Gaan we het droog houden

klik hier voor de uitslagen – klik hier voor de foto’s – klik hier voor de klassementen

Het is weer zo’n voorjaarsdag waar je, qua weer, geen peil  op kan trekken. Het kan vriezen, het kan dooien. De ene dag is het rokjesdag en een dag later moet de muts weer op de kop gezet worden.
Een buitje in de loop van de morgen leek de boel te gaan verzieken. Toch droogde het parcours op voor de start van de eerste wedstrijd, Dames, C-rijders en de Jeugd. Ze hadden geluk, behoudens een enkel spettertje bleef het droog. Twee jonge mannen domineerde de koers. Brian van Vliet en Rik Qualm ontsnapte halfkoers uit een kopgroep van 10 m/v. Rik Qualm liet het niet op een eindsprint aankomen en met nog 2 ronden voor de boeg plaatste de bonkige Wassenaarder een demarrage waarop van Vliet geen antwoord had. Qualm won afgetekend. Op kleine achterstand werd van Vliet tweede. Op ruime afstand sprintte Kevin Oud naar de bronzen plek. Lisette de Jong werd op plek 5 overall de beste dame. Brian van Vliet valt nog onder de categorie Jeugd jongens, bij de Jeugd Meisjes wist Gera Zonneveld zich met een 14e plek overall goed staande te houden in het geweld aangedaan door voornamelijk jongens.

Toen gebeurde waar we niet op hoopte, het ging regenen. Een dikke 20 masters aan de start, het zou een natte koers gaan worden. Al in ronde één een afsplitsing, in twee groepen van ongeveer 10 mannen moesten in 3 masters categorieën de podiumplekken gaan verdelen. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het aantal groepjes, pelotonnetjes groter. Op kop drie mannen, Wim Kwakkel, Arnoud Mooibroek en Wim Qualm. Deze drie mannen konden duidelijk het beste met de natte omstandigheden overweg. De voorsprong groeide tot meer dan drie minuten en met nog 2 ronden te gaan wilde Wim Kwakkel het duidelijk niet op een sprint aan laten komen. Met een halve minuut voorsprong pakte Wim Kwakkel de eerste overwinning van het seizoen. Arnoud Mooibroek wist Wim Qualm in sprint om plek 2 voor te blijven. Het hele podium bestond uit masters 40+.
Rien Slingerland werd op plek 4 overall de eerste master 50+, Bert Bouw op plaats 15 de beste bij de 60+plussers. En toen werd het weer droog!

2 mei is de volgende wedstrijd, Rijswijk is dan the place to be. Dan krijgen de dames en heren 42 kilometers voor de kiezen.