Ietsje minder

Leiderdorp – Zo kan het zojuist afgesloten skeelerseizoen het best getypeerd worden. Hierbij moet wel direct aangetekend worden dat dit seizoen op sportief vlak wel een dikke plus verdiend! Nee het ietsje minder heeft te maken met:

  1. Iets minder deelnemers
  2. Minder inkomsten uit sponsoring

Punt één kan deels worden toegeschreven aan het mindere voorjaar, de eerste wedstrijden vonden vet in de regen plaats en ja, dan blijven de mensen nu één maal thuis.
Een andere oorzaak zou kunnen zijn het grote aantal wedstrijden op de kalender. Vaak kunnen er wel 2 wedstrijden in een weekend gereden worden. Een soort “overkill” als het ware.
Dat de inkomsten uit de sponsoring minder zijn zal u niet vreemd overkomen, ook recessie heeft ons bereikt. We kunnen de eindjes nog aan elkaar knopen maar moeten wel de hand op de knip houden. Wij prijzen ons rijk dat er nog enkele goede en trouwe geldschieters zijn en deze willen wij koesteren.

Uitslagen en klassementen zijn geupload en terug te vinden in het topmenu onder “uitslagen”
Foto’s senioren: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157631495652840/
Foto’s jeugd: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157631485771962/

Het seizoen werd op zondag 9 september jl spetterend afgesloten in Leiderdorp. Een puntenkoers en een marathon stonden er voor de vrouwen en mannen op het programma, aan de bak dus!
De puntenkoers bij de C1 werd een overwinning voor Kevin Oud. Jasper van der Werf won bij de C2. Eva Riemersma van Rheenen was de beste dame in deze puntenkoers. De marathon werd een zege voor Joerec Cijsouw, de jonge Zeeuw had 2 ronden voorsprong op het peloton. Opnieuw was Eva Riemersma-van Rheenen de beste vrouw in het deelnemersveld een ook Jasper van der Werf mocht zich nogmaals laten feliciteren met een overwinning. In de klasse D2 mocht ook Hellen Dekker zich 2 maal laten feliciteren.

Bij de masters werden er ook 2 wedstrijden neergezet die het aanzien waard waren. De puntenkoers werd gewonnen door Erwin Wartenhorst. In de 6e en beslissende sprint sloeg hij toe. Arie Rozendaal sprokkelde  gedurende wedstrijd voldoende punten bijelkaar om nummer 1 bij master 50+ te worden. Bij de masters 60+ was deze eer weggelegd voor Hans van Wijk. In de marathon was de hoofdrol voor Raymond Jansen. Al vroeg in de wedstrijd ging er vandoor. Pakte gauw een halve ronde voorsprong maar kreeg, ondanks afstop werk van zijn ploeggenoot Paul van de Ven,  de staart van peloton maar niet in zicht. Erwin Wartenhorst ging nog in de achtervolging maar slaagde er niet in om Jansen bij te halen.  Pas in de slotfase pakte Raymond Jansen de ronde voorsprong en compleet uitgewoond stelde hij de overwinning veilig. Theo Selman was de beste bij de 50plussers. Hans van Wijk bij de 60+ers.

Na afloop werden de dag- en eindklassement prijzen aan de man/vrouw gebracht.

Wij, de organisatie van de Oomssport Skeelercup, laten de belevenissen van het seizoen 2012 binnenkort nog even de revue passeren. Kijken wat er in het seizoen 2013 beter of anders kan. Die wijsheid hebben wij niet alleen in pacht. Daar kunnen wij uw hulp goed bij gebruiken. Suggesties zijn daarom meer dan welkom!

Tot slot willen Nico, Rob, Kees en Gé iedereen bedanken die hebben bijgedragen aan het welslagen van dit seizoen. Fijne (koude) winter en tot volgend voorjaar.