Rik Qualm op dreef in Hoogkarspel

Lastig wakker worden op de vroege zondagmorgen. Hoogkarspel staat op de kalender, ja dan moet je erheen! Met een licht gevoel in het hoofd druppelde de deelnemers binnen bij het inschrijfbureau. De oorzaak van het lichtte gevoel in de bovenkamer mocht duidelijk zijn. De nachtelijke overwinning van Nederlands Elftal was hier debet aan.

voor uitslagen klik hier
voor klassementen klik hier
voor foto’s klik hier
nog meer foto’s klik hier (met dank aan Fred Homan)

Overigens, zonder mokken of klagen stond iedereen netje op tijd aan het vertrek voor de wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden. De meesten hadden de zware kilometers van de dag ervoor nog in de benen zitten. De eerste ronden werden in een vrij rustig tempo gereden om het sop van de avond ervoor uit de benen te krijgen. De rondetijden gingen per ronde omlaag en in de zesde de eerste serieuze uitlooppoging. Lars Conijn en Rik Qualm wisten een gaatje te slaan van een luttele 3 seconden. Niemand nam het voortouw om dit kleine gaatje dicht te rijden. Hierdoor kregen de heren Qualm en Conijn de gelegenheid om de voorsprong verder op te laten lopen. In ronde tien werd het hoge tempo van Rik Qualm te veel voor Lars Conijn en liet zich in het peloton terugzakken.
Rik Qualm had er duidelijk zin in, iedere ronde werd de voorsprong groter en groter en in ronde 21 sloot Qualm aan in de staart van het peloton. Het hele deelnemersveld had een ronde aan zijn broek gekregen van Qualm. Een ronde later kreeg hij de bel voor de laatste ronde, het werd een ererondje voor de 17 jarige Rik Qualm. Een ronde later sprintte Lars Conijn toch naar de tweede plek, voor Jordy Fronik.
De overwinning bij de dames ging wederom naar Liesbeth Milatz, zij was Suzanne Mulder net de baas in de eindsprint van het peloton. Sebastiaan was de eerste 40+er, Niko de Graaf de eerste 50+er en Kees Missaar won bij de 60+ers.

Nu gaan we op zomer reces. 21 augustus staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma, we doen dan Maassluis weer aan met de alom gevreesde “kamelen-rit”.