Waterballet in Den Haag

voor uitslagen klik hier – voor klassementen klik hier

Het leek ernaar uit te zien dat 3e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup in Den Haag op een droog wegdek verreden zou kunnen worden.
Het wegdek was voor iets meer dan de helft opgedroogd na een buitje ruim een uur ervoor. De wedstrijd voor startgroep 1, C-rijders, Dames en Jeugd viel letterlijk en figuurlijk in het water. Vijf voor twee viel het met bakken uit de hemel. Na even onder de luifel van het juryhok geschuild te hebben gingen er toch nog 17 van de 21 van start. Gelijk na de start werd al duidelijk het skeeleren in de regen een specialisme is dat niet voor iedereen is weggelegd. Vier mannen maakte gelijk al het verschil, Brian van Vliet, Mees Schrander, Joram Verkerk en Kevin Oud. Dit kwartet mannen bouwde al snel een onoverbrugbare voorsprong op. Eva Riemersma-van Rheenen moest als eerste vrouw op een vijfde plek in de wedstrijd toezien dat het gat naar de kop steeds groter worden, in de finale had zij haar handen meer dan vol om de tweede dame in de wedstrijd, Berit Gunderson, voor te blijven.
Na 40 minuten en 3 ronden koers wist Brian van Vliet Joram Verkerk in de eindsprint voor te blijven, Kevin Oud werd derde. Eva Riemersma-van Rheenen kon Berit Gunderson nog voor blijven. Liesbeth Milatz werd derde bij de Dames.
Job de Vast won bij de jongen jeugd, Mariska van Zon won bij de meisjes jeugd.

De masters hadden een uurtje later gelukt dat het in elk geval gestopt was met regenen. De weg bleef nat, dus lastige omstandigheden. Het 35 m/v tellende peloton vertrok rustig en na ronde 1 werd de gashendel opgetrokken. Het peloton brak gelijk in 3 a 4 groepen uit elkaar. Na een aantal onderlinge strubbelingen bleven er na een kwartier koers nog 6 van voren, Robert Wierts, René Kaptijn, Brett Mc Cornack (NZL) en Wim van Leest, Arnoud Mooibroek en Patrick Degens. Robert Wierts gaf de 5 medestrijders geen gelegenheid om even op adem te adem te komen. Hij kneep er tussenuit ze hebben hem nooit meer teruggezien. Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde keek hij medevluchters van het eerste uur al in de rug en met bijna een ronde voorsprong op het hele deelnemersveld mocht Wierts als eerste de douche op gaan zoeken. Nieuwe Zeelander Brett MC Cornack won de sprint om de tweede plek, René Kaptijn werd 3e.
Brenda Pauw haalde bij de dames masters de derde zege op rij binnen, Carla van Zantvliet werd tweede en Gitte Kloek derde.

Volgende week de wedstrijd in Rijswijk, de start is om 14.00 uur voor alle categorieën. De afstand is 42 km en de afsprint procedure is als de nummer is gefinisht dan finisht iedereen.