De race om grasplanten

Het laagje nieuw asfalt op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk is een heerlijkheid voor de inline skaters, super glad en super snel. De gemiddelde rondetijden zijn op deze nieuwe asfalt laag  bijna 2 seconden sneller dan tijdens de wedstrijd in 2011. Niet iedereen heeft de snelheid in benen om snelheden van tegen de 40 km/u te halen. Resultaat: al vroeg in de wedstrijd reden de deelnemers in verschillende groepjes over het parcours. Geen straf, de omstandigheden waren prima, een graadje of 16 a 17, weinig wind en af te een zonnetje. Ideale omstandigheden dus!

uitslagen en klassementen vind u onder het kopje “uitslagen” in het topmenu.
foto’s onder het kopje “fotoalbums” of via onderstaande link:
http://www.flickr.com/photos/gw-productions/sets/72157629772600036/

31 rijders en rijdsters stonden aan start bij de 1e startgroep, de C-rijders, dames, Junioren en Kadetten. Verschillende malen brak het peloton, sommigen wisten telkens weer aan te sluiten en in de achterhoede vochten enkele kleinere groepjes hun strijd  om de laatste competitiepunten in de wacht te slepen. In het 1e peloton was het onmogelijk om weg te komen. Enerzijds door het hoge tempo, anderzijds dichtte iedereen zich kansen toe in de finale. In de laatste 3 finale ronden was het dan ook een spervuur aan demarrages. De één na de ander waagde een poging om in ultieme jump de overwinning op te eisen.  Pas in laatste ronde wist Joerec Gijsouw  de beslissend demarrage te plaatsen. Snoei hard reed hij weg uit het peloton.  Niemand kon de versnelling van Gijsouw  meer beantwoorden en met een voorsprong van 4 seconden kwam hij als winnaar over de meet. Achter hem finishte Stefan Kos op plek 2 en Mitchel Berrevoets spurtte naar de 3e plaats. Karen Teuling, onze kersverse wereldkampioene bij de Dames masters 35+, won de wedstrijd in categorie Dames.

Stipt om 15 uur verzamelde 42 Masters zich voor hun wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden. Na verschillende uitloop pogingen lukte het een drietal rijders (allen Ma40) om zich halverwege de wedstrijd uit de greep van het peloton te komen. Frans van Winden, Raymond Jansen en Adriaan van Damme bouwde gelijk de voorsprong op tot ruim een halve minuut.  Bij het ingaan van de finale moest van Damme lossen bij van Winden en Jansen. Beide kregen de bel voor de laatste ronde. Op het laatste rechte stuk naar de finish liet Frans van Winden zien wie de betere sprinter is. Moeiteloos reed hij weg van Raymond Jansen die met een 2e plek genoegen moest nemen. Adriaan van Damme had nog voldoende marge om de derde plaatst veilig te stellen. In de categorie Ma50+ was het Nico Wolf die als eerste de finish haalde. Hans van Wijk  won in de categorie Ma60+.

Na afloop alleen maar winnaar want alle deelnemers keerde met de hoofdprijs, 1 grasplant, naar huis