Joram Verkerk zegeviert in nat Maassluis

uitslag klik hier  –  klassementen klik hier

Vooraf was iedereen het met elkaar eens: Het blijft zeker tot 21.00 uur droog in Maassluis. Allerlei apps werden hiervoor geraadpleegd  en met elkaar vergeleken.
Ze waren het allemaal met elkaar eens, droog! Toch begon het een half uur voor de start te miezeren in no time was het hele parcours nat en de miezerregen ging over in gewone regen. Lang leve Buienradar!
32 mannen en vrouwen trokken de stoute skeelers aan om de natte omstandigheden te trotseren. Het peloton begon rustig en voorzichtig aan de wedstrijd en na een tweetal ronden had iedereen zijn plekje wel gevonden in één van de drie pelotonnetjes die gevormd werden.
Stephan van den Nieuwendijk probeerde er in zijn eentje tussen uit te knijpen. Meer dan 10 seconden werd de voorsprong niet en na eerste tussensprint liet hij zich afzakken tot in de negen man tellende kopgroep. Helaas eindigde de wedstrijd voor Stephan van den Nieuwendijk vroegtijdig door een vervelende val.
De kopgroep hield het tempo hoog, ontsnappen was moeilijk. Met bijna 1 uur op de klok schudde Joram Verkerk als eerste aan de boom. Bij het ingaan van de 3 bonusronden was de voorsprong van Verkerk 8 seconden. De achterblijvers wilden het gat niet voor een ander dichtrijden en met 19 seconden voorsprong kreeg Joram Verkerk als eerste de bel voor de laatste ronde. Hij kon onbedreigd zijn zesde zege van het seizoen ophalen.
Achter Joram Verkerk sprintte Olivier Kersten naar plek 2, Jarno van Wingerden werd op drie overall de eerste master 40+.
Bij de dames was de zege weggelegd voor Berit Gunderson, onbedreigd eindigde zij , overall 11e , als eerste in haar categorie.
Wim Kwakkel werd op plek 4 de nummer één bij de masters 50, Arie Rozendaal won bij de masters 60+. Janina Wolf was de beste in de klasse dames masters.
Bij de junioren ging de overwinning bij de jongens naar Job de Vast, bij de meisjes junioren was de zege voor Saline Verkerk.