Nat, natter, natst

Enkele minuten voor twee uur stopte het dan eindelijk met zachtjes regenen. De miezerige regen ging over naar druppels, de druppels werden steeds dikker en op een gegeven moment werden het complete waterstralen. De hemel poort draaide alle kranen wijd open. Geen pretje voor de deelnemers die de stoute skeelers aangetrokken hadden. Toch klaagde niemand.
Als eerste gingen 28 C-rijders, Dames, Kadetten en B junioren van start. Eigenlijk al in de eerste ronde werd duidelijk wie er wel en wie er niet met de omstandigheden om konden gaan.

Klik hier voor de uitslagen.         Klik hier voor de foto’s         Klik hier voor klassementen.

Het resultaat was dat in ronde 2 al kopgroep van 11 rijders ontstond die tot de laatste ronde bij elkaar bleef. Vanzelf ging dit niet allemaal. In de scherpe bocht voor de finish was het iedere ronde de vraag of de rijders in deze gladde bocht overeind konden blijven. Slecht één keer ging het mis Ricco van Damme gleed onderuit maar wist een paar ronden later toch weer aan te sluiten bij de koplopers. De elf koplopers mochten in de eindsprint de ereplekken gaan verdelen. Om te winnen moesten er risico’s genomen worden. In de scherpe bochten moest aangevallen worden in de hoop overeind te blijven. Dat lukte Teun Schouten het best want met een afgetekend verschil op de nummer kwam de jonge Hagenaar als eerste over de finish. Op ruim 2 seconden achter Schouten werd Dick Hoogstrate tweede, Rik Qualm werd derde. Alle drie zijn B junioren. De eerste C1 rijder werd Daan de Jong. Mees Schrander was de beste C2 rijder. Bij de dames 1 was opnieuw Laura de Otter op een 14e plaats overall de beste. Daisy Goedthart was de beste bij de dames 2.

Een paar minuten over drie ging, in de stromende regen, een klein peloton van 20 masters van start. Het werd geen pretje voor deze jongens, 40 minuten en 3 ronden in deze omstandigheden leverde geen blije gezichten op. Toch werd er goed doorgereden en tot half koers kon, op een enkeling na, iedereen het tempo goed volgen. Om de premies werd telkens hard gesprint alsof hun leven ervan afhing. Pogingen van Erwin Wartenhorst en Arnoud Mooibroek leverde tot dit moment ook niet het gewenste resultaat. Pas in de finale wisten drie rijders elkaar te vinden om het avontuur aan te gaan. Arnoud Mooibroek demarreerde Erwin Wartenhorst sloot aan bij Mooibroek en in zijn kielzog ging ook Rien Slingerland mee. Arnoud Mooibroek was duidelijk de beste van dit trio en onder zijn leiding was de voorsprong ruim 17 seconden toen de bel voor de laatste ronde werd geluid. In deze laatste ronde reed Mooibroek moeiteloos weg bij Slingerland en Wartenhorst. In deze volgorde kwamen, de drie 40+ers, over de finish. De sprint van peloton werd gewonnen door Adriaan van Damme. Cor Varenkamp was de beste 50+er en Hans van Wijk de beste 60+er.

Zondag 26 mei is het Zuid Holland Kampioenschap Inline Skaten in Rotterdam. De eerstvolgende wedstrijd om de Oomssport Skeelercup is zaterdag 22 juni in Rijswijk. Dan staat voor alle categorieën een marathon over 42 km op het programma.