Pluk de vliegtuigen

uitslagen klik hier – klassementen klik hier

De marathon van Rotterdam, niet de echte, wel de onze. Al dertien jaar vaste prik op de kalender van de Oomssport Skeelercup.
42 kilometer bikkelen voor alle deelnemers op het Leontien van Moorsel parcours liggend in het verlengende van de landings / startbanen van vliegveld Zestienhoven. Met regelmaat komen de vliegtuigen zo laag over dat je ze, figuurlijk, bijna uit de lucht kan plukken. De 74 deelnemers aan de 7e wedstrijd om de Oomssport Skeelercup maalde daar niet om, die hadden maar één doel voor ogen, zo snel mogelijk de 28 ronden van 1500 meter afleggen.  Het bonte gezelschap van 74 mannen en vrouwen begonnen om klokslag 14.00 uur aan de klus. Een imposant gezicht om de sliert inline skaters de eerste paar ronde als één compacte massa over het parcours te zien bewegen.

In het eerste deel van de wedstrijd werd de strijd voornamelijk achteraan in het peloton gevoerd, zo lang mogelijk aanklampen, niet lossen was het motto. Het was onvermijdelijk dat na enkele ronden het omvangrijke peloton in vier groepen uit elkaar viel.  Het ruim 40 m/v tellende peloton gaven elkaar maar weinig ruimte. Er werden speldenprikken uitgedeeld, dit leverde in alle gevallen niet het gewenste resultaat op. Pas in ronde 15, net over de helft van de wedstrijd, gingen Jan Graus, Arnoud Mooibroek en Wim van Leest aan de wandel. Het peloton twijfelde en twee ronden later was de voorsprong al 21 seconden. De wedstrijd vorderde, de voorsprong liep per ronde op tot maximaal 45 seconden.  Veel meer werd de voorsprong niet. De koplopers werkte goed samen en in het peloton wilde niemand het vuile werk opknappen. Na 27 ronden kreeg het trio van Leest, Mooibroek en Graus als eerste de verlossende bel voor de laatste ronde. 35 seconden later mocht ook het peloton aan hun laatste omloop beginnen. In de slotmeters van de kopgroep gaven de drie vluchters elkaar geen mimimeter ruimte. Arnoud Mooibroek en Wim van Leest raakte elkaar zelfs net met de skeelers. Van Leest kwam even in onbalans, net genoeg voor Arnoud Mooibroek (m40) om de marathon van Rotterdam op zijn naam te schrijven. Wim van Leest (M50) werd 2e, Jan Graus (M40) 3e.
Brian van Vliet (HS) won de sprint van het peloton voor Niels Jansen (HS) en Kevin Oud (HS). Korts achter deze 3 mannen finishte Dominique Lommers als 1e dame, Liesbeth Milatz werd 2e en Sabrina Gaudesaboos 3e.
Arie Roozendaal werd de nummer 1 in de categorie M60, Brenda Pauw bij de Dames Masters. Tot slot mochten Mariska van Zon en Job de Vast het podium beklimmen als winnaars bij de jeugd.

De volgende wedstrijd is op 24 juni as in Engewormer, het mooie rondje van 5,5 km door de polders in de omgeving van Wormer. De wedstrijd gaat over 1 uur en 1 ronde de start is om 17.40 uur. De masters starten ca 3 minuten later.