Joerec Cijsouw opnieuw de beste

voor de uitslagen klik hier – voor de klassementen klik hier

Opnieuw bewees Joerec Cijsouw zijn klasse in de Oomssport Skeelercup, de derde wedstrijd oprij ging hij er met de maximale punten vandoor.
Deze was wel een hele bijzondere. Op het nieuwe wegparcours in Waarland ging hij al in ronde 1 in de aanval. Alleen Brian van Vliet waagde een poging om in het kielzog van de op hol geslagen Zeeuw te blijven. Van Vliet, nog herstellende van de gevolgen van een zware val eerder dit seizoen is duidelijk nog niet op het gewenste niveau. Na één ronde liet van Vliet zich weer afzakken in het peloton. Joerec Cijsouw ging de uitdaging aan om het peloton voor te blijven tot aan de eindstreep. De weg was nog lang, het begin was er dus waarom ook niet.

Per ronde liep de zeeuw zo’n 8 à 10 seconden uit op het peloton dat in meerdere groepjes uit elkaar was gevallen. Dat maakte het voor Cijsouw makkelijker, hij sprong van groep naar groep.  In ronde 16 van de 19 was het doel bereikt: iedereen op een ronde! Joerec Cijsouw mag deze overwinning met drie sterren bijschrijven op zijn palmares.
Achter Cijcouw finishte Jaques Tuijp als tweede  en Brian van Vliet als derde. Deze eindsprint werd helaas ontsierd door twee vervelende valpartijen waarvan Wim van Leest en Roel Boek helaas het lijdend voorwerp werden.
Henri van Ramshorst werd overall 4e en daarmee eerste master, De jarige Robert Wierts en Arnoud Mooibroek werden respectievelijk 2e en 3e. In dezelfde categorie, maar dan voor de dames was Karen Teuling een maatje te groot voor Brenda Pauw en  Carla van Zantvliet.
Nadia Meijer won de wedstrijd bij de dames. Op ruime achterstand werden Liesbeth Milatz en Berit Gunderson 2e en 3e.
In de categorie jeugd jongens ging de winst naar Mathijs Janssen, Eva van Til won in de categorie jeugd meisjes.

Zaterdag 9 juli staat Rijswijk op het programma, 42 km voor alle categorieën tegelijk. Met een beetje goede wil gaat het allemaal goed en wordt het een mooie wedstrijd.

Afdeling (bijna) lege transponders:
240  Rik Tensen
073  Jaques Tuijp