Matthieu Hollaar wint slijtageslag

Uitslagen: klik hier – klassementen: klik hier – foto’s: klik hier

Het parcours in Rijswijk werd door de warmte geteisterd. Wie het best met de omstandigheden om kon gaan was spekkoper.
Zelfs de mussen zochten een onderkomen in de schaduw om niet van het dak af te hoeven vallen door de warmte. Na een uur en 13 minuten drukte Matthieu Hollaar als eerste zijn skeeler over de eindstreep. De nog 15 jarige junior was de beste van een kopgroep van 9 man die in finale van de wedstrijd het peloton nog voor wisten blijven. Stefan Crediet werd 2e en Nick Roetman 3e.
In het peloton werd op plek 16 Berit Gunderson de eerste dame, zijn kon Eline Verhage maar net aan van het lijf houden. Maud Wijtkamp eindigde op enkele seconden achte Verhagen als derde dame.
Op plek 5 was Wim van Leest (M50) de beste master, Jarno van Wingerden (M40) werd tweede master. Niek Bravenboer was de beste master bij de 60+ers. Kerverse Nederlands kampioene bij de Dames Masters, Helen Dekker, won in deze categorie.
Matthieu Hollaar won dus overall en bij de Heren Junioren. De beste Dames Junior was Ella Bredius.
Het verhaal van de dag kwam toch van Stephan van den Nieuwendijk. Door afwezigheid van de klassementsleider Joram Verkerk zat het er dik in dat Stephan de koppositie over zou gaan nemen. In de kleedkamer kwam hij tot een pijnlijke constatering: skeelers vergeten! Verder commentaar is overbodig.