Joram Verkerk en Jarno van Wingerden op herhaling

De uitslag lijkt bijna op een kopie van de eerste wedstrijd, 2 weken terug in Maassluis. Niets is minder waar. Beide potjes kende een geheel ander wedstrijdverloop, wel met dezelfde winnaars, dat dan wel.
Klokslag 14.00 uur vertrok het 32 koppen tellende peloton Dames en Heren senioren en junioren aan een loodzware opgave: 60 minuten en 3 ronden over het licht glooiende parcours achter IJsbaan De Uithof. Al vroeg in koers probeerde Stephan Crediet het spel al op de wagen te zetten. Ruim 10 ronden lang wist hij de 2 achtervolgers, Joram Verkerk en Stephan van den Nieuwendijk, voor te blijven. Stefan Crediet recapituleerde, liet de 2 achtervolgers aansluiten en het trio wist de voorsprong op het peloton langzaam maar zeker te vergroten. In ronde 24 was het dan zover, het hele deelnemersveld op minimaal 1 rondje. De beslissing moest in de laatste ronde gaan vallen. Het was wederom Joram Verkerk die de sprint won van Stephan van Nieuwenburg. De moe gestreden Stefan Crediet werd op enkele seconden achter de winnaar 3e.
In de eindsprint van het peloton troefde Sandra Dekker Eline Verhage af. Berit Gunderson werd op kleine achterstand 3e dame.
De junioren waren ook goed vertegenwoordigd, bij Jongens won Jelle Rieff, bij de meisjes was het Rommy Brommer met de bloemen naar huis.

28 masters van diverse sekse verschenen om 15.15 uur voor hun challenge over 1 uur en 3 ronden. Al snel in de wedstrijd gingen er een 5 tal rijders aan de wandel, Klaas Koelewijn, Theo Selman, Seppo Saapen, Wim Kwakkel en Arie Roozendaal kregen een vrijgeleide van het peloton. De kleine lettertjes zijn blijkbaar weer niet gelezen, daarin stond toch duidelijk dat de vrijgeleide  maximaal voor 10 ronden geldt. Met 12 man aanleiding begon in ronde 10 het spelletje opnieuw. De volgende ontsnapping die enige kans van slagen leek te hebben kwam op naam van Arnoud Mooibroek, die liep snel op naar 13 seconden. Moeibroek zag blijkbaar in dat het een hopeloze missie was, in z’n eentje tegen een jagende groep achter hem.  Het moment dat Mooibroek werd teruggehaald was het moment voor Henri van Ramshorst en Jarno van Wingerden om in de aanval te gaan. Niek Bravenboer, Arnoud Mooibroek, Wim van Leest en Wim Kwakkel probeerde het gat naar de koplopers te dichten. Het lukte niet. Van Wingerden en van Ramshorst mochten met z’n tweeën uit gaan vechten wie er als eerste de kussen van de ronde miss in ontvangst mocht gaan nemen.

Met duidelijk verschil ging de overwinning opnieuw naar Jarno van Wingerden (M40), plek was dus voor Henri van Ramshorst (M40). De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Arnoud Mooibroek (M50).
Op plek 6 overall werd Niek Bravenboer de nummer 1 bij de M60. Op plek 17 eindigde Janina Wolf als eerste dame.
Tot slot: aanstaande donderdag, de grote prijs gras plant in Honselersdijk en batterij van de transponder van Arie Roozendaal is bijna leeg.

uitslagen, klik op link: https://results.sporthive.com/events/PC1519841
voor foto’s klik hier.