Dubbele Nieuw Zeelandse winst in Rijswijk

uitslagen klik hier – klassementen klik hier – foto’s klik hier (met dank aan Peter Wesseling)

Brett McCormack liet er geen gras over groeien, hij zette de 4e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup 2017 geheel naar zijn hand.
Na wat strubbelingen vooraf lukte het in de 9e wedstrijdronde uit de greep van het peloton te komen. Samen met Arnoud Mooibroek en Joram Verkerk ging hij op avontuur. Een aantal ronden bleef de voorsprong van het trio steken op zo’n 15 a 20 seconden.  Vanuit het peloton werd er nog wel actie ondernomen om de achterstand binnen de perken te houden. Vergeefse moeite, zo bleek na een zestal ronden, de voorsprong van de koplopers liep vanaf dat moment snel op richting de minuut. Vier ronden voor de bel demarreerde Brett McCormack om alleen op zoek te gaan naar de overwinning. Bij Mooibroek en Verkerk was het beste ervan af en zo kon McCormack (M50) afstevenen op een Nieuw Zeelandse overwinning op Hollandse grond. De sprint om plek 2 werd gewonnen door Arnoud Mooibroek (M40), Joram Verkerk (HSC) moest met de derde plek genoegen nemen. Het podium bij de mannen werd door drie verschillende categorieën bemand.
Namens de andere (mannen) categorieën stonden Martin van Veen (M60) en Job de Vast (Jeugd) op het podium.

12 dames in 3 categorieën wisten ook in spannende onderlinge strijd de competitiepunten te verdelen. Sommige van deze dames tuffen lekker in het voorste peloton tussen de mannen mee en schuwen het werk niet. Liesbeth Milatz, Maud Wijtkamp en Berit Gunderson zijn goed aan elkaar gewaagd. In de laatste ronde moesten de podiumplekken verdeeld worden. Liesbeth Milatz wist Berit Gunderson nipt voor te blijven, op een halve seconde achterstand werd Maud Wijtkamp de derde dame.
Mariska van Zon won in de categorie dames Jeugd. De tweede Nieuw Zeelandse zege van de dag kon op naam gezet worden van Krystine Davies, zij won bij de dames masters.

De uitslagen zijn aangepast en zijn gepubliceerd. De gemiste passages zijn gevonden en hersteld. Wat de oorzaak hiervan is geweest is niet bekend. De dagprijzen worden opnieuw uitgeschreven, deze kunnen vanaf donderdag bij de inschrijving afgehaald worden.

Donderdag de Grote Prijs Gras Plant in Honselersdijk.