Frans van Winden de sterkste in Rijswijk

klik hier voor de uitslag klik hier voor de klassementen klik hier voor de foto’s klik hier voor de foto’s van gelegenheidsfotograaf Fred Kramer

Nederland is eigenlijk maar een raar landje als het om het weer gaat. Seizoenen kennen we bijna niet meer want zomerse dagen kunnen net zo goed in de winter voorkomen als in de zomer. Zo is in juni een nachtvorstje ook nog goed mogelijk. Regen en wind komen in alle jaargetijden voor. Op de dagen dat je wilt gaan skeeleren wil je deze omstandigheden juist niet hebben. Wie weet skeeleren we straks nog eens de hele winter door!

Zaterdag in Rijswijk was dus één van die zeldzame dagen, de omstandigheden waren perfect, in een lekker zonnetje en een licht briesje vanuit zee dat voor verkoeling zorgde. 74 mannen, vrouwen, jongens en meisjes wisten de weg naar Rijswijk te vinden om de 42 kilometer te volbrengen.

Om 14.00 uur ging grote peloton van start. Na ruim 2 1/2 minuut was Martin Nederveen die als eerste weer over start/finish kwam met een sliert inline skaters in zijn kielzog van hier tot ginter. De wedstrijd is in een gemoedelijk tempo van start gegaan. In ronde twee brak de koers wel open, Martijn Storm zorgde met een flinke tempoversnelling dat het deelnemersveld al in drie groepen uit elkaar viel. In ronde drie probeerde Teun Schouten er al vandoor te gaan. En telletje of zes was de voorsprong op het peloton. Routinier Frans van Winden pakte Schouten twee ronden later hoogst persoonlijk weer in de kraag. Pas in ronde 9 werd de volgende ontsnapping opgeschreven die kans van slagen leek. Frans van Winden en Eva Riemersma-van Rheenen pakte een mooi gaatje. Gehoopt werd van enige steun vanuit het peloton. Die kwam er wel maar dan wel van het hele peloton. Onder aanvoering van Rik Qualm en Teun Schouten werd het gat gedicht.  In ronde 14 ondernemen Rik Qualm en Frans van Winden nog een poging, 15 seconden wordt het gaatje tussen koplopers en peloton. Rik Qualm kon het strakke tempo van Frans van Winden maar een viertal ronden volgen. De volgende demarrage was wel raak voor van Winden. In ronde 22, van de 28, demarreerde van Winden opnieuw, nu met succes, het peloton wist van Winden niet te meer te vinden. De voorsprong werd meer dan een halve minuut en Frans van Winden kon onbedreigd al in de laatste ronde een klein feestje gaan vieren. Achter hem moest volle bak gesprint geworden om de resterende twee podium plekken. Rik Qualm wist Robbert Mekelenkamp en Teun Schouten nog net voor te blijven. Op een 8e plek werd Eva Riemersma- van Rheenen de eerste dame.

Frans van Winden won dus bij de masters 40+, Niek Bravenboer was de beste master 50+ en Bauke Meijer in de categorie 60+.
Bij de dames won Eva Riemersma-van Rheenen bij de de D1, Daisy Goedhart werd eerste bij de D2. Robbert Mekelenkamp won in de categorie C1, Jamal Hakim won bij de C2.

In de jeugdcategorieën waren Rik Qualm en Iris Slabbenkoorn de beste.
De Oomssport Skeelercup gaat op donderdag 29 mei in Honselersdijk verder met de traditionele GP-GP oftewel Grote Prijs Gras Plant.