Ontsnappingen lonen in Hoorn

Hoorn – In de regel zijn vroege ontsnappingen in het skeeleren bijna altijd nutteloos. Het tegendeel werd afgelopen zondag bewezen op het wielerparcours in Hoorn. Bij de CD rijders demarreerde Vincent Rensen al in een vroeg stadium. Stefan Kos wist in het spoor van Rensen te blijven maar kon niet voorkomen dat Rensen in de slotfase bij hem wegreed en solo over de finish kwam. Ook bij de masters ontstond al in de tweede ronde de beslissende kopgroep. Vijf man reden weg uit het peloton. Erwin Wartenhorst, Paul van de Ven, Raymond Jansen, Micha Vendel en Wim van Leest trokken te strijde. Wim van Leest recapituleerde als eerste en werd door het peloton terug gehaald. Later in de wedstrijd moesten  ook van de Ven en Vendel afhaken. Wartenhorst en Jansen mochten gaan strijden om de winst. Deze viel in voordeel van Wartenhorst uit.

De uitslagen en klassementen zijn geupload en terug te vinden in het topmenu onder “Uitslagen”.
foto’s: http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157631370224698/
meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/vincentriemersma/sets/72157631392035058/with/7924895542/

Toch waren dit niet de enige wapenfeiten uit de wedstrijden. Bij de CD wedstrijd waren het voornamelijk de clubgenoten van Vincent Rensen die zich bepaald niet druk maakte om de vluchtpoging van Rensen en Kos. Voornamelijk de dames, Eva Riemersma-van Rheenen en Karen Teuling, legde zich niet neer bij deze situatie.  Keer op keer sleurde deze meisjes op kop van het peloton, echter zonder bijval te krijgen van de mannelijke deelnemers. In de finale wist Vincent Rensen Stefan Kos van zich af te schudden en kwam enkele ronden later totaal uitgewoond over de finish, de smaak van de overwinning zorgde ervoor dat het herstel snel intrad. Stefan Kos wist nog ruim voor het peloton op de 2e plaats te eindigen Helaas zonder resultaat. Eva Riemersma- Rheenen kwam niet verder dan de 3e plaats in de wedstrijd. Hiermee werd zij wel winnares bij de dames.

Bij de masters was Nico Wolf duidelijk nog niet wakker, te laat reageerde de Vlaardingse buikschuiver op de ontsnapping. Als een idioot probeerde hij bij de vijf koplopers te komen. Deze waren op de aanwezigheid van Wolf in de kopgroep niet gediend en hielden het tempo hoog. Na een viertal ronden gaf Wolf het voorgezien en nam weer plaats in het peloton. Het tempo in de kopgroep bleef hoog. Dit koste als eerste Wim van Leest de kop. Later moesten ook Micha Vendel en Paul van de Ven afhaken, Raymond Jansen en Erwin Wartenhorst gingen gezamenlijk door, hadden zelfs nog even tijd om uit te rusten voor het ingaan van de laatste ronde. Zij aan zij kwamen beide koplopers op de finish af. In de laatste meters wist Wartenhorst nog te versnellen en zodoende de overwinning voor zich op te eisen. Vervolgens won Paul van de Ven de sprint om de 3e en 4e plaats van Micha Vendel. Bijna een minuut later won Nico Wolf dan toch de sprint van het peloton en werd de 1e 50plusser. Joop Verschoor won in de categorie 60+.

Eerder op de dag reden de kadetten en junioren B hun wedstrijd. Een nagenoeg compleet peloton kreeg de bel voor de laatste ronde.  Met een geweldige spagaat finishte Rashaad Bruens als winnaar, voor Teun Schouten (2e) en Jord Nater (3e).

Zondag 9 september de finale in Leiderdorp:
14.00 uur CD – Kad – JunB           Puntenkoers 30 ronden
14.30 uur Masters                            Puntenkoers 30 ronden
15.00 uur CD – Kad – JunB           Marathon 40 ronden
15.30 uur Masters                            Marathon 40 ronden
16.30 uur Prijsuitreikingen / huldigingen

Tot zondag!