was ruimte gereserveerd in het programma van de plaatselijke wielerronde. Vroeg in de ochtend mochten de Kadetten en Junioren het spits afbijten voor hun wedstrijd over 15 minuten en 1 ronde.

Uitslagen en klassementen vind u in het topmenu ” uitslagen”.
foto”s: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157630373672410/ nu ook met foto’s van de jeugd- en CD wedstrijd!

Mitchel Berrevoets en Rik Qualm dubbelde het hele deelnemersveld en in de eindsprint versloeg Berrevoets de jongere Qualm met slechts 0,024 seconden. Beau Wagemaker werd eerste bij de meisjes.
Hierna mochten de C-rijders en dames hun kunsten gaan vertonen op het 1200 meter lange parcours. Deze wedstrijd werd een prooi voor Sam Boon die halverwege de wedstrijd uit het peloton ontsnapte en niet meer werd teruggepakt. De gebroeders Tjeu en Twan Berlijn sprintte op kop van het peloton naar plek 2 en 3. Op de 4e plek eindigde Eva Riemersma-van Rheenen als eerste dame.
Als laatste mochten de masters van start gaan. Het leek regelrecht op een massasprint aan te gaan komen. Maar net als een dag eerder in Rotterdam gooide een kleine regenbuitje roet in het eten. Op een spekglad wegdek werd het ieder voor zich en god voor ons allen glibberen over de klinkertjes in de finishstraat.  Voor Erwin Wartenhorst pakte het goed uit en na 3 ronden op een natte weg bleef hij alleen over van een 5-tal rijders die op de been wisten te blijven.  Met bijna 7 seconden voorsprong ging de overwinning naar Wartenhorst, Micha Vendel sprintte naar de 2e plek, Rien Slingerland werd 3e.
Kees Missaar werd 1e in de categorie Ma50+ en Hans van Wijk bij de 60+ers.

Zo, nu vakantie. De volgende wedstrijd – 23 augustus 2012 – Maassluis.