Engewormer vs 4.0

uitslagen klik hier – klassementen klik hier – foto’s klik hier

De vierde editie van de Omloop van de Engewormer is inmiddels ook weer een feit. Een 76 koppig m/v tellend peloton werd zo rond 17.40 uur weggeschoten door de burgervader van Wormer.
Acht ronden later kon de balans worden opgemaakt en konden er ook acht winnaars in de diverse categorieën gehuldigd worden. Grote verliezer van de middag was ‘buienradar” ze tekende donkere wolken boven de Zaanstreek. Wie dit daar verzon is een grote “oen”, geen druppel regen gezien, de zon scheen zelfs! Jammer voor diegene die op basis hiervan  de beslissing namen om niet af te reizen naar deze wedstrijd.  Helaas, ze hebben echt wat gemist!

Een viertal A en b rijders uit de regio mochten van de plaatselijke organisatie deelnemen aan de wedstrijd. Zij drukte duidelijk hun stempel op de wedstrijd. Marcel van Ham, Roy Mulder en Martijn Boer waren nagenoeg bij iedere ontsnapping van de partij. Tot 2 ronden voor het eind wisten Joerec Cijsouw, Tom van Vliet en Yves Vergeer het grote mannen knap lastig te maken. Na een uur koers kregen Marcel van Ham en Joerec Cijsouw de bel voor de laatste ronde van 5,5 km. 42 seconden later mochten ook Yves Vergeer, Roy Mulder en Tom van Vliet hun laatste omloop ingaan. Dit drietal gaven zich gewonnen in de strijd om de eerste plek. In de laatste ronde schudde Marcel van Ham Joerec Cijsouw van zich af en kwam solo, winnend, over de streep. Cijsouw werd 2e. Roy Mulder won van het achtervolgende groepje de sprint om de derde plek.
Bij de dames lagen vier dames met elkaar in de clinch om de overwinning. Gerline Credit wist met minimaal verschil Kimberly Muusse en Liesbeth Milatz voor te blijven.

Bij de masters werd in het strijdgewoel in de diverse groepen over het hoofd gezien dat  Henri van Ramshort met ruim een minuut voorsprong op de nummer 2, Robert Wierts en de nummer 3, Wim van Leest. Brenda Pauw was de eerste dames master. Pauline van der Zant werd tweede, Gitte Kloek 3e.

De jeugd, Junioren B en kadetten, ware ook goed vertegenwoordigd. Bij de meisjes was Madelief de Jong duidelijk een maatje te groot voor Brit Qualm en Olin Verhoog. Bij de jongens kon Yves Vergeer goed mee in de kop van de wedstrijd, voor hem de eerste plek in deze klasse. Om de tweede plek moest Raphael Boef alle zijlen bijzetten om Jesper de Jong voor te blijven in de strijd om plek 2, Dat lukte maar net.

Volgende wedstrijd zondag 3 juli in Waarland, komt allen!

Afdeling (bijna) lege transponders:
170  Arlieke Teunisse