The Return Off Bauke

uitslag klik hier –  eindklassementen klik hier – foto’s klik hier

In een zevental klassementen is er een heel seizoen gestreden om de competitiepunten. In een aantal van deze klassementen was de onderlinge afstand tussen de deelnemers al zo groot dat het resultaat van de laatste wedstrijd niet meer van belang was. In een paar categorieën was het nog bloedstollend spanend en kon de balans pas worden opgemaakt na de finish.
Ondanks de goede omstandigheden, droog en mooi nieuw asfalt was de opkomst vrij matig. Jammer, van zo’n laatste wedstrijd van het seizoen wordt altijd een klein feestje gemaakt, dan is het  altijd doodzonde dat een aantal podiumplekken onbezet blijven.
Na een klein oponthoud mocht de eerste startgroep (C-rijders, Dames, Jeugd Jongens en Meisjes) van start gaan. Zij kregen de primeur, de eerste wedstrijd op het nieuwe asfalt op het parcours van Wielervereniging De Bataaf.

Na de eerste premiesprint gingen Brian van Vliet en Vincent Riemersma er vandoor. In 2 ronden bouwden zij de voorsprong uit naar 10 seconden.  4 mannen in de achtervolging kregen het niet voor elkaar om het gat dicht te rijden. Half koers was voorsprong 30 seconden. Voor Vincent Riemersma ging het allemaal net iets te hard en de wedstrijd duurde nog lang. Hij nam het besluit om zich af te laten zakken naar de 4 achtervolgers. Brian van Vliet (Jeugd Jongens) ging onverzettelijk door, controleerde de voorsprong en ging na 21 ronden koers onbedreigd als winnaar over de eindstreep. Vincent Riemersma (C) wist Kevin Oud (C) nog net voor te blijven in de strijd om de plekken 2 en 3. Robbert Proffitlich maakte het podium C-rijders compleet.
Bij de dames was het een spannende eindsprint tussen Janina Wolf en Lianne van der Wijk, het verschil was dan 1/10 seconde in het voordeel van Janina Wolf.
Talitha van Zuijlen bleef overall de eerste twee dames nog voor en was zo de beste bij de Jeugd meisjes Marissa Dekker werd hier tweede.

The return off Bauke
Een uurtje later begonnen de Masters aan hun laatste kunstje van het seizoen.  Bij de 40- en 60 jarige stond de eindwinnaar al vast.  Bij de 50+ers kon nog alles gebeuren. Om plek 1 en 2 is het verschil klein  en de nummers 4, 5 en 6 hadden nog zicht op de 3e plek in het eindklassement. Al vroeg in koers de eerste ontsnapping, Wim Qualm en Theo Selman, de klassementsleiders bij de 40- en 50+ers. Na twee ronde hield Theo Selman het voor gezien en viel weer terug in het peloton. Vanuit het peloton sprong in dezelfde ronde nog Erwin Wartenhorst naar Wim Qualm toe. Twee mannen die je om een boodschap kan sturen. De tweed konden wegblijven in het peloton was vooral, onder de 50+ers, kijken en veel rekenen. Wim Qualm reed in de laatste ronde weg bij zijn medestrijder, Erwin Wartenhorst en dacht de laatste 100 meter onbedreigd over de eindstreep kunnen gaan, Wartenhorst (M40) zette nog aan en dwong Qualm  (M40) toch tot een eindsprint om de overwinning veilig te stellen.  Bert Robbenmondt (M40) wist in de eindsprint het peloton nog net voor te blijven. Daarachter was Arie Roozendaal die als eerste 50+ers zijn wiel over de finishlijn liet rollen. Dit was precies wat Arie Roozendaal nodig had voor de eindzege in klassement 50+.  Theo Selman werd 2e 50+er en zakte hiermee naar plek twee in het eindklassement. Spannender kan je het niet krijgen.
De wedstrijd  bij de masters stond ook in het teken van “The Return Off Bauke”. Bauke Meijer die meer dan een jaar met veel tegenslagen  te maken heeft gehad stond vandaag weer aan de start. Het was wat onwennig maar mocht wel de eerste ronde op kop rijden wat hem de eerste premie van de wedstrijd opleverde. Peter van der Klauw werd 1e bij de 60+ers, Bauke 2e en Kees Schouten 3e.

Het zit erop dit seizoen, het sierblik is uitgereikt.  Wij gaan binnen enkele weken het seizoen nabespreken, over de uitkomsten zullen wij u nader berichten.
Tot slot verwijzen wij u nog naar het vorige artikel op deze website, met name de laatste passages klik hier

Een goed en ijskoud winterseizoen toegewenst en als dan van het voorjaar de zon weer gaat schijnen zien wij u graag terug.