Domper op finalewedstrijd

Uitslagen klik hier – Eindklassementen klik hier – foto’s klik hier

De schaatsen kunnen weer uit het vet gehaald worden. Het skeelerseizoen 2016 is voor ons afgelopen zondag afgesloten.
Gehoopt werd dat de laatste wedstrijden tussen de buien door onder droge omstandigheden verreden konden worden. Het mocht helaas niet zo zijn. Vlak voor de start van de eerste wedstrijd (C-rijder, Dames en Jeugd) en kort hevig buitje. Gelukkig zorgde een stevige wind dat de baan vrij snel droogde. Op een enkele natte plek na droogde het wegdek gedurende wedstrijd helemaal op.
Het hoge aanvangstempo was niet voor iedereen weggelegd, het peloton brokkelde aan de achterzijde snel af.  Een zestal rijders waren goed aan elkaar gewaagd en mochten in de laatste ronde de prijzen gaan verdelen. In een bloedstollende eindsprint wist Tom van Vliet net aan iets voor blijven op Matthijs Janssen, Brian van Vliet kwam een halve tel later als derde over de streep.
Op plek acht kwam Liesbeth Milatz als eerste dame over de meet, de volgende zes plekken in de overall uitslag waren ook voor dames, tw Savannah Audier (9e); Demi Benschop (10e); Berit Gunderson (11e); Eva Riemersma-van Rheenen (12e); Eline Verhagen (14e) en Eva van Til (15e).

Even over tweeën was het de beurt aan dames en heren masters. Ook 50 minuten en 3 ronden, althans dat was de bedoeling. 31 mannen en 4 vrouwen gingen het avontuur aan. Het zonnetje scheen zelfs even bij de start maar dat was van korte duur. De donkere wolken dreven de kant van Zwanenburg op en na ruim 25 minuten koers vielen de eerste druppels. Het bijna 25 man tellende peloton dunde uit tot 17. In ronde 15, bij het uitkomen van de bocht voor de start/finish gleden 2 mannen de bocht uit en belandde in de kant. Eén van de twee, Henri van Ramshorst kon zijn weg, licht gehavend vervolgen. Het tweede slachtoffer, Cor Varenkamp, bracht het er minder goed vanaf, hij bleef liggen en had medische verzorging nodig.
Snel werd duidelijk dat er een ambulance nodig was. De wedstrijd werd ingekort. Na 20 ronden kreeg iedereen de bel voor de laatste ronde. John van Dijk sprintte naar de zege, voor Wim van Leest en Robert Wierts.
Zo kwam er einde aan de 12e editie van de Oomssport Skeelercup één met wrange nasmaak.
Live goes on, de prijzen werden toch nog onder een gemoedelijke en gezellige omstandigheden uitgereikt. Onderstaand de nummers 1, 2 en 3 in de diverse eindklassementen.
Dames:
1. Nadia Meijer                112,4 pnt
2. Liesbeth Milatz              94,3 pnt
3.  Anna Wester                52,0 pnt
Heren C:
1. Tom van Vliet               106,5 pnt
2. Joerec Cijsouw               87,3 pnt
3. Brian van Vliet                78,1 pnt
jeugd Meisjes:
1. Nerena van Vuren           95,3 pnt
2. Olin Verhoog                  35,0 pnt
3. Eva van Til                    29,1 pnt