Echtelijke strijd op skeelerbaan

Lange tijd reden ze gezamenlijk op in de wedstrijd. Man en vrouw, in dit geval Jos Dohle en Marieke Dohle-van Hoek, samen in de achtervolging op de 2 koplopers Sjors van der Meer en Rik Qualm (beide B junior). Pas laat in de finale zag Jos Dohle kans om de koplopers bij te halen, deze kans greep hij ook aan en liet vrouwlief achter om zijn kansen op de overwinning te grijpen.

klik hier voor uitslagen mylaps
klik hier voor klassement jeugd
klik hier voor foto’s
klik op “lees verder” voor vervolg

Al vroeg in de wedstrijd reden de B junioren Rick Qualm en Sjors van der Meer weg uit het peloton. Pas twee minuten voor de finish wist Jos Dohle dit tweetal bij te halen om ze vervolgens gelijk achter zicht te laten. Marieke Dohle-van Hoek kwam uiteindelijk met een voorsprong op haar concurrentes over de streep. Zo werd het echtelijk paar Dohle Zuid Holland Kampioen Inline Skaten 2014.

De strijd bij de masters werd een overwinning voor Mastermind-rijder Sebastiaan van Leeuwen. Samen met Arie Rozendaal en Wim Qualm vormde van Leeuwen een kopgroep van drie die op driekwart van de wedstrijd uit het peloton ontsnapte. Sebastiaan van Leeuwen won nipt de sprint van Rozendaal en Qualm. Brenda Pauw was de eerste (en enige) master dame.

De 400 meterbaan van Vereniging IJssport Leiderdorp stond de hele dag in het teken van kampioenswedstrijden. Het startschot werd gegeven door burgemeester Driessen van Leiderdorp. In een zomerse ambiance stonden in totaal een kleine 200 Zuid Hollandse inline skaters aan de start, waarvan 150 bij de jeugd. Bij hen werd het klassement gemaakt op basis van drie onderdelen. Bij de senioren en masters was de titel te verdienen op de marathon.

De medailles werden uitgereikt door wethouder Van der Eng.