De hal uit de grond, skeeleren maar!

De wielen op het asfalt gaan weer rollen. Hoewel de hal amper uit de grond is mogen de inline skaters weer aantreden voor de 9e editie van de Oomssport Skeelercup. Maassluis mocht het spits afbijten. Het 2 kilometer lange parcours langs de Waterweg was de exacte plaats van handeling.   Vooraf hadden er zich niet veel deelnemers aangemeld. Toch wisten er 47 inline skaters de weg naar Maassluis te vinden.

De uitslagen zijn hier terug te vinden: http://www.mylaps.com/en/events/882110

let wel op dat u opnieuw moet inloggen op de site van Mylaps.

foto’s: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157633233938453/

uitslagen via schaatsen.nl: http://schaatsen.nl/Upload/evenementen/77148/77152/uitslag%2001-maassluis.pdf

Om 14 uur gingen de C-rijders en Dames van start. Al in ronde 3 vond de ontsnapping plaats die later ook de enige, en beslissende zou zijn. 3 jonge Zeeuwen schaatsers, Herjan Horthoorn, Marvin Boone en Roeland de Wolf wisten elkaar te vinden. In ronde vier kregen zij gezelschap van een 4e rijder, Cas van Trierum. Als in ronde vijf Marvin Boone het hoge tempo niet bij kan houden gaan de overige 3 verder en weten de voorsprong gestaag uit te bouwen tot ruim 1,5 minuut als zij de bel voor de laatste ronde krijgen. Roeland de Wolf was in de eindsprint Cas van Trierum te snel af. Herjan Horthoorn werd derde. Thijs van Meurs won de sprint van het overgebleven peloton. Petra Spigt was de eerste dame, die finishte op een 15e plek.

Een uurtje later was het de beurt aan de veertig-plussers. Hoewel sommige eruit zagen alsof ze gingen schaatsen ging het vanmiddag toch echt om inline skaten. Lange broeken en handschoenen waren echt niet nodig op deze warmste dag van het jaar (tot nu toe). De wedstrijd kende een rustige start, reden voor de scheidrechter om er al vroeg een premiesprint in te gooien en na drie ronde kwam er dan eindelijk leven in de brouwerij. Veel pogingen om uit de greep van het 26 koppen tellende peloton te komen. Het lukte niet het hele pak bleef tot ronde acht bij elkaar. Toen namen Jean-Luc Osteyn, Hans Perschier en Arnoud Moolbroek de benen. De voorsprong werd in eerste instantie maar een seconde of 6 a 7. Pas twee ronden later brak het verzet en het sterke trio wist de voorsprong langzaam te vergroten. Pas in ronde 11 werd er een serieuze poging ondernomen om het gat dicht te rijden, Het was een één mans actie van Erwin Wartenhorst. Wartenhorst liep wel uit op het peloton maar niet genoeg op de koplopers om mee te kunnen doen om de eindzege. Na 12 ronden klonk de verlossende bel. Het werd een sprint zij aan zij tussen Hans Peschier en Arnoud Moolbroek die met 0,024 seconden in het voordeel van Arnoud Moolbroek uitviel. Jean-Luc Ostyen werd derde overall en eerste in de categorie M50. Erwin Wartenhorst bleef nog net het peloton voor en werd vierde. Bert Bouw werd op plek 11 de eerste 60+er.

De eerste wedstrijd zit erop we gaan op maken voor de tweede op 28 april in Leiderdorp. Tot dan!

IMG_5024