Maassluis, molshopen of bruggen?

Met man en macht is er aan gewerkt om het parcours in een tip-top conditie te krijgen. Het rondje lag bezaaid met takjes en bladeren gevallen uit de talrijke bomen die langs het parcours staan. Waar geen rekening mee gehouden was dat ene kleine buitje dat ’s middags viel. Door het nagenoeg windstille weer wilde het wegdek onder de bomen niet echt opdrogen. De omstandigheden ware dus lastig op het deels droge en deels natte parcours. Het rondje, op een paar meter na, 1200 meter langs is zwaar, 2 steile bruggetjes, en staat altijd garant voor een spectaculaire wedstrijd. Zo ook afgelopen donderdag. 58 man/vrouw sterk stonden ze aan de start. Het werd een mooie pot waar Dick Hoogstrate uit Yerseke als winnaar uit de bus kwam.

Klik hier voor de notulen van deze vergadering. Klassementen klik hier.  Foto’s klik hier.

Het eerste wapenfeit kon al in ronde 3 opgetekend worden. Een 5 tal mannen ontsnapte uit het peloton, volle bak werd er gereden maar de voorsprong werd  niet meer dan een seconde of 10. Het leek erop dat peloton de vluchters terug zouden gaan halen. Ewin Wartenhorst moest zich al uit deze kopgroep terug laten vallen. De Zeeuwen Rico van Damme en Dick Hoogstrate draaide de gashendel open. Mitchel Berrevoets en Marco de Jonge konden nog volgen. Er waren pas 7 ronden afgelegd, nog 21 te gaan dus! Vanuit het peloton moest gereageerd worden, anders waren de 4 koplopers gezien. Dit werd begrepen door Johan Bakker, Jarno van Wingerden en Frank Bisschop. Het verschil was ruim 25 seconden, een ronde later minder dan 20, hierna bleef het verschil enkele ronden schommelen rond de 10 seconden. In ronde 12 was de aansluiting bij de kopgroep een feit voor het drietal. Het peloton volgde op bijna een minuut. De 7 koplopers realiseerde rondetijden die 5 tot 10 seconden sneller waren dan het peloton en al snel kregen zij de staart van het peloton in zicht. Met nog 7 ronden te gaan sloot de kopgroep aan bij het peloton. Met het rondebord op 1 kreeg het peloton de bel voor de laatste ronde. De koplopers mochten een ronde later de prijzen gaan verdelen. Ronald van de Brink won de sprint van het peloton voor Klaas Brandwijk (1e master 40+) en Nico Wolf (1e master 50+).  Een ronde later kwamen de 7 koplopers op de eindstreep af. Vier man naast elkaar sprintte tegen elkaar tot de laatste meter. Dick Hoogstrate was de rapste, net voor Rico van Damme. Mitchel Berrevoets werd 3e. Jarno van Wingerden werd 4e en de 1e C1 rijder in de uitslag.
Eva Riemersma-van Rheenen werd eerste bij de Dames1, Lisette de Jong won de wedstrijd bij de Dames2. Bij de C2 was de eerste plaats voor René Kaptijn. De laatste winnaar van de dag was Bert Bouw, die won bij de masters 60+.

Zondag 8 september is de finale wedstrijd in Zwanenburg.
14.00 uur starten de Jun-Kadetten-C rijders en dames voor hun wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden. Een uur later mogen de masters hun kunsten vertonen over 40 minuten en 3 ronden.
Na afloop is de prijsuitreiking en een verloting.